• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

10 borrelhapjes voor Oud en Nieuw

30 december 2018 By Martine Reageer

Op Oudejaarsavond bestond het avondeten in mijn ouderlijk huis uit huzarensalade en hapjes. Tegenwoordig vieren we het al jaren met vrienden en dan wordt er meestal een samengesteld buffetachtig iets in elkaar gezet met kalkoen, een aardappelgerecht en diverse bijgerechten. ’s Nachts na 12 uur als we na het vuurwerk weer naar binnen gaan eten we heel veel lekker warme kaasflapjes.

Hoe je de jaarwisseling ook viert; meestal komen er op een bepaald moment wel borrelhapjes op tafel. Om je wat last minute inspiratie te geven heb ik de 10 favoriete borrelhapjes van mijn blog op een rij gezet.

1. Indische gehaktballetjes

Deze Indische gehaktballetjes ga ik vandaag zelf ook nog maken om mee te nemen. Ik serveer ze met chilisaus, maar met pindasaus zijn ze ook erg lekker. Je kunt ze warm of koud op tafel zetten.

2. Kaasflapjes/kwarksoesjes

Dit is in onze vriendenkring echt een topper. Deze kaasflapjes zijn makkelijk te maken en zijn enorme dooreters. Ik maak dan ook standaard 4 keer het oorspronkelijke recept. Mijn moeder maakte ze vroeger al en ik vind ze nog steeds heerlijk. Alleen waren ze vroeger heel mooi bol en bakken ze tegenwoordig altijd erg plat. Ze zijn niet minder lekker, maar ik snap niet hoe het kan. Ik ben al aan het varieren geweest met de samenstelling, maar tot op heden is het me niet gelukt ze weer te laten rijzen.
Je kunt ze koud eten, maar warm zijn ze wel echt lekkerder.

3. Sigara boregi

Sigara boregi is een borrelhapje van met feta gevuld fillodeeg. Ik vind ze heerlijk! Ook deze kaashapjes kun je zowel warm als koud eten, maar warm zijn ze wel echt het lekkerst.

4. Pasteitjes met pompoen, kip en feta

 

Voor Oud en nieuw zou ik deze pasteitjes met pompoen als borrelhapje in een kleine versie maken, maar als je juist wilt dat ze meer vullen maak je natuurlijk grote.

5. Parmezaanse kipnuggets

Snel en makkelijk te maken en je kunt ze goed van te voren maken en in de oven opwarmen. Deze Parmezaanse kipnuggets worden met kippendij het lekkerst, maar je kunt ze ook met kipfilet maken.

6. Kaasbroodjes

Deze kaasbroodjes zijn ook altijd een groot succes. Je moet er wel bijtijds aan beginnen, want de vulling heeft even tijd nodig om op te stijven. Dan gaat het vullen van het bladerdeeg namelijk een stuk makkelijker.

7. Gegrilde kipvleugeltjes

Gegrilde kipvleugeltjes doen het altijd goed op een borreltafel. Heet uit de oven het lekkerst, maar Maarten eet ze ook gerust koud. Je kunt in plaats van vleugeltjes natuurlijk ook pootjes nemen.

8. Mosselbitterballen met koriandermayonaise

Als borrelhapje zijn deze mosselkroketten met koriandermayonaise wat groot, dus ik zou er minikroketjes of bitterballen van maken. Ze kosten wel even tijd om te maken. Je moet eerst de mosselen maken, de vulling heeft liefst een nachtje in de koelkast nodig en kroketten rollen is ook nog best een klusje. Maar ze zijn zo lekker dat ik ze niet onvermeld wilde laten. En wie weet heb je volgende week nog een nieuwjaarsborrel te organiseren ofzo, dan zijn ze echt een aanrader.

9. Cocktailworstjes in bladerdeeg

Cocktailworstjes in bladerdeeg hebben geen uitleg nodig. Gewoon een simpel borrelhapje.

10. Fetaspread met spinazie en artisjokken

Een spread met wat stokbrood of een toastje doet het ook altijd goed op een borreltafel. Je kunt het goed van te voren klaarmaken. Deze fetaspread met spinazie en artisjokken is ook erg lekker op een tosti als je nog een restje over hebt.

Dit was mijn laatste post van 2018. Ik wens jullie allemaal een fijne jaarwisseling en wil jullie heel erg bedanken voor het bezoeken van Duizenden1dag in het afgelopen jaar.

Categorie: borrelhapje

Vorig bericht: « Zeker Zeeuws in Brasserie Sailor’s Inn in Zeeland
Volgend bericht: De maand van Duizend en 1 dag: december »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in