In Duitsland kocht ik mettenworst. Ik verheugde me enorm op een ontbijt met een broodje metworst, maar mettenworst bleek toch iets anders. Die moet je nl eerst garen, voordat je het eet. Dompertje, maar niet getreurd; de worst ging gewoon mee naar huis.
Eenmaal thuis kwam ik de mettenworst weer tegen toen ik een maaltijd wilde maken met restjes uit de koelkast. Ik wist niet goed hoe ik de worst moest klaarmaken en uiteindelijk heb ik hem maar als een rookworst behandeld. Dat werkte prima. Ik heb de worst 20 minuten geweld in bijna kokend water en vervolgens in stukjes gesneden door de ovenschotel gedaan. Je kan de mettenworst vervangen door rookworst of chorizo, maar stukjes salami of braadworst zijn er ook lekker in.
Aardappelschotel met prei en mettenworst
Ingrediënten
- 4 grote aardappels
- 2 preien
- 2 mettenworstjes
- 5 eieren
- 4 eetlepels Turkse yoghurt
- 4 eetelepels Philadelphia light (of iets dergelijks)
- 50 gram geraspte kaas
- peper en zout
- scheutje olie
Kook de aardappels 10 minuten voor en rasp ze grof. Snijd de prei in ringen en bak ze even in de olie. Snijd de worst klein en bak de stukjes even mee met de prei. Bestrooi het mengsel met peper. Vet een ovenschaal in met een beetje olie.
Doe de helft van de geraspte aardappel in de ovenschaal; bestrooi met peper en zout en verdeel de prei en de worst erover. Bestrooi met de geraspte kaas. Verdeel de rest van de aardappel erover en bestrooi met peper en zout.
Kluts de eieren met de yoghurt en de roomkaas. Giet het over de ovenschotel en beweeg de ovenschaal een beetje heen en weer zodat het eimengsel zich goed verdeelt.
Zet de ovenschotel ongeveer 45 minuten in de oven.
Geef een reactie