Duizenden1dag: De maand van Duizenden1dag: september

dinsdag 2 oktober 2018

De maand van Duizenden1dag: september

Jarig


Op 1 september was ik jarig en ging ik met mijn moeder, zus en vriend naar het Spoorwegmuseum in Utrecht. We lunchten bij ZiZo dat op loopafstand van het museum ligt.


Dagje Utrecht


Met bff Nienke ging ik zoals ieder jaar een dagje naar Utrecht. We winkelen, kletsen bij en lunchen het liefst buiten in de zon. En dat lukte, want het was heerlijk weer. We aten een driedubbele tosti op het terras van Café heen en Weer.'t Gerecht in Dordrecht


Mijn schoonouders namen ons mee naar 't gerecht in Dordrecht. We aten er een voor gerecht van een rostirondje met zalm. En die zalm was heel sappig en smaakvol. Van de mixed grill was vooral de kip een verrassing. Erg lekker mal. De tiramisu was lekker, maar erg slagroomachtig.
Kleding kopen en hutspot met suddervlees


Mijn zus is erg goed in kleding vinden. Ik zelf heb daar wat meer problemen mee dus kreeg ik voor mijn verjaardag een personal shopper middag met mijn zus als personal shopper. En dat deed ze met verve. Ze trok kleding uit de rekken, ruilde om wat niet goed was en bleef geduldig met een berg kleding in haar armen wachten tot ik klaar was met passen. En we zijn geslaagd! Met een berg nieuwe kleding (die ook nog eens enorm afgeprijsd was ging ik weer naar huis. Maar niet voordat we bij haar thuis nog lekker hutspot met suddervlees aten. Die had ik van te voren al gemaakt en meegenomen zodat we snel konden eten als we thuiskwamen. En dat was een goed idee. Het recept van zowel de hutspot als het suddervlees komt komende maand online.
Hier kun je wel vast zien hoe lekker het was.Workshop zuurdesembrood


Ik volgde deze maand een interessante workshop zuurdesembrood bakken. Daar had ik me nog nooit aan gewaagd, maar ik was er erg nieuwsgierig naar. Bakker Edwin gebruikt de stretch and fould techniek, waarbij je het deeg niet kneed, maar mengt en daarna uitrekt en vouwt. Ik ging aan het eind van de dag met een flinke zak brood en heel veel nieuwe kennis weer naar huis. Inmiddels heb ik 2 keer thuis zuurdesembrood gebakken, maar ik krijg het brood nog niet mooi op spanning. Ik blijf oefenen, want ik vind het onwijs leuk!Kamperen Naaldenveld


Na de workshop reed ik gelijk door naar Bentveld waar we een weekendje gingen kamperen met vrienden. We hebben heerlijk bij het kampvuur gezeten, de mannen hebben lekker motor gereden en Nienke en ik snuffelden bij de kringloop. Het brood van de workshop was heerlijk en ging schoon op. Op de barbecue ging zalm en zeebaars en verder was het ontzettend gezellig. Topweekend dus om het kampeerseizoen mee af te sluiten. Het was nl ook nog eens heerlijk weer.Londen


Als afsluiter van deze fijne maand ging ik ook nog een paar dagen met mezelf naar Londen. Ik had een kamer geboekt in het centrum van Londen (vlak naast het Tate Modern) in een studentencomplex. In een volgende post zal ik meer vertellen dit hotel en mijn verblijf in Londen. Uiteraard bezocht ik Borough market. Had ik al gezegd dat die op 10 minuten lopen van mijn hotel zat?


September was dus een fijne maand! Voor oktober heb ik ook leuke plannen. Ik ga een workshop doen bij Mannin van Baksels.net en ik ga een cursus basis- en snijtechnieken doen bij kookschool Castricum. Verder ga ik over 2 weken beginnen aan een nieuwe baan en heb nu nog heerlijk 2 weken vrij. Goed geregeld, want op dit moment ben ik snipverkouden. Fijn dus dat ik niet per 1 oktober begonnen ben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...