Duizenden1dag: Waar aten we in Engeland?

zondag 23 september 2018

Waar aten we in Engeland?

De eerste 5 dagen van onze vakantie in Engeland stonden we op een camping in York. Wat we daar in de buurt aten kun je hier lezen.

In deze post laat ik je zien wat we in het overige gedeelte van onze vakantie aten.


Shropshire (West Midlands)


Fish and chips


De lekkerste fish and chips ever aten we in Blists Hill Victorian Town in Irongorge. Knapperige vis en de smaak van de aardappel was super.The Cotswolds


Bitter & Twisted in Chipping Norton


We waren erg laat met lunchen en belandden dus pas tegen 3 uur in deze pub. Maarten bestelde de Texas Rangeer, een hamburger met gerookte bacon, uienringen, bbq saus en knoflookmayonaise. De burger was sappig en alle ingrediënten waren uitstekend van kwaliteit. De patat erbij was huisgemaakt en ook het broodje was precies zoals je hem wilt hebben. 
Ik bestelde een flatbread met zalm, bosui, zongedroogde tomaat en mozzarella. Erbij kreeg ik een knoflook-kruidendip met de korst te eten en die was zo lekker dat ik het kommetje zo leeg had kunnen lepelen. Het was niet goedkoop, maar wel heel erg goed. Ik zou daar zeker nog eens eten.
Bitter & Twisted
1 Middle Row,
Chipping Norton
OX7 5NHThai Shire in Chipping Norton


Na een zonovergoten dag waarop we voor de verandering erg weinig ondernamen aten 
we 's avonds bij Thai Shire. Het zat binnen een kwartier na binnenkomst helemaal vol en we waren dus precies op tijd. De zaak is niet zo groot en je zit vrij dicht op elkaar. In Nederland vind ik dat vervelend; op vakantie maakt het me meestal niet zoveel uit. Zoals bijna overal waar we aten was ook hier de bediening uitermate vriendelijk.


We bestelden 1 van de voorgerechten voor 2 personen en kregen loempia's, kipsaté met lekkere satésaus, crispy zeewier met een zoetzoute topping, spareribs en sesam-garnalentoast. Alles was uitstekend, maar de crispy zeewier vond ik echt fantastisch. Ik heb gevraagd hoe ze het maakten en ze heeft het me uitgelegd. Het was alleen zo'n bewerkelijk proces dat ik het maar laat voor wat het is. Iets met weken en drogen in de oven en uiteindelijk frituren. Maar lekker!!!


Achteraf gezien hadden we gebakken rijst moeten bestellen met diverse andere gerechtjes. We gingen de mist in omdat we allebei pad thai wilden en op het laatst besloten dat we dan beter een gebakken rijst en een pad thai konden bestellen zodat we van allebei konden proeven. We waren al gewaarschuwd door de serveerster dat de pad thai vrij lemonny was en dat was ook zo. Het was meer een noedelschotel dan pad thai. En toen we om ons heen iedereen allerlei heerlijk uitziende kleine gerechten op tafel zagen krijgen drong tot ons door dat we dit anders hadden moeten aanpakken. Nou ja, het was goed en het voorgerecht zouden we niet snel vergeten.


Thai Shire
7 Horse Fair
OX7 5AL Chipping Norton


Upton firehouse in Burford


Tijdens een tourtje door de prachtige Cotswolds reden we langs een bord van een landwinkel met een rokerij. Ik wilde er wel even kijken, dus we reden erheen. De winkel viel wat tegen en we zaten al bijna in de auto toen ik toch even in het gebouw ernaast wilde kijken. Firehouse sprak toch tot de verbeelding en van de buitenkant kreeg je niet direct een indruk van wat er in zat.Het bleek een barbecue restaurant te zijn met een grote houtgestookte barbecue, waar je voor 20 pond onbeperkt kon eten. Het zag er allenaal zo lekker uit dat we direct onze geplande afternoon tea besloten te skippen om hier te lunchen. Buiten vonden we het gezelliger zitten dan binnen en bovendien was het prachtig weer. Bij het buffet vonden we 7 spices pulled pork, harissa brisket, gerookte lamsschouder,bavette, teriyake kipvleugels, mediterrane kip, Cumberland worstjes, gerookte zalm, tonijn, nog ,nog meer zalm, panzanella, koolsalade, pastasalade, vissalade, bietensalade. Er waren gebakken krieltjes, hartige taarten en maiskolven. Uit de sauzen.chutneykast kon je meenemen wat je wilde. Het stokbrood was afgedekt met een rieten deksel zodat het niet uitdroogde. 
En het belangrijkste; de kwaliteit en de smaak waren echt fantastische.Wat hebben wij zitten smullen.
Het personeel was erg vriendelijk en er werden spontaan karaffen water op tafel gezet. We hebben allebei teveel gegeten en waren het er over eens dat deze maaltijd de te volle buik meer dan waard was.
OX18 4LY, Burford
open op vr, za en zo van 12.00 uur tot 16.00 uur


