• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Aardappel-koolrabipuree

21 december 2013 By Martine 5 Reacties

Nog een lekker recept voor bij het kerstdiner. Aardappel-koolrabipuree is net even anders dan een gewone aardappelpuree en koolrabi smaakt niet zo overheersend waardoor veel mensen het lekker vinden. Ook niet onbelangrijk als je je hele familie aan tafel hebt met kerst.

Het is mij nog nooit echt gelukt om aardappelpuree glad te krijgen. Ik gebruik een pureeknijper en zorg dat de melk en boter warm zijn. Op internet vind ik allerlei tips: eerst de boter, dan pas de melk; net zo lang met houten spatel roeren tot het glad is enz. Ga ik de volgende keer eens proberen.
Hoe maken jullie gladde puree?

Aardappel-koolrabipuree

Ingrediënten voor 2 personen

  • 700 gram koolrabi
  • 750 gram kruimige aardappels (bijv.  Doré, Eigenheimer, Irene)
  • 100 ml melk
  • 25 gram boter
  • peper en zout
Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Schil de koolrabi en let er daarbij op dat je alle schil weghaalt. Anders vind je draderige stukjes in de puree. Snijd de koolrabi in stukken. Doe koolrabi en aardappels in een pan met water en kook ze in zo’n 20 minuten gaar. Laat ze na het afgieten nog even droog worden in de afgesloten pan. Warm intussen de melk met de boter op. Knijp alles door een pureeknijper of gebruik een stamper. Roer er in beetjes de melk en de boter doorheen tot je het smeuïg genoeg vindt en maak op smaak met peper en zout.
Het is mij nog nooit gelukt om aardappelpuree echt glad te krijgen. Ik gebruik al een pureeknijper en zorg dat de melk en boter warm zijn. Op internet vind ik allerlei tips: eerst de boter, dan pas de melk; net zo lang met houten spatel roeren tot het glad is enz. Ga ik de volgende keer eens proberen. 
Hoe maken jullie gladde puree?

Categorie: hoofdgerecht Tags: aardappels, groente, vegetarisch

Vorig bericht: « Aardappel-courgettekoekjes
Volgend bericht: Dadel-walnotenkoek »

Lees Interacties

Reacties

  1. Jimmy Hendrycks

    26 maart 2014 om 12:31

    Gewoon met de passe vite op de oude manier, kan nie beter!

    Beantwoorden
  2. Anoniem

    10 juni 2014 om 15:56

    ik houd van grove puree met stukjes 🙂

    Beantwoorden
  3. Petra

    10 december 2015 om 19:54

    Mijn moeder deed het vroeger met de elektrische mixer. Ik houd ook meer van de grove variant maar voor een gladde puree werkt de mixer uitstekend.

    Beantwoorden
  4. annelies brouwers

    22 december 2016 om 11:59

    Je krijgt de aardappelpuree en beste luchtig en glad door ze eerst droog te stampen..dan pas de boter en de melk..

    Beantwoorden
  5. Unknown

    20 december 2018 om 10:15

    Met de elektrische mixer en met een rauw ei erdoor wordt ie lekker luchtig en romig

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in