• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Aardappelgratin met zoete aardappel

15 december 2019 By Martine Reageer

Door een goede voorbereiding kun je gezellig mee kletsen met de gasten als je een etentje geeft in van de hele tijd in de keuken te staan. Ik maak dan ook graag gerechten die je al van te voren klaar kunt maken en dan alleen nog even hoeft af te maken of op te warmen voor je aan tafel kunt.

Aardappelgratin is een mooi voorbeeld van zo’n gerecht. Je kunt de gratin een dag van te voren al helemaal maken en hoeft hem dan alleen maar weer warm te maken in de oven (ongeveer 20 minuten in een oven van 180 graden, losjes afgedekt met aluminiumfolie). De room en de melk hebben zo extra lang de tijd om goed in de aardappels te trekken en daardoor zul je de aardappelgratin in mooie stukken kunnen snijden in plaats van uit de schaal te scheppen. Dat serveert extra mooi. De kaas kun je er het best de volgende dag met opwarmen overheen strooien. Wacht dan tot de kaas gegratineerd is (lekker bruin geworden is) en doe er dan de folie over om te voorkomen dat de aardappels te droog worden.

De verhouding tussen de zoete aardappel en de gewone aardappel maakt niet uit. Je kunt bijvoorbeeld ook alleen zoete aardappel gebruiken.

Aardappelgratin met zoete aardappel

Ingrediënten voor 6 à 8 personen

  • 500 gram zoete aardappels
  • 1 kilo licht kruimige of vastkokende aardappels
  • 200 ml slagroom
  • 300 ml melk
  • boter om in te vetten
  • zout en peper
  • 100 gram geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 200 graden (180 graden hetelucht). Meng de slagroom met de melk. Schil de aardappels, was ze, droog ze af en snijd of schaaf ze in dunne plakjes. Vet een ovenschaal in met boter en leg afwisselend laagjes gewone en zoete aardappel in de schaal.Bestrooi de lagen met zout en peper en giet over elke laag wat roommengsel.

Bak de gratin 30 minuten en strooi er dan de kaas over. Na nog eens 25 minuten zouden de aardappels gaar moeten zijn en de kaas goudbruin. Als de aardappels nog niet gaar zijn of het bruinen gaat te hard dek je de ovenschaal af met aluminiumfolie en laat je de gratin nog wat langer in de oven staan.

Categorie: bijgerecht Tags: aardappel, aardappels, kerst, zoeteaardappel

Vorig bericht: « Sky Garden in Londen
Volgend bericht: Tiramisu met stoofperen en biscuits roses de Reims »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Geïnspireerd door @elisabethsmagazine maakte ik d Geïnspireerd door @elisabethsmagazine maakte ik deze bladerdeeg rolletjes met salami en kaas voor de Swiepswoepswap van @bakkenmetlisanne. Heerlijk als borrelhapje of als onderdeel van een buffet.

#swiepswoepswap #bladerdeeg #kaas #salami #borrelhapje #buffet #food #foodblogger
Nog meer fudge... #fudge #boroughmarket#whirld #uk Nog meer fudge...
#fudge #boroughmarket#whirld #uk #ennatuurlijkookweergekocht #boroughmarketlondon #londen #london #travel
Het zag er zeer instagrammable uit, maar dit was n Het zag er zeer instagrammable uit, maar dit was niet echt een lekkere hot chocolate.
#hotchocolate #structuurnietlekkerenmetwater #beetjejammer #hetzagerwelmooiuit
Instagram bericht 17866221207032541 Instagram bericht 17866221207032541
Fudge! 😍 Fudge! 😍
Met de bus naar het Postal museum. Je leert daar v Met de bus naar het Postal museum. Je leert daar van alles over de geschiedenis van de post. Superleuk dat je met een postkarretje door de oude posttunnels rijdt en intussen via beelden op de muren ziet hoe het vroeger ging. #postalmuseumlondon #postalmuseum #post #londen #london #uk #stedentrip #solotrip #museum #travel
Dag 1 gisteren in Londen was heerlijk. Die blauwe Dag 1 gisteren in Londen was heerlijk. Die blauwe lucht alleen was natuurlijk al fantastisch. Camden market was fijn en werd pas druk toen ik weer weg ging. Borough market was zo afgeladen dat ik er weer weg ging. Dat doe ik een van de volgende dagen nog wel een keer. Daarna een heerlijke wandeling langs de theems om via de South Bank Wintermarket de metro richting hotel te pakken en mijn voeten even rust te gunnen. Vandaag weer proberen om wat minder stappen te zetten 😬.
#london #londen #southbank #camden #amywinehouse #veelteveelstappen #stedentrip #travel #stedentrip #lovelondon #uk #reizenisfijn #boroughmarketlondon #boroughmarket
Gisteren waren we even in Hoofddorp en we lunchten Gisteren waren we even in Hoofddorp en we lunchten met een lekkere bah mi bij @vietntea. Uiteraard moest daar ook een loempia bij 😀

@lunch @vietnamesefood @bahnmi @loempia #hoofddorp @weekend
Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in