Afternoon tea in Stow on the Wold


Bij Huffkins waren we al eens eerder geweest afternoon tea; dachten we. Later bleek dat we er wel geweest waren, maar scones en sandwiches besteld hadden. Dat was toen erg goed. Misschien waren daardoor de verwachtingen iets te hoog gespannen.
Het ging al mis met dat we op een heel ongezellige donkere plek belandden. Gelukkig kwam er al vrij snel een plekje bij het raam vrij en konden we daar gaan zitten. 
We bestelden een afternoon tea. Ik ben zo'n muts die het liefst slappe thee (en zonder melk) drinkt en ik had gevraagd of we de thee apart konden krijgen zodat we de sterkte zelf konden bepalen. Dat was geen enkel probleem. Tot de thee kwam en we zagen dat die al kneitersterk was. Ik herinnerde de (andere) serveerster aan de vraag, maar die vond dat we er wel gewoon water bij konden doen. Dat hebben we gedaan, maar de toon was wel gezet. De Afternoon tea zelf was eigenlijk ook een domper. De scones waren fantastisch, alleen de sandwiches met ei vonden we lekker (op de anderen zat iets zurigs) en de gebakjes waren ok, maar veel te groot. En eigenlijk vond ik alleen de eclair echt lekker. 


Cambridgeshire


The Pheasant in Keyston


Bij The Pheasant kwamen we terecht doordat we op onze aankomstdag op een verse camping in de buurt wilden lunchen. We hebben er heerlijk gegeten.

The Pheasant
Keyston
Huntingdon
Cambridgeshire
PE28 0RE


The Willow Tree in Bourn


Na een bezoek aan Wimpole estate aten we bij The Willow TreeHet was er heel rustig en we vonden de kaart eigenlijk een beetje tegenvallen. We hebben daardoor zelfs even getwijfeld of we niet door moesten gaan voor een andere lunchplek. Maar gezien de tijd besloten we toch maar een  hamburger te bestellen. En dat was een goede gok, want dit was een van de lekkerste maaltijden van de vakantie. Nog lekkerder dan die heerlijk malse hamburger was de zoete aardappelfrites. Knapperig van buiten en zacht van binnen. Echt perfectie! 

The Willow Tree
29 High St, Bourn
Cambridge CB23 2SQ


Markt Cambridge


In de wat grotere plaatsen in Engeland heerst tegenwoordig een echte streetfoodcultuur. Op de markten of willekeurige pleinen staan diverse streetfoodkramen bij elkaar en kun je kiezen uit maaltijden uit de hele wereld. Op de markt in het centrum van Cambridge aten we heerlijke dim sum en pad thai.

Northamptonshire


The Red Lion in Sibbertoft


Onderweg aan het eind van de dag terug naar de camping waren we dringend toe aan iets te eten. We besloten de plaatselijke pub te proberen en dat pakte best goed uit. We aten allebei een curry, die we halverwege ruilden en ook weer terug ruilden omdat we de curry die we eerst hadden toch het lekkerst vonden. Erbij smaakvolle rijst en prima naan.The Red Lion
43, Welland Rise
Sibbertoft
Market Harborough
Leicestershire
LE16 9UD


Essex


The Hanover Inn in Harwich


Onze laatste Engelse maaltijd aten we in The hanover Inn in Harwich, vlakbij de veerboot terug naar Hoek van Holland. Het voorgerecht was zo lekker dat Maarten het nog steeds over de gefrituurde visjes heeft. De ovenschotels daarna waren niet heel bijzonder, maar wel goed en hete dessert vonden we allebei niet echt lekker. De reviews op Tripadvisor en het voorgerecht zijn toch wel zo goed dat The Hanover wat ons betreft in de herkansing moet een volgende keer. 

The hanover Inn
65 Church Street
Harwich
Essex
CO12 3DR

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...