• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Aardappelschotel met prei en mettenworst

4 februari 2016 By Martine Reageer

In Duitsland kocht ik mettenworst. Ik verheugde me enorm op een ontbijt met een broodje metworst, maar mettenworst bleek toch iets anders. Die moet je nl eerst garen, voordat je het eet. Dompertje, maar niet getreurd; de worst ging gewoon mee naar huis.
Eenmaal thuis kwam ik de mettenworst weer tegen toen ik een maaltijd wilde maken met restjes uit de koelkast. Ik wist niet goed hoe ik de worst moest klaarmaken en uiteindelijk heb ik hem maar als een rookworst behandeld. Dat werkte prima. Ik heb de worst 20 minuten geweld in bijna kokend water en vervolgens in stukjes gesneden