
Als ik thuis lunch eet ik meestal gewoon volkorenbrood. In het weekend komt er regelmatig een Italiaanse bol of zo op tafel en het komt ook voor dat ik soep of salade eet. Ik vind het wel fijn om daar variatie in aan te brengen. Waar ik gerust weken ontbijt met yoghurt met granola of crackers met smeerkaas wil ik in mijn lunch juist graag afwisseling. Ook wil ik dat de lunch voldoende vult tot aan het avondeten. De volgende 5 boterhammen voldoen daar absoluut aan. Na de belegde boterhammen geef ik ook nog 10 ideeën voor belegde broodjes.
5 x een lekker belegde boterham
Neem het brood dat jij het lekkerst vindt en varieer er op los. Ik vind het zelf altijd lekker om het brood een beetje te roosteren in de broodrooster voor ik het beleg, maar nodig is dat natuurlijk niet.

1. Boterham met pesto, sla en gepaneerde geitenkaas
Ingrediënten
- 1 boterham
- 4 schijfjes (zachte) geitenkaas (ongeveer 60 gram)
- handje sla
- 1 eetlepel pesto
- handje sla
- 1/2 geklutst ei
- handje paneermeel of panko
- olie
Haal de schijfjes paneermeel eerst door het ei en daarna door de paneermeel. Verwarm een zodanige laag olie in een pan dat de kaasschijfjes half onder staan als je ze erin doet. Met mijn inductieplaat met 12 standen zet ik hem op stand 8. Als je een druppel water in de olie doet en het gaat gelijk spetteren is de olie heet genoeg. Leg de schijfjes in de pan en bak ze aan allebei de kanten goudbruin. Besmeer intussen de boterham met pesto en bedek met sla. Laat de kaasschijfjes even uitlekken op keukenpapier en leg ze op je boterham.
*********************

2. Boterham met filet americain en ei
Ingrediënten
- 1 boterham
- 1 ei
- filet americain
- peper en zout
Besmeer de boterham met filet americain. Snijd het ei in plakjes en verdeel ze over de boterham. Bestrooi met peper en zout.
*********************

3. Boterham met avocado en rivierkreeftjes
Ingrediënten
- 1 boterham
- 1/2 avocado
- 30 gram rivierkreeftjes
- 1 theelepel knoflooksaus (of mayonaise)
- peper en zout
- 1 theelepel furikake (zeewierstrooisel met sesamzaad)
Doe het ei in kokend water in 7 minuten net hard. Prak de avocado met de knoflooksaus en voeg peper en zout naar smaak toe. Ik heb zelf de knoflooksaus van D & L in huis voor dit soort snelle maaltijden, want die vind ik het lekkerst. Verdeel de avocado over de boterham en leg de rivierkreeftjes erop. Bestrooi met de furikake. Als je dit niet hebt laat je het gewoon weg.
*********************

4. Boterham met kruidenkaas en gerookte zalm
Ingrediënten
- 1 boterham
- philadelhia (light, gewoon of met bieslook)
- 50 gram gerookte zalm
- 1 eetlepel fijngesneden bosui, dille of bieslook
Besmeer de boterham met philadelphia en leg de zalm erop. Bestrooi met de bosui, dille of bieslook.
*********************

5. Boterham met truffel-eiersalade
Ingrediënten
- 1 boterham
- 2 eieren
- 2 eetlepels truffelmayonaise (wel goede, bijv Jean Baton)
- peper en klein beetje zout
Kook de eieren net hard. Ik doe de eieren 7 minuten in kokend water en dan zijn ze precies goed. Pel ze en snijd ze in kleine stukjes. Dat gaat het makkelijkst door ze in een kommetje met 2 messen fijn te maken. Doe de truffelmayonaise en de peper en zout erdoor en roer even goed door. Verdeel de eiersalade over de boterham
*********************
10 keer beleg op een broodje
Wil je nog meer ideeën voor beleg op een broodje of boterham? Klik dan eens op onderstaande links.
Steak sandwich Broodje hete kip ketjap Broodje pulled salmon
- Broodje met avocado, ei en noten
- Broodje visstick
- Broodje zalmfilet
- Broodje kip ketjap
- Steak sandwich
- Gentse boterhammen met avocado en geitenkaas
- Club sandwich met gerookte kip
- Sandwich met kip en gedroogde tomaat
- Broodje humus met avocado
- Broodje kippenlever met spek
Broodje visstick Broodje kippenlever met spek Sandwich met kip en gedroogde tomaat Gentse boterhammen met avocado en geitenkaas Broodje humus met avocado Club sandwich met gerookte kip Broodje met avocado en noten
Geef een reactie