• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

3 x eiersalade

30 december 2019 By Martine Reageer

De foodblogswap van deze maand bracht mij bij Oh My Dish. Dit blog staat bomvol recepten en kooktechnieken. In eerste instantie ging ik voor de geroosterde bloemkool. De bloemkool verving ik door broccoli en de kruiden door ras el hanout. Dit pakte niet zo goed uit. Ik denk dat de broccoli nog iets te nat was na het wassen en het werd niet knapperig. Ik ga het zeker nog eens proberen, want ik denk dat het heel lekker is als het goed lukt.

Aangezien ik al wat op het laatste nippertje was heb ik geen risico’s meer genomen en koos ik voor eiersalade. Dit maak ik zeer regelmatig en is bovendien een heerlijk hapje voor Oudejaarsavond. Het is lekker op een toastje, als beleg op een broodje of als borrelhapje in een blaadje sla of witlof. Ik maakte 3 variaties. De versie met selderij en citroen is van Oh My Dish, de variant met truffel maak ik zelf meestal en die met spekjes was een probeersel dat erg goed uitpakte.

Eiersalade met selderij en citroen

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 0,5 stengel selderij
  • scheutje citroensap
  • zout en peper
  • 1 eetlepel verse bieslook

Kook de eieren net hard. Ik doe de eieren 7 minuten in kokend water en dan zijn ze precies goed. Laat de eieren schrikken in koud water; pel ze en snijd ze in kleine stukjes. Dat gaat het makkelijkst door ze in een kommetje met 2 messen fijn te maken. Je kunt ze ook prakken met een vork.

Snijd de selderijstengel zo fijn mogelijk. Doe ze bij de eieren.

Meng met de mayonaise en de bieslook. Voeg citroensap, peper en zout naar smaak toe.

Eiersalade met truffel

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 2 eetlepels truffelmayonaise (ik vind Jean Baton het lekkerst)
  • zout en peper

Kook de eieren net hard. Ik doe de eieren 7 minuten in kokend water en dan zijn ze precies goed. Laat de eieren schrikken in koud water; pel ze en snijd ze in kleine stukjes. Dat gaat het makkelijkst door ze in een kommetje met 2 messen fijn te maken. Je kunt ze ook prakken met een vork. Doe de truffelmayonaise en peper en zout erdoor en roer even goed door.

Eiersalade met spekjes

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 50 gram (fijngesneden) gerookte spekblokjes
  • zout en peper

Kook de eieren net hard. Ik doe de eieren 7 minuten in kokend water en dan zijn ze precies goed. Bak intussen de spekjes in de koekenpan tot ze bijna knapperig zijn. Laat ze uitlekken en afkoelen.

Laat de eieren schrikken in koud water; pel ze en snijd de eieren in kleine stukjes. Dat gaat het makkelijkst door ze in een kommetje met 2 messen fijn te maken. Je kunt ze ook prakken met een vork. Doe de uitgebakken spekjes, de mayonaise en peper en zout erdoor en roer even goed door.

Categorie: borrelhapje Tags: eieren, Feest, Oud en nieuw, pasen

Vorig bericht: « Hotspots in praag
Volgend bericht: Huzarensalade »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in