Duizenden1dag: De maand van Duizenden1dag: oktober

zaterdag 3 november 2018

De maand van Duizenden1dag: oktober

Oktober begon met heerlijk nog 2 weken vrij voor ik met mijn nieuwe baan ging beginnen. In de eerste week werd ik snipverkouden, dus het was ook maar goed dat ik nog niet hoefde werken. Bovendien hadden we een paar minder goede nachten hier in huis omdat we voor de tweede keer in een paar jaar tijd een bosmuis van de camping meegenomen bleken te hebben. Hij heeft zich kennelijk eerst een paar weken verscholen weten te houden en daarna begon het feest. Geknaag en getrippel. Ik ben op zich niet bang voor muizen, maar het wordt toch een ander verhaal als ze in mijn appartement rondlopen. Tijdens een nacht waarin ik de muis vanuit mijn bed recht aan had gekeken en dus geen oog meer dicht deed met mijn verkouden hoofd besloot ik dat ik de volgende dag nog 2 vallen zou halen en in een hotel zou gaan slapen. Na een nacht goed slapen en nog een nacht getrippel hadden we hem dan eindelijk gevangen. Zielig voor de muis, maar de energie in huis was direct weer anders.
Gelukkig gebeurden er ook veel leuke dingen.

De eerste week was gelijk een drukke. mijn moeder kwam een dagje langs; ik ging naar de vakbeurs foodspecialiteiten, naar Leiden en Alkmaar, volgde een workshop van een dag, en ging 2 keer naar Rotterdam.

Vakbeurs Foodspecialiteiten


Op de top van mijn verkoudheid ging ik naar de Vakbeurs Foodspecialiteiten. Het was best leuk, maar aangezien ik me niet echt lekker voelde had ik het na een uurtje wel weer gezien. Achteraf had ik beter niet kunnen gaan, want uiteraard belandde ik op de terugweg ook nog vet in de file.Workshop bij Baksels.net


Al een paar maanden geleden had ik een workshop bladerdeeg bij Mannin van Baksels.net geboekt. Samen met 2 anderen maakten we bladerdeeg voor kaasvlinders, croissants en tompoucen. Het was een gezellige dag en ik vind het erg leuk om een keer zelf bladerdeeg gemaakt te hebben.
Mannin heeft duidelijk kennis van zaken en weet haar kennis op een enthousiaste manier over te brengen. Bovendien krijg je de kans om alles zelf te doen en daar leer je natuurlijk het meest van.
Uiteraard moesten we ook even samen op de foto.


Leidens ontzet en overnachting in Alkmaar


Al jaren had ik op mijn lijstje staan dat ik naar het Leidens ontzet wilde. Dit jaar was ik vrij op 3 oktober en greep ik de kans. Als het tegen zou vallen kon ik altijd nog lekker winkelen, zo had ik verzonnen. De winkels bleken allemaal dicht, dus dat was niet zo'n goed idee. Ik liep over de kermis en de braderie richting de optocht waar ik zo'n 3 kwartier op heb staan wachten. Toen de optocht eenmaal kwam was het vooral een parade van plaatselijke verenigingen en bedrijven en de gaten in de optocht waren zo lang dat ik het na een minuut of 20 opgegeven heb en weer richting het station gelopen ben. Wat een enorme drukte zeg. Schuifelend heb ik er zeker 1 uur over gedaan om weer bij het station te komen.
In Alkmaar had ik net tijd om mijn koffer in de kamer van het College hotel te zetten om op tijd in de bioscoop te zijn. Ik had niet zo'n zin om de hele avond in het hotel te zitten en de bioscoop was op loopafstand dus dat kwam goed uit. De film (Doris) was niet briljant, maar wel een prima onderuitzakker als je er even uit wilt met je verkouden hoofd. De zaal was gelukkig ook bijna leeg dus geen irritant gekraak met zakken en ander storend lawaai. De volgende dag heb ik nog lekker gewinkeld in Alkmaar en aan het eind van de middag reed ik weer naar mijn muizenhuis om na een uurtje door te rijden naar Rotterdam voor een etentje met mijn jarige zus en haar vrienden. Heel gezellig.Rotterdam


Maarten had voor zijn verjaardag kaarten voor de voorstelling Ting in het Luxortheater gekregen omdat hij graag naar een dansvoorstelling wilde. Ik ben ooit eens naar een voorstelling geweest van het Scapinoballet met live begeleiding van Frederique Spigt die nummers van Nico zong en dat vond ik fantastisch. Dit was ook een voorstelling van het Scapino; deze keer met live begeleiding van de Nits. Helaas vonden we er niet veel aan. 
In Rotterdam aangekomen hadden we nog precies een uur om het flippermuseum naast de Fenix Food Factory (ook een aanrader overigens). In dit museum vind je een overzicht van de flipperkasten van vroeger tot nu. De meesten staan aan en zijn vrij bespeelbaar. Je betaalt per 1,5 uur of dagdeel en kunt dan onbeperkt flipperen. We werden er nogal enthousiast van. Daarna hadden we bij Delibird willen eten, maar die had geen plaats. Bij Loetje konden we wonderbaarlijk genoeg nog wel terecht, dus aten we een biefstuk met friet. Ook lekker.
Ondanks de tegenvallende voorstelling hadden we toch een lekkere middag en avond gehad.
In de tweede week ging ik uit eten met Emmelien; kocht een nieuwe fiets; we reden naar Drenthe om een motor voor Maarten op te halen.en heb ik lekker thuis in huis gerommeld. Ook heerlijk.Pizzabakkers


Met Emmelien van @zoet@roze at ik bij de Pizzabakkers in Haarlem. Wat een toppizza kregen we voor ons neus. Verse ingrediƫnten, smaakbommen van tomaten en een heerlijke bodem. Dit is voorlopig mijn lievelingspizzeria.


Perenpluk bij Toffe Peer in Middenbeemster


Elk najaar zijn er zelfplukdagen bij fruitteeltbedrijf Toffe Peer in Middenbeemster. Je wordt met een treintje de boomgaard ingereden, plukt daar peren, wordt weer teruggereden en dan reken je je zelfgeplukte oogst bij het kraampje af. 

Als je zelf geen zin hebt om te plukken kun je ook peren bij de kraam kopen. Ook verkopen ze appels, sap en heerlijke perenmoes. Wij vonden het erg leuk er een keer geweest te zijn en gaan volgend jaar zeker weer.

World of food


Ik wilde al tijden eens gaan kijken bij World of Food in Amsterdam Zuidoost. Het is een foodhall met een wat lager hipstergehalte dan gemiddeld en een heerlijke mengelmoes van culturen. Die gevarieerdheid geldt zowel voor de bezoekers als de gerechten. Het eten komt uit alle delen van de wereld. We zagen bijv Spaans, Syrisch, Surinaams, Indonesisch, Turks en Antilliaans. En dat is nog niet eens het complete aanbod.
De aankleding van de kraampjes is leuk, eromheen is het niet bijzonder gezellig. Maar het geheel zorgt wel voor instant vakantiegevoel. Wij aten 2 verschillende wraps. De eerste met lamsvlees smaakte fantastisch. Heerlijk gemarineerd botermals lamsvlees met precies genoeg saus en groenten. Bij dit kraampje wil ik meer proeven. De kipwraps van een ander kraampje waren niet bijzonder.


Daarna begon ik met werken en was ik na 3 dagen nogal moe van alle nieuwe indrukken. Ik merk ook dat ik erg moet wennen aan het weer helemaal opnieuw beginnen in een baan en mezelf de tijd moet gunnen ingewerkt te raken. Ik wil eigenlijk het liefst gelijk vol meedraaien en dat kan natuurlijk niet. Beetje frustrerend soms wel. Het eerste weekend heb ik dus vooral uitgerust. We zijn wel een eind gaan fietsen. Het was nog prachtig weer en we maakten een lekkere tocht naar het strand waarbij we onderweg heerlijk geluncht hebben met brood en kroketten.

Ik begon ook nog met een cursus snij- en basistechnieken omdat ik wel vaak kook, maar vaak niet goed weet hoe ik iets op de beste manier kan doen of waarom ik iets op een bepaalde manier doe. En omdat ik mijn snijtechniek graag wil verbeteren. Ik heb inmiddels 2 cursusavonden gehad en ben er nu al blij mee.

Fietsen naar Parnassia


Doordat ik de laatste jaren een fiets had die erg zwaar trapt en niet lekker zit fietste ik bijna niet meer. Dat vond ik jammer en nu ik weer een baan dichter bij huis heb vond ik dat ik een goede reden had om een nieuwe fiets te kopen. Ik kwam er al snel achter dat mijn fietsconditie niet meer is wat hij ooit was, dus daar moet aan gewerkt worden. We gingen gelijk maar voor hoogteverschil en een flink eind. Volgens google maps was het een half uur fietsen naar het strand. We fietsten op de heen weg verkeerd en in totaal hebben we denk ik zo'n kilometer of 25 gefietst. We waren allebei blij dat we weer thuis waren. Maar het was wel echt leuk om door het duingebied te fietsen. We kwamen paarden tegen en je fietst in deze tijd van het jaar natuurlijk tussen prachtig gekleurde bomen door.

Foodpost


Go-Tan en BK


Ter gelegenheid van Woktober kreeg ik van Go-Tan en BK dit pakket toegestuurd. Wil je ook wokken in november zou je bijv deze Pad Thai of de noedels met paksoi en garnalen kunnen proberen.
De wok wokt overigens erg prettig. Hij bakt nl niet aan en de wok die ik normaal gebruik wel. Dat is al dikke winst. De vorm van de pan vind ik niet perse iets toevoegen. De ene kant van de pan is nl hoger dan de andere kant om te voorkomen dat je steeds van alles uit de pan wokt. Ik merkte daarin niet heel veel verschil, maar de vorm zit me ook niet in de weg.
Ik vond de sriracha cassave chips heel erg lekker en Maarten wilde er na 1 proeven zeker niet nog 1. De woksaus vond ik dan weer helemaal niet lekker en die vond Maarten wel ok. Zo zie je maar weer. Je moet iets altijd eerst zelf proeven voor je een mening over de smaak kunt hebben. Aan die van ons heb je in dit geval dan ook helemaal niets.


Foodybox

In de foodybox van deze maand zat de Ranch dressing van Gardini's. Ik maakte er al eens deze salade mee en wij vinden hem erg lekker. Van de siroop zijn we geen fan hier in huis en de overige produkten moet ik nog proeven. Ik ben vooral erg benieuwd naar de thaise currypasta.


Deze post bevat produkten die ik gekregen heb. De mening over deze produkten is geheel van mijzelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...