• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

15 x lekker broodbeleg

26 oktober 2019 By Martine Reageer

Als ik thuis lunch eet ik meestal gewoon volkorenbrood. In het weekend komt er regelmatig een Italiaanse bol of zo op tafel en het komt ook voor dat ik soep of salade eet. Ik vind het wel fijn om daar variatie in aan te brengen. Waar ik gerust weken ontbijt met yoghurt met granola of crackers met smeerkaas wil ik in mijn lunch juist graag afwisseling. Ook wil ik dat de lunch voldoende vult tot aan het avondeten. De volgende 5 boterhammen voldoen daar absoluut aan. Na de belegde boterhammen geef ik ook nog 10 ideeën voor belegde broodjes.

5 x een lekker belegde boterham

Neem het brood dat jij het lekkerst vindt en varieer er op los. Ik vind het zelf altijd lekker om het brood een beetje te roosteren in de broodrooster voor ik het beleg, maar nodig is dat natuurlijk niet.

1. Boterham met pesto, sla en gepaneerde geitenkaas

Ingrediënten

  • 1 boterham
  • 4 schijfjes (zachte) geitenkaas (ongeveer 60 gram)
  • handje sla
  • 1 eetlepel pesto
  • handje sla
  • 1/2 geklutst ei
  • handje paneermeel of panko
  • olie

Haal de schijfjes paneermeel eerst door het ei en daarna door de paneermeel. Verwarm een zodanige laag olie in een pan dat de kaasschijfjes half onder staan als je ze erin doet. Met mijn inductieplaat met 12 standen zet ik hem op stand 8. Als je een druppel water in de olie doet en het gaat gelijk spetteren is de olie heet genoeg. Leg de schijfjes in de pan en bak ze aan allebei de kanten goudbruin. Besmeer intussen de boterham met pesto en bedek met sla. Laat de kaasschijfjes even uitlekken op keukenpapier en leg ze op je boterham.

*********************

2. Boterham met filet americain en ei

Ingrediënten

  • 1 boterham
  • 1 ei
  • filet americain
  • peper en zout

Besmeer de boterham met filet americain. Snijd het ei in plakjes en verdeel ze over de boterham. Bestrooi met peper en zout.

*********************

3. Boterham met avocado en rivierkreeftjes

Ingrediënten

  • 1 boterham
  • 1/2 avocado
  • 30 gram rivierkreeftjes
  • 1 theelepel knoflooksaus (of mayonaise)
  • peper en zout
  • 1 theelepel furikake (zeewierstrooisel met sesamzaad)

Doe het ei in kokend water in 7 minuten net hard. Prak de avocado met de knoflooksaus en voeg peper en zout naar smaak toe. Ik heb zelf de knoflooksaus van D & L in huis voor dit soort snelle maaltijden, want die vind ik het lekkerst. Verdeel de avocado over de boterham en leg de rivierkreeftjes erop. Bestrooi met de furikake. Als je dit niet hebt laat je het gewoon weg.

*********************

4. Boterham met kruidenkaas en gerookte zalm

Ingrediënten

  • 1 boterham
  • philadelhia (light, gewoon of met bieslook)
  • 50 gram gerookte zalm
  • 1 eetlepel fijngesneden bosui, dille of bieslook

Besmeer de boterham met philadelphia en leg de zalm erop. Bestrooi met de bosui, dille of bieslook.

*********************

5. Boterham met truffel-eiersalade

Ingrediënten

  • 1 boterham
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels truffelmayonaise (wel goede, bijv Jean Baton)
  • peper en klein beetje zout

Kook de eieren net hard. Ik doe de eieren 7 minuten in kokend water en dan zijn ze precies goed. Pel ze en snijd ze in kleine stukjes. Dat gaat het makkelijkst door ze in een kommetje met 2 messen fijn te maken. Doe de truffelmayonaise en de peper en zout erdoor en roer even goed door. Verdeel de eiersalade over de boterham

*********************

10 keer beleg op een broodje

Wil je nog meer ideeën voor beleg op een broodje of boterham? Klik dan eens op onderstaande links.

  • Steak sandwich
  • Broodje hete kip ketjap
  • broodje pulled zalm
    Broodje pulled salmon
  1. Broodje met avocado, ei en noten
  2. Broodje visstick
  3. Broodje zalmfilet
  4. Broodje kip ketjap
  5. Steak sandwich
  6. Gentse boterhammen met avocado en geitenkaas
  7. Club sandwich met gerookte kip
  8. Sandwich met kip en gedroogde tomaat
  9. Broodje humus met avocado
  10. Broodje kippenlever met spek
  • broodje visstick
    Broodje visstick
  • Broodje kippenlever met spek
  • Sandwich met kip en gedroogde tomaat
  • Gentse boterhammen met avocado en geitenkaas
  • Broodje humus met avocado
  • Club sandwich met gerookte kip
  • broodje met avocado en gepocheerd ei
    Broodje met avocado en noten

Categorie: lunch

Vorig bericht: « Risottoballetjes (en 8 keer risotto)
Volgend bericht: Notenrepen »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in