Duizenden1dag: Tosti met gehakt en broccoli

zondag 28 oktober 2018

Tosti met gehakt en broccoli

Als ik restjes overhoud na een maaltijd gaan die soms in de vriezer en soms eten we ze 1 of 2 dagen later. Maar eigenlijk is het eerste dat ik me afvraag altijd: kan ik dit restje verwerken in een nieuwe maaltijd? Vaak wordt dat dan een hartige taart, maar ook in kroketten of tosti's gebruik ik vaak restanten. Deze keer hield ik wat vulling over van deze hartige taart met gehakt en broccoli. En die vulling smaakte fantastisch in een tosti. 
Als je geen restant hebt, maak je gewoon een beetje vulling. Of je koopt de ingrediĆ«nten voor de hartige taart en je maakt de vulling vast. Knutsel je daar de volgende dag de hartige taart van en heb je een snelle maaltijd. 

tosti met gehakt en broccoli


Tosti met gehakt en broccoli


Ingrediƫnten voor 1 tosti


  • 2 dik gesneden maisboterhammen
  • restje hartige taartvulling (of 3 eetlepels gehakt, wat gemalen broccoli, 0,25 theelepel gehakte knoflook, 0,25 gehakt sjalotje in de pan bakken met wat grillkruiden en gerookte paprika, daarna mengen met een eetlepel geraspte kaas)
  • plak extra belegen kaas 

Beleg een boterham met kaas en daarna met de gehaktvulling en doe er daarna de andere boterham op. Bak in een tosti-apparaat.
Als je geen gehaktvulling over had bak je het gehakt met de broccoli, knoflook en sjalotje in een koekenpan en doe je er daarna de kruiden en de kaas door.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...