Duizenden1dag: Zeker Zeeuws in Brasserie Sailor's Inn in Zeeland

vrijdag 28 december 2018

Zeker Zeeuws in Brasserie Sailor's Inn in ZeelandBrasserie Sailor's Inn en Zeker Zeeuws


Vorige maand reisde ik af naar Bruinisse in Zeeland voor een heerlijke brunch bij Brasserie Sailor's Inn. Deze brunch was op uitnodiging van Zeeuwse foodie, Fleur Verloo van Brasserie Sailor's Inn en Karin van Zeker Zeeuws

Zeker Zeeuws is een een onafhankelijk erkend streekkeurmerk dat garandeert dat een product ├ęcht Zeeuws is. Dat betekent dat het in Zeeland is geteeld, gekweekt, gevist of geproduceerd is met Zeeuwse grondstoffen. Dat is bovendien op een duurzame manier gebeurd, met respect voor milieu, mens en dier (bron: website Zeker Zeeuws).


Brasserie Sailor's Inn ligt langs het water en in de zomer kun je er heerlijk op het terras zitten. Op het moment dat wij er waren was de Brasserie helemaal in winterse sfeer ingericht.

Fleur vertelde ons terwijl we aan tafel zaten wat meer over de brasserie en het menu dat samengesteld was door chef-kok Marco Verspeten. Dat zou uiteraard uit voornamelijk Zeeuwse produkten bestaan.


De lunch


Ik was bij een Zeeuwse lunch al een beetje bang voor oesters en daar begonnen we inderdaad mee. Oesters zijn niet bepaald mijn lievelings, maar ik vind dat je alles moet proberen voor je gaat piepen. Ik slikte dus dapper een oester naar binnen. En die viel best mee. Sterker nog, die was best lekker. Deze oesters waren stevig van structuur en dat hapt lekkerder weg dan de wat zachtere variant. We kregen 3 verschillende oesters, met tomatensalsa, groene kruidensalsa met knoflook en een sojavinaigrette. Die laatste werd door het gezelschap om me heen als lekkerst beoordeeld.


Daarna werden we verrast met heerlijke gewokte mosselen met kokos, chili en Thaise basilicum. Het brood wat erbij geserveerd werd was heerlijk in de saus te dopen. Het brood waarin zeesla verwerkt was smaakte lekker ziltig. We dronken er Brut de Zelande bij van Wijnhoeve de kleine Schorre.


Het hoofdgerecht bestond uit een runderstoofpotje met gepofte biet en mosterd. De ingredi├źnten uiteraard weer van Zeeuwse grond (vleesboerderij Boot, bieten van lennert den Boer en mosterd van John van Leeuwen). Ook de dikke frieten die we erbij kregen waren prima. De combinatie met het IPA bier Kapitein Rooijbosch van Brouwerij Vermeersen heb ik niet geproefd ivm nog naar huis moeten rijden. We kregen een flesje mee naar huis zodat ik die alsnog kan proberen. Kapitein Rooijbosch is een legendarische fictieve Zeeuwsch-Vlaamse held die de naam aan de plaats Yokohama gegeven zou hebben door het bevel aan 2 bemanningsleden om aan wal te gaan (Yokohama: Zeeuws voor Jo en Ko ga maar).


De perentaart die we als dessert kregen was gemaakt met gekaramelliseerde peer en zoete notenpesto met een glaasje Zeeuwse appelcider (De plantage, Kruiningen).


Ik heb genoten van de lunch, de informatie en het gezelschap. Leuk om zo eens met je neus op een keurmerk gedrukt te worden, want daar had ik me eigenlijk nog nooit zo in verdiept. Nu ga ik er toch meer op letten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...