Duizenden1dag: Foodblogswap: groentensoep met balletjes

woensdag 31 oktober 2018

Foodblogswap: groentensoep met balletjes

Sneller dan ik wilde was het deze maand tijd voor de foodblogswap. Ik had het de afgelopen weken druk met ingewerkt worden in een nieuwe baan en dat kostte best veel energie. Van bloggen kwam dan ook de afgelopen weken niet zoveel terecht. Dat het zo vroeg donker is helpt ook niet mee, want dan is het altijd zoeken naar een moment en een manier om een acceptabele foto te krijgen. Maar goed, dat zijn gelukkig allemaal maar tijdelijke dingen.
Het zorgde er wel voor dat ik wat laat begon met zoeken op de site van Cookingdom, waar ik deze maand iets van mocht maken. Gelukkig had ik ruime keuze en toen ik deze Fillodeegtaart met custard zag wist ik gelijk dat ik die wilde maken. Ik voegde koekkruiden en stukjes appel toe voor de eigen twist en schoof het geheel in een ovenschaal (had geen passende bakvorm in de buurt) in de oven. En daar ging het niet helemaal goed. De taart werd niet mooi bruin en knapperig. De custard werd prima, maar de structuur van het deeg was niet zoals die zou moeten zijn. En eerlijk gezegd zag het er ook niet zo mooi uit. Ik had ook te kleine vellen fillodeeg en ik had toch even een passende bakvorm moeten zoeken denk ik. Ik ga hem zeker nog een keer maken, want de smaak was veelbelovend en je hoeft alleen maar naar de foto bij het recept te kijken om deze taart te willen proeven.
Gezien de tijd moest het alternatief iets eenvoudigs worden zonder kans op mislukken. En aangezien het er weer voor is deze week besloot ik voor oma's groentesoep met balletjes te gaan. Ik moest er nog een keer door de kou voor terug naar de supermarkt, maar dit soepje was het wel waard.Groentesoep met balletjes


Ingrediƫnten voor 6 personen


 • 1 eetlepel plantaardige olie
 • 1/2 broccoli in roosjes 
 • 2 winterwortels, geschild en in blokjes
 • 1 prei, gewassen en in halve ringen
 • 5 takjes selderij, fijngesneden
 • 400 gram half om half gehakt of rundergehakt
 • zout en peper
 • 1 middelgroot ei
 • 6 eetlepels paneermeel of 3 verkruimelde beschuiten
 • 4 runderbouillontabletten
 • 1 laurierblaadje
 • stukje foelie
 • 1 handjevol vermicelli

Verwarm de olie in een soeppan. Smoor op laag vuur de broccoli, wortel, prei en selderij een paar minuten. Meng het gehakt met het ei en de paneermeel en breng op smaak met zout en peper. Rol kleine balletjes van het gehakt.
Doe 2 liter water en de bouillonblokjes bij de groenten in de pan en breng het aan de kook. Voeg de gehaktballetjes, het laurierblad, de foelie en de vermicelli toe.
Laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Verwijder het laurierblaadje en de foelie en breng op smaak met zout en peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...