Duizenden1dag: Review: Limonade van The Holy Kauw Company

zondag 13 januari 2019

Review: Limonade van The Holy Kauw Company

Als jij zoals zovelen januari gebruikt om een maand geen alcohol te drinken ben je de frisdranken of thee inmiddels misschien al een beetje zat. Dan is het boek Limonade van The Holy Kauw Company een uitkomst. Ook als je zwanger bent, geen alcohol lust of drinkt of gewoon eens wat anders dan anders wilt drinken zit je goed met dit boek. Het staat namelijk bomvol met originele drankjes zonder alcohol.


Het boek


Het eerste dat opvalt is het aantrekkelijke uiterlijk van het boek. De kleuren, foto's en achtergronden vormen een geheel en maken dat je zin krijgt de recepten uit te proberen.

Na een korte introductie en een hoofdstuk met basisrecepten van siropen en ijsthee volgen de hoofdstukken met de drankjes. Ze zijn ingedeeld op smaak (zoet, fris, zuur, kruidig, pittig en kruidig).
Het boek sluit af met tips voor ijsklontjes met een twist.De recepten


De recepten zijn zeer divers. Een zoete limonade als Nimosa (vers sinaasappelsap met sprite) is eenvoudig te maken en ziet er in een mooi glas toch bijzonder uit. Ook de kruidige Foster Pines met water, rozemarijn en roze grapefruit staat in een mum van tijd op tafel.
Drankjes als zelfgemaakte Toni C met citroengras en kinebast of Drop it op basis van ijsthee met zoethout, honingsiroop en diverse kruiden en specerijen vergen wat meer tijd en voorbereiding.
De Lightly Smoked Lemon Pop smaakt wat rokerig door de toevoeging van chipotlepoeder en in de Power Flower iced tea wordt Earl Grey thee gecombineerd met hibiscusbloemen.

Ik ontmoette de mensen achter de Holy Kauw Company tijdens de Culiperslunch. Daar proefde ik de heerlijke mocktail Pretty in Pink met tonic, biet en mierikswortel.


Tips


Wat ik erg leuk vind is dat bij ieder recept een tip staat voor de combinatie met een gerecht. Ook staan in het hele boek tips om je te helpen de drankjes zo lekker mogelijk te maken. Wist je bijvoorbeeld dat je beter meer theezakjes kunt gebruiken om thee sterker van smaak te maken dan de thee langer te laten trekken?
In de omslag staat nog een handig lijstje van kruiden en specerijen en de smaakcombinaties die daar goed bij passen.


Conclusie


Ik vind Limonade een zeer aantrekkelijk boek. Alleen van het doorbladeren word je al blij. De recepten zijn gevarieerd en ik denk dat er voor iedereen wel een passend drankje te vinden is.


Boek             
Limonade
Auteur          
The Holy Kauw Company
Foto's           
Hanke Arkenbout
Uitgeverij     
Snor
Prijs:             
€ 17,99

Dit recensie-exemplaar is me toegestuurd door de uitgeverij. De mening over over het boek is geheel van mijzelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...