Op Oudejaarsavond bestond het avondeten in mijn ouderlijk huis uit huzarensalade en hapjes. Tegenwoordig vieren we het al jaren met vrienden en dan wordt er meestal een samengesteld buffetachtig iets in elkaar gezet met kalkoen, een aardappelgerecht en diverse bijgerechten. ’s Nachts na 12 uur als we na het vuurwerk weer naar binnen gaan eten we heel veel lekker warme kaasflapjes.
Hoe je de jaarwisseling ook viert; meestal komen er op een bepaald moment wel borrelhapjes op tafel. Om je wat last minute inspiratie te geven heb ik de 10 favoriete borrelhapjes van mijn blog op een rij gezet.
1. Indische gehaktballetjes
Deze Indische gehaktballetjes ga ik vandaag zelf ook nog maken om mee te nemen. Ik serveer ze met chilisaus, maar met pindasaus zijn ze ook erg lekker. Je kunt ze warm of koud op tafel zetten.
2. Kaasflapjes/kwarksoesjes
3. Sigara boregi
Sigara boregi is een borrelhapje van met feta gevuld fillodeeg. Ik vind ze heerlijk! Ook deze kaashapjes kun je zowel warm als koud eten, maar warm zijn ze wel echt het lekkerst.
4. Pasteitjes met pompoen, kip en feta
Voor Oud en nieuw zou ik deze pasteitjes met pompoen als borrelhapje in een kleine versie maken, maar als je juist wilt dat ze meer vullen maak je natuurlijk grote.
5. Parmezaanse kipnuggets
Snel en makkelijk te maken en je kunt ze goed van te voren maken en in de oven opwarmen. Deze Parmezaanse kipnuggets worden met kippendij het lekkerst, maar je kunt ze ook met kipfilet maken.
6. Kaasbroodjes
Deze kaasbroodjes zijn ook altijd een groot succes. Je moet er wel bijtijds aan beginnen, want de vulling heeft even tijd nodig om op te stijven. Dan gaat het vullen van het bladerdeeg namelijk een stuk makkelijker.
7. Gegrilde kipvleugeltjes
Gegrilde kipvleugeltjes doen het altijd goed op een borreltafel. Heet uit de oven het lekkerst, maar Maarten eet ze ook gerust koud. Je kunt in plaats van vleugeltjes natuurlijk ook pootjes nemen.
8. Mosselbitterballen met koriandermayonaise
Als borrelhapje zijn deze mosselkroketten met koriandermayonaise wat groot, dus ik zou er minikroketjes of bitterballen van maken. Ze kosten wel even tijd om te maken. Je moet eerst de mosselen maken, de vulling heeft liefst een nachtje in de koelkast nodig en kroketten rollen is ook nog best een klusje. Maar ze zijn zo lekker dat ik ze niet onvermeld wilde laten. En wie weet heb je volgende week nog een nieuwjaarsborrel te organiseren ofzo, dan zijn ze echt een aanrader.
9. Cocktailworstjes in bladerdeeg
Cocktailworstjes in bladerdeeg hebben geen uitleg nodig. Gewoon een simpel borrelhapje.
10. Fetaspread met spinazie en artisjokken
Een spread met wat stokbrood of een toastje doet het ook altijd goed op een borreltafel. Je kunt het goed van te voren klaarmaken. Deze fetaspread met spinazie en artisjokken is ook erg lekker op een tosti als je nog een restje over hebt.
Dit was mijn laatste post van 2018. Ik wens jullie allemaal een fijne jaarwisseling en wil jullie heel erg bedanken voor het bezoeken van Duizenden1dag in het afgelopen jaar.
Geef een reactie