De foodblogswap van deze maand bracht mij bij Oh My Dish. Dit blog staat bomvol recepten en kooktechnieken. In eerste instantie ging ik voor de geroosterde bloemkool. De bloemkool verving ik door broccoli en de kruiden door ras el hanout. Dit pakte niet zo goed uit. Ik denk dat de broccoli nog iets te nat was na het wassen en het werd niet knapperig. Ik ga het zeker nog eens proberen, want ik denk dat het heel lekker is als het goed lukt.
Aangezien ik al wat op het laatste nippertje was heb ik geen risico’s meer genomen en koos ik voor eiersalade. Dit maak ik zeer regelmatig en is bovendien een heerlijk hapje voor Oudejaarsavond. Het is lekker op een toastje, als beleg op een broodje of als borrelhapje in een blaadje sla of witlof. Ik maakte 3 variaties. De versie met selderij en citroen is van Oh My Dish, de variant met truffel maak ik zelf meestal en die met spekjes was een probeersel dat erg goed uitpakte.
Eiersalade met selderij en citroen
Ingrediënten
- 3 eieren
- 2 eetlepels mayonaise
- 0,5 stengel selderij
- scheutje citroensap
- zout en peper
- 1 eetlepel verse bieslook
Kook de eieren net hard. Ik doe de eieren 7 minuten in kokend water en dan zijn ze precies goed. Laat de eieren schrikken in koud water; pel ze en snijd ze in kleine stukjes. Dat gaat het makkelijkst door ze in een kommetje met 2 messen fijn te maken. Je kunt ze ook prakken met een vork.
Snijd de selderijstengel zo fijn mogelijk. Doe ze bij de eieren.
Meng met de mayonaise en de bieslook. Voeg citroensap, peper en zout naar smaak toe.
Eiersalade met truffel
Ingrediënten
- 3 eieren
- 2 eetlepels truffelmayonaise (ik vind Jean Baton het lekkerst)
- zout en peper
Kook de eieren net hard. Ik doe de eieren 7 minuten in kokend water en dan zijn ze precies goed. Laat de eieren schrikken in koud water; pel ze en snijd ze in kleine stukjes. Dat gaat het makkelijkst door ze in een kommetje met 2 messen fijn te maken. Je kunt ze ook prakken met een vork. Doe de truffelmayonaise en peper en zout erdoor en roer even goed door.
Eiersalade met spekjes
Ingrediënten
- 3 eieren
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel mosterd
- 50 gram (fijngesneden) gerookte spekblokjes
- zout en peper
Kook de eieren net hard. Ik doe de eieren 7 minuten in kokend water en dan zijn ze precies goed. Bak intussen de spekjes in de koekenpan tot ze bijna knapperig zijn. Laat ze uitlekken en afkoelen.
Laat de eieren schrikken in koud water; pel ze en snijd de eieren in kleine stukjes. Dat gaat het makkelijkst door ze in een kommetje met 2 messen fijn te maken. Je kunt ze ook prakken met een vork. Doe de uitgebakken spekjes, de mayonaise en peper en zout erdoor en roer even goed door.
Geef een reactie