Duizenden1dag: Foodblogswap: koeken met chocolade en koeken met minismarties

zondag 30 september 2018

Foodblogswap: koeken met chocolade en koeken met minismarties

Van de blog My happy kitchen & lifestyle word je automatisch blij. Anne-Marie schrijft op een heel enthousiaste manier over eten, reizen en lifestyle. We schelen niet zoveel in leeftijd en mede daardoor vind ik vooral haar posts over nostalgie erg leuk om te lezen. Ik deed mee aan haar serie Nostalgie en eten en als je zin hebt om lekker een tijdje te lezen moet je zeker eens een kijkje nemen bij haar geschiedenis serie.

En dan zijn er natuurlijk nog de recepten. Oorspronkelijk was My happy kitchen een alleen een foodblog en recepten zijn dan ook goed vertegenwoordigd. Omdat ik in een koekjesbui was koos ik voor het recept van deze Subway M & M koeken. Voor de foodblogswap van september paste ik ze een beetje aan door de helft van het recept met chocolade te maken en voor de andere helft minismarties te gebruiken. 

Ze waren ontzettend lekker en ik moest moeite doen om er nog een paar op de foto te kunnen zetten. De vrienden die ze te proeven kregen vonden ze nl zo lekker dat ze een gedeelte mee naar huis gekregen hebben en ik moest zelf ook grote moeite doen om niet door te blijven eten. Grappig was dat de mannen de smartiekoeken het lekkerst vonden en de vrouwen liever de chocoladekoeken hadden. Ik had de smartiekoeken ook iets langer gebakken dan de chocoladekoeken waardoor ze iets brosser waren. 

Als je alleen de chocoladekoeken of alleen de smartiekoeken wilt maken kun je het gewone recept aanhouden. Alleen de extra ingrediƫnten voor de koeken van je keuze (dus de smarties of de chocolade en cacao) verdubbel je dan.
De hoeveelheid koekjes hangt natuurlijk af van hoe groot je ze maakt, maar ik had er ongeveer 30.

koeken met chocolade en koeken met minismarties


Koeken met chocolade en koeken met minismarties


Ingrediƫnten voor ca 30 koekjes


 • 300 gram patentbloem
 • ½ theelepel baking soda
 • ½ theelepel zout
 • 150 gram roomboter (op kamertemperatuur)
 • 200 gram witte basterdsuiker
 • 50 gram bruine basterdsuiker
 • 1 ei + 1 eigeel (op kamertemperatuur)


Voor de smartiekoeken


 • 80 gram mini smarties en 20 gram voor de garnering

Voor de chocoladekoeken


 • 40 gram witte chocolade
 • 40 gram pure chocolade
 • 2 theelepels cacao

Verwarm de oven op 170 graden (of 150 graden hetelucht) . Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Zeef de bloem in een kom en roer er het zout en de baking soda door. Mix in een andere beslagkom de boter met de suiker, het ei en extra eigeel in een paar minuten tot een luchtig geheel. Doe er de bloem bij en mix tot alles goed gemengd is. Verdeel het deeg nu in 2 gelijke porties.

Voor de chocoladekoeken
Hak de chocolade grof en kneed de chocolade en de cacao door het deeg.  Maak balletjes van het deeg ter grootte van een pingpongbal. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de balletjes op. Houd voldoende ruimte tussen de balletjes, want ze lopen nog flink uit. Druk de balletjes een klein beetje plat. Bak de koekjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar.. Laat even afkoelen en leg ze daarna op een rooster om volledig af te koelen.

Voor de smartiekoeken
Kneed de smarties door het deeg.  Maak balletjes van het deeg ter grootte van een pingpongbal. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de balletjes op. Houd voldoende ruimte tussen de balletjes, want ze lopen nog flink uit. Druk de balletjes een klein beetje plat en druk nog wat van de achtergehouden smarties bovenop ieder koekje. Bak de koekjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar.. Laat even afkoelen en leg ze daarna op een rooster om volledig af te koelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...