Duizenden1dag: Foodblogswap: hartige taart met courgette en makreel

woensdag 30 januari 2019

Foodblogswap: hartige taart met courgette en makreel

Tijd voor de foodblogswap! Ik kreeg de blog van Culi Sandra toebedeeld en na lang rondsnuffelen (veel keus) koos ik voor de courgettequiche met geitenkaas en ricotta

De aanpassingen die ik deed om er mijn eigen smaak aan te geven kwamen vooral door toevalligheden. Ik had al wel bedacht dat ik 2 taartjes ging maken zodat we er 2 keer van konden eten. Ik had philadelphia roomkaas, een blauwschimmelkaas en cheddar in huis voor de kaas in het recept. Maar ik had ook nog een heel lekkere gerookte makreel in de koelkast. 
De blauwschimmelkaas bleek zo sterk van smaak dat ik die toch maar niet gebruikt heb. Toen ik de kaas terug legde in de koelkast vond ik daar nog een verdwaald worteltje waarvan ik dacht dat dat nog wel leuk was voor de kleur. Die ging er dus ook in. De crème fraîche bleek niet meer goed dus die heb ik vervangen door room.
Het werden 2 prima taartjes die denk ik ook prima op kamertemperatuur te eten zijn. De smaken zijn niet heel uitgesproken, maar vullen elkaar goed aan. 
Ik gebruikte 2 lage vormen van 20 cm.

hartige taart met courgette en makreel


Hartige taart met courgette en makreelIngrediënten voor 4 personen 


 • 6 vellen bladerdeeg of deeg voor hartige taart 
 • 1 sjalotje
 • 1 kleine courgette 
 • 1 worteltje
 • 6 eieren
 • 100 gram gerookte makreel
 • 60 gram geraspte Cheddar (of andere harde kaas)
 • 2 eetlepels Philadelphia met knoflook en fijne kruiden
 • 50 ml slagroom
 • 2 eetlepels paneermeel
 • peper en zout
 • 2 theelepels gedroogde oregano 


Verwarm de oven op 220 graden.

Vet 2 taartvormen met een diameter van 20 centimeter in en bekleed met de ontdooide vellen bladerdeeg. Prik de bodem in met een vork en strooi in iedere vorm een eetlepel paneermeel.

Maak sliertjes van de courgette en de wortel met een juliennesnijder, spiraalsnijder of rasp en verdeel deze over de taartbodems. Snipper het sjalotje heel fijn en verdeel de stukjes over de 2 vormen.
Verdeel plukjes makreel, kaas en philadelphia over de beide vormen en bestrooi met zout, peper en oregano.

Klop de eieren los met de slagroom en oregano. Verdeel dit mengsel over de taartvormen.

Bak de hartige taartjes in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...