Deze koekjes smaken prima bij een lekker braadstuk. Met kerst wellicht een leuke afwisseling op de aardappelkroketjes of patat. Ze zijn simpel en snel te maken,. maar je moet wel een rasp in huis hebben. De kookringen die ik gebruik zijn tegenwoordig goed verkrijgbaar bij bijv. Blokker , Action of in van die eurowinkels. Je koekjes worden er mooi rond door, maar er is natuurlijk niets mis met een minder rond koekje en je kunt ze dus ook uitstekend zonder de ringen maken.
Aardappel-courgettekoekjes
Ingrediënten voor ca 6 personen
- 300 gram courgette
- 400 gram aardappel
- 1 grote ui (of 2 kleine uien)
- 4 eieren
- 1 bol mozzarella
- 200 gram bloem
- peper en zout
- olie of boter om in te bakken
- evt kookringen
Schil de aardappel en maak de ui en courgette schoon. Rasp aardappel, ui en courgette op een grove rasp en doe ze in een kom. Roer er de geklutste eieren doorheen en meng goed. Scheur de mozzarella in stukjes en roer ze door het mengsel. Breng op smaak met peper en zout en roer de bloem erdoor.
Verhit wat olie of boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
Als je kookringen gebruikt vet je ze goed in en leg je ze in de pan.
Doe er voorzichtig een schep van het mengsel in en druk goed aan zodat ze de vorm mooi aannemen.
Als ze stevig beginnen te worden kun je ze uit de kookring drukken (evt de onderkant van een glas gebruiken) en ze verder bakken zonder vorm.
Zet evt het vuur wat lager als ze snel bruinen, maar nog niet gaar zijn.
Als je geen kookringen gebruikt vorm je koekjes van het mengsel met 2 lepels of met je handen.
Bak ze tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.
Farah
Ziet er lekker uit!En is inderdaad netjes als je van die kookringen gebruikt. Ik doe het altijd uit de losse pols ;).
Yolanda
Zou je ze een dag van te voren kunnen maken of worden ze dan slap ?
Martine
Ik heb ze nog nooit van te voren gemaakt. Als je ze daarna weer in een koekenpan of in de oven opwarmt zou het moeten kunnen denk ik. Maar zeker weten doe ik het niet.