Duizenden1dag: De maand van Duizenden1dag: januari

dinsdag 5 februari 2019

De maand van Duizenden1dag: januari

De kop is eraf. Januari ben ik lekker doorgerold. Het helpt ook wel dat ik gestopt ben met mijn baan bij de dagbesteding van een crisisopvang en dus niet in de ijzige kou hoef te staan tijdens pauzes, geen waterbakken van dieren hoef te ontdooien en niet bang hoef te zijn voor gladheid onderweg. Zo kom ik de winter wel door.
Maar nu ik even zonder werk zit betekent het ook dat ik weer meer moeite moet doen om buiten te zijn en te bewegen en dat was in mijn werk geen enkel probleem. Ik heb me dus direct weer ingeschreven voor een moestuintje in het complex waar ik dat voor deze baan ook al had.

Moestuin


Toen ik op de "zorgboerderij" in de moestuin ging werken heb ik mijn tuintje opgezegd, maar nu stond het weer hoog op mijn lijstje. De wachtlijst was inmiddels 3 jaar, maar als ik een verwaarloosd tuintje wilde adopteren kon het sneller gaan. Dus heb ik me daar ook maar voor opgegeven. En het wonder geschiedde, want vorige week kon ik de sleutel van het hek in ontvangst nemen en nu ben ik de huurder van tuintje 103. Er moet wel het een en ander gebeuren aan onderhoud want er staan nog 2 flinke struiken die ik eruit wil en het groen moet ook verwijderd worden. Maar dat is geen enkel probleem! Ik ben zo blij met mijn tuintje. Dit zorgt ervoor dat ik in beweging blijf en dat ik lekker buiten ben. En weer heerlijk verse groenten uit eigen tuin eet deze zomer. Het tuintje is maar 4 bij 6 meter, maar daar kun je best heel veel van oogsten als je het een beetje tactisch indeelt. Vanaf huis is het zo'n 5 minuten fietsen.


Cats


Mijn schoonouders hadden onverwacht een kaartje over voor Cats en daardoor ging ik ineens met schoonouders, schoonzus, nichtjes en een vriendje naar deze musical. Ik ben over het algemeen niet zo'n musicalfan, maar het was gezellig en het zag er allemaal mooi uit. Kwaliteit van de zang en dans was erg goed, dus ik had een vermakelijke middag.


En verder...


deed ik wat dingen op sollicitatiegebied; had ik een erg gezellige avond met mijn oud-collega's bij een afscheidsetentje; at ik met Emmelien bij de Pizzabakkers in Haarlem en deed ik suffe dingen als naar het tietenpletonderzoek en mijn rijbewijs verlengen. 
Achter de schermen ben ik eindelijk begonnen met een Wordpress site. Ik heb wel eens een mislukte poging gewaagd jaren geleden, maar nu gaat het er echt van komen. Ik vind het onwijs spannend, want het is allemaal onbekend terrein, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken. Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...