Duizenden1dag: Goedkoop overnachten in Londen: LSE Bankside House

dinsdag 23 oktober 2018

Goedkoop overnachten in Londen: LSE Bankside House

Een paar weken geleden ging ik in mijn eentje een paar dagen naar Londen. Overnachten in Londen is zeker als je in je eentje gaat behoorlijk duur. En aangezien ik geen zin had om op een slaapzaal te slapen of een badkamer te moeten delen heb ik flink tijd besteed aan het zoeken van een goede overnachtingsplek. Eerst zocht ik bij Airbnb. Daar vond ik een paar leuke adressen, maar die lagen behoorlijk ver uit het centrum.
Daarna zocht ik toch ook maar even bij hotels en daar kwam ik LSE Bankside House tegen.


In de zomer verhuren ze de studentenkamers aan toeristen voor een redelijk bedrag. Ik betaalde € 208 voor 3 nachten, inclusief een prima en uitgebreid ontbijtbuffet. De kamer is eenvoudig, maar er is wat je nodig hebt en ik had een eigen badkamer. 's Avonds kun je bij de bar voor studentenprijzen een drankje drinken. Dat heb ik niet gedaan, want tegen de tijd dat ik in het hotel belandde had ik erg zere voeten en wilde ik alleen nog maar zitten, uitrusten en lezen en daarna lekker naar bed.Bij de meeste goedkope hotels en Airbnb's moet je zelf nog ontbijt bijbetalen of regelen. Bij dit verblijf is het ontbijt inbegrepen. En dat ontbijt is behoorlijk goed.Het bestaat uit warme gerechten zoals rostirondjes, aardappelschijfjes, gebakken champignons, gebakken tomaten, worstjes, heerlijke bacon, vegetarische worstjes, gebakken eieren of roerei, gekookte eieren en in de dagen dat ik er was waren er ook pancakes of wafels. Daarnaast kon je kiezen uit 2 soorten yoghurt met diverse cereals, vers fruit en fruit uit blik, wat kaas en worst, voorverpakt casinobrood om te roosteren, croissants en pain au chocolat. Bovendien staat er een mooi koffiezetapparaat met verse bonen en kun je je eigen thee zetten. Ik vind de thee in Engeland altijd veel te sterk en hang dus graag mijn eigen zakje in het water. Het was niet overdreven druk bij het ontbijt en alles werd goed bijgevuld.
Nog een enorm voordeel van dit hotel is de ligging. Direct naast het Tate modern en op een klein kwartiertje lopen van St Pauls waar bussen vertrekken en je de metro kunt pakken. De hele stad is hiervandaan makkelijk te bereiken. Op de website vind je nog meer adressen om in een universiteitshuis te verblijven in het centrum van Londen.
Naast het hotel zijn wat ketenrestaurants zoals Wagamama en Leon. En niet onbelangrijk voor Foodies, In een minuut of 10 lopen ben je bij Borough market.


LSE Bankside House
24 Sumner Street
London, SE1 9JA

+44 (0)20 7107 5750

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...