Duizenden1dag: De maand van Duizenden1dag: februari

zaterdag 2 maart 2019

De maand van Duizenden1dag: februari

Wat ging februari snel voorbij zeg! Ik heb veel in huis gedaan en ben vooral met mijn blog bezig geweest. Maar gelukkig had ik ook nog tijd voor leuke dingen.

Blogverhuizing voorbereiden


Ik roep al jaren dat ik een wordpresssite wil maken, maar er kwam tot nu toe niets van terecht. Na jaren geleden een mislukte poging gedaan te hebben en een blog dat steeds groter werd om over te zetten durfde ik er niet goed meer aan te beginnen. Met dank aan Marleen van Eten uit de volkstuin die me enorm geholpen heeft, heb ik nu een testomgeving waarin ik mijn blog helemaal voor kan bereiden om in vernieuwde vorm online te gaan. Het is wel een klus, want ik heb alle foto's en alle interne links handmatig moeten omzetten. Dat is inmiddels gebeurd en nu is het een kwestie van de lay-out op orde maken en gekke gaten en spaties in de tekst aanpassen. Ik ben er nog niet dus, maar de nieuwe site komt eraan!!!!


Nachtkastjes


Na 15 jaar met 2 verschillende " doorn in het oog nachtkastjes"  gedaan te hebben vond ik bij de kringloop deze 2 kastjes. Ik ga ze nog opknappen, maar ben er erg blij mee. En ook nog eens voor maar €5, - per stuk. Leuk toch?


Pizzabakkers Zaandam


Bij de Pizzabakkers in Zaandam aten we voor de theatervoorstelling waar we naartoe gingen wat bruschetta en een pizza. De bruschetta vonden we erg lekker; de pizza ook, maar die was wel erg nattig in het midden. Dat was een beetje jammer. De kwaliteit van de ingrediƫnten was zoals gebruikelijk erg goed.Theater


De grote oorlog


In Zaandam gingen we naar De Grote Oorlog van Hotel Modern. Een bijzondere voorstelling, want het is een soort visueel hoorspel. 
In een miniatuur filmset spelen zich scenes in de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog af, gebaseerd op brieven van soldaten. De animaties worden op doek getoond terwijl je ze ook live gespeeld ziet worden. Heel bijzonder hoe de makers met bijna niets zo'n levendig verhaal weten te maken. Ik wil nog wel meer voorstellingen van ze zien.
Thomas Acda


In de tijd van Acda en de Munnik heb ik ze een paar keer in het theater gezien en dat vond ik erg leuke shows. Afgelopen week besloot ik onverwacht naar de voorstelling Motel van Thomas Acda te gaan. Maarten wilde toch niet mee en was een avondje weg dus ik ging alleen. De voorstelling viel mij alleen een beetje tegen. Ik vond het een beetje saai en werd niet echt meegenomen in het verhaal en de liedjes. 


Het Duel


In dezelfde week bezochten we nog een keer het theater in Hoofddorp om naar de voorstelling van Het Nationale Theater (Het Duel van Tsjechov) te gaan kijken. We gingen vooral omdat Maarten Jacob Derwig graag wilde zien spelen, maar het was een boeiende voorstelling. Ze verdienden absoluut een vollere zaal dan ze nu hadden. Op papier leek het een wat ingewikkelde intellectuele voorstelling, maar het was zeer toegankelijk. Zelfs de met teveel kabaal de zaal instommelende te laat komende scholieren waren na een kwartiertje geboeid aan het kijken.

Elswout en Klein Centraal in Overveen


Met het heerlijke lenteweer van vorig weekend wilden we even gaan wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Daar was het bij alle ingangen zo druk dat we niet konden parkeren en daarom probeerden we het onderweg terug naar huis nog maar even bij Landgoed Elswout. Daar konden we wel staan en liepen we even heerlijk over het Landgoed. Na de wandeling aten we bij Klein Centraal in Overveen een late lunch die prima smaakte.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...