• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

10 borrelhapjes voor Oud en Nieuw

30 december 2018 By Martine Reageer

Op Oudejaarsavond bestond het avondeten in mijn ouderlijk huis uit huzarensalade en hapjes. Tegenwoordig vieren we het al jaren met vrienden en dan wordt er meestal een samengesteld buffetachtig iets in elkaar gezet met kalkoen, een aardappelgerecht en diverse bijgerechten. ’s Nachts na 12 uur als we na het vuurwerk weer naar binnen gaan eten we heel veel lekker warme kaasflapjes.

Hoe je de jaarwisseling ook viert; meestal komen er op een bepaald moment wel borrelhapjes op tafel. Om je wat last minute inspiratie te geven heb ik de 10 favoriete borrelhapjes van mijn blog op een rij gezet.

1. Indische gehaktballetjes

Deze Indische gehaktballetjes ga ik vandaag zelf ook nog maken om mee te nemen. Ik serveer ze met chilisaus, maar met pindasaus zijn ze ook erg lekker. Je kunt ze warm of koud op tafel zetten.

2. Kaasflapjes/kwarksoesjes

Dit is in onze vriendenkring echt een topper. Deze kaasflapjes zijn makkelijk te maken en zijn enorme dooreters. Ik maak dan ook standaard 4 keer het oorspronkelijke recept. Mijn moeder maakte ze vroeger al en ik vind ze nog steeds heerlijk. Alleen waren ze vroeger heel mooi bol en bakken ze tegenwoordig altijd erg plat. Ze zijn niet minder lekker, maar ik snap niet hoe het kan. Ik ben al aan het varieren geweest met de samenstelling, maar tot op heden is het me niet gelukt ze weer te laten rijzen.
Je kunt ze koud eten, maar warm zijn ze wel echt lekkerder.

3. Sigara boregi

Sigara boregi is een borrelhapje van met feta gevuld fillodeeg. Ik vind ze heerlijk! Ook deze kaashapjes kun je zowel warm als koud eten, maar warm zijn ze wel echt het lekkerst.

4. Pasteitjes met pompoen, kip en feta

 

Voor Oud en nieuw zou ik deze pasteitjes met pompoen als borrelhapje in een kleine versie maken, maar als je juist wilt dat ze meer vullen maak je natuurlijk grote.

5. Parmezaanse kipnuggets

Snel en makkelijk te maken en je kunt ze goed van te voren maken en in de oven opwarmen. Deze Parmezaanse kipnuggets worden met kippendij het lekkerst, maar je kunt ze ook met kipfilet maken.

6. Kaasbroodjes

Deze kaasbroodjes zijn ook altijd een groot succes. Je moet er wel bijtijds aan beginnen, want de vulling heeft even tijd nodig om op te stijven. Dan gaat het vullen van het bladerdeeg namelijk een stuk makkelijker.

7. Gegrilde kipvleugeltjes

Gegrilde kipvleugeltjes doen het altijd goed op een borreltafel. Heet uit de oven het lekkerst, maar Maarten eet ze ook gerust koud. Je kunt in plaats van vleugeltjes natuurlijk ook pootjes nemen.

8. Mosselbitterballen met koriandermayonaise

Als borrelhapje zijn deze mosselkroketten met koriandermayonaise wat groot, dus ik zou er minikroketjes of bitterballen van maken. Ze kosten wel even tijd om te maken. Je moet eerst de mosselen maken, de vulling heeft liefst een nachtje in de koelkast nodig en kroketten rollen is ook nog best een klusje. Maar ze zijn zo lekker dat ik ze niet onvermeld wilde laten. En wie weet heb je volgende week nog een nieuwjaarsborrel te organiseren ofzo, dan zijn ze echt een aanrader.

9. Cocktailworstjes in bladerdeeg

Cocktailworstjes in bladerdeeg hebben geen uitleg nodig. Gewoon een simpel borrelhapje.

10. Fetaspread met spinazie en artisjokken

Een spread met wat stokbrood of een toastje doet het ook altijd goed op een borreltafel. Je kunt het goed van te voren klaarmaken. Deze fetaspread met spinazie en artisjokken is ook erg lekker op een tosti als je nog een restje over hebt.

Dit was mijn laatste post van 2018. Ik wens jullie allemaal een fijne jaarwisseling en wil jullie heel erg bedanken voor het bezoeken van Duizenden1dag in het afgelopen jaar.

Categorie: borrelhapje

Vorig bericht: « Zeker Zeeuws in Brasserie Sailor’s Inn in Zeeland
Volgend bericht: De maand van Duizend en 1 dag: december »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in