Duizenden1dag: De maand van Duizenden1dag: augustus

zondag 2 september 2018

De maand van Duizenden1dag: augustus

Door allerlei onverwachte omstandigheden was augustus een gekke maand, maar gelukkig waren er vooral positieve momenten. En die ga ik nu met jullie delen.


Eten Dakkas Haarlem


Op parkeergarage de Kamp in haarlem is sinds een paar maanden een Dakkas verrezen. Ik ging er eten met Emmelien van Zoet en RozeAls je niet weet dat er een restaurant zit kun je het denk ik niet zomaar vinden. Volgens mij stond er niets aangegeven. We zijn dus maar naar de bovenste verdieping gegaan en daar liepen we er gelijk tegenaan. Het ziet er mooi uit. Je hebt vanaf het terras prachtig uitzicht over Haarlem en kunt er bij mooi weer leuk buiten zitten op het terras. Binnen zit je ook gezellig, maar ik vond de akoestiek niet echt prettig. Het was er nogal rumoerig en ik moest moeite doen om onze gesprekken te kunnen volgen. De bediening was nogal traag en niet alert en voor het eten zou ik ook niet teruggaan. Ik had erg lekkere friet, maar ik vond mijn falafelburger erg droog. Het garnituur was wel erg lekker en het broodje was ook ok. Ik zou hier nog wel teruggaan om te borrelen op het terras, maar niet meer om binnen te gaan eten.Boekenfestijn


Het boekenfestijn is een enorme boekenverkoop die op verschillende plaatsen in het land neerstrijkt. Begin augustus was dat in Vijfhuizen en omdat dat erg dichtbij mij is ging ik daar even rondneuzen. De toegang en het parkeren was gratis dus meer geld over om boeken te kopen. Alhoewel, mijn kookboekenkasten puilen uit en ik moest van mezelf dus heel streng zijn. Het is me gelukt om met 4 boeken naar buiten te gaan en met het enorme aanbod vond ik dat best een prestatie. Bovendien zaten er 3 boeken bij die zo goedkoop waren dat ik ze na lezen gerust weer weg kan doen.

Bostheater in het Amsterdamse bos


Met mijn werk heb ik een periode wekelijks op vrijdag in het Amsterdamse bos gewandeld. We liepen dan steeds langs het Bostheater en dan bedacht ik iedere keer dat ik daar toch eens naartoe moest als er een voorstelling was. Het ziet er zo knus uit tussen de bomen. Dit jaar kwam het er eindelijk van. We gingen naar voorstelling de Meeuw van Tsjechov. Onderweg ontdekte ik dat er verlichting zit in de boomstronken waarvan ik altijd riep dat er vast kabouters in wonen. Grappig om te ontdekken. Het theater is heel gezellig en voor de voorstelling zitten er overal mensen te picknicken op de tribune. Je kunt er een picknickmand bestellen, maar je mag ook je eigen eten en drinken meenemen. We hadden een leuke avond in het bos en aangezien er bij de ingang anti-mug gesmeerd kon worden hadden we geen last van muggen. Dit gaan we vaker doen.

Taart chocomousse


Deze lekkere caloriebom maakte ik voor 2 collega's. Ze hadden de taart op een filmpje voorbij zien komen en vroegen of ik die kon maken. Dat lukte. De chocoladelaag was wel erg hard. Ik denk dat dat kwam omdat je eigenlijk heavy cream moest gebruiken en dat kon ik niet krijgen. Het vetpercentage in slagroom is lager dus misschien dat het daardoor harder werd? De smaak was er niet minder om, maar ik heb het zelf maar bij een paar hapjes gehouden.
Dagje Rotterdam


Toen ik nog in Dordrecht woonde ging ik regelmatig even winkelen in Rotterdam. Lekker even slenteren door de stad en over de markt. Sinds ik in Haarlem woon kom ik nog maar weinig in het centrum. Maar nu pakte ik de trein naar Rotterdam en heb er gezellig een dagje gewinkeld met mijn moeder. We lunchten bij Guliano waar je overheerlijke broodjes kunt eten.


Dagje Antwerpen


Met mijn Auchan bloggervriendinnen Zoet en Roze, Eten uit de Volkstuin en Oesters en Uien ging ik een dagje naar Antwerpen. We begonnen in een koffietentje om bij te kletsen, belandden niet lang daarna bij Coffeelabs waar we lunchten om daarna nog net op tijd de exotische markt bij de schouwburg mee te kunnen pakken. Wat een leuke markt is dat zeg! Een plein vol delicatessen en eetkraampjes varierend van kroketten tot pasta en oesters, uiteraard met bijbehorende bubbels.
Voordat we naar huis reden beklommen we nog even het dak van het Mas (Museum aan de Stroom) om van het uitzicht te genieten. Je hoeft geen kaartje voor het museum te kopen om naar boven te kunnen gaan.
Foodpost

En ook deze maand kwam er culinaire post binnen.

Koekjesbijbel

De koekjesbijbel van Rutger van de Broek staat vol met heerlijke koekjes. Ik kan niet wachten om ermee aan de slag te gaan en een review volgt binnenkort.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...