• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Aardappel-courgettekoekjes

17 december 2013 By Martine 1 Reactie

Deze koekjes smaken prima bij een lekker braadstuk. Met kerst wellicht een leuke afwisseling op de aardappelkroketjes of patat. Ze zijn simpel en snel te maken,. maar je moet wel een rasp in huis hebben. De kookringen die ik gebruik zijn tegenwoordig goed verkrijgbaar bij bijv. Blokker , Action of in van die eurowinkels. Je koekjes worden er mooi rond door, maar er is natuurlijk niets mis met een minder rond koekje en je kunt ze dus ook uitstekend zonder de ringen maken.

Aardappel-courgettekoekjes

Ingrediënten voor ca 6 personen

  • 300 gram courgette
  • 400 gram aardappel
  • 1 grote ui (of 2 kleine uien)
  • 4 eieren
  • 1 bol mozzarella
  • 200 gram bloem
  • peper en zout
  • olie of boter om in te bakken
  • evt kookringen
Schil de aardappel en maak de ui en courgette schoon. Rasp aardappel, ui en courgette op een grove rasp en doe ze in een kom. Roer er de geklutste eieren doorheen en meng goed. Scheur de mozzarella in stukjes en roer ze door het mengsel. Breng op smaak met peper en zout en roer de bloem erdoor.
Verhit wat olie of boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
Als je kookringen gebruikt vet je ze goed in en leg je ze in de pan.
Doe er voorzichtig een schep van het mengsel in en druk goed aan zodat ze de vorm mooi aannemen.

Als ze stevig beginnen te worden kun je ze uit de kookring drukken (evt de onderkant van een glas gebruiken) en ze verder bakken zonder vorm.
Zet evt het vuur wat lager als ze snel bruinen, maar nog niet gaar zijn.
Als je geen kookringen gebruikt vorm je koekjes van het mengsel met 2 lepels of met je handen.

Bak ze tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.

Categorie: bijgerecht Tags: aardappels

Vorig bericht: « Italiaans restaurant Taormina in Alkmaar
Volgend bericht: Aardappel-koolrabipuree »

Lees Interacties

Reacties

  1. Farah

    17 december 2013 om 20:02

    Ziet er lekker uit!
    En is inderdaad netjes als je van die kookringen gebruikt. Ik doe het altijd uit de losse pols ;).

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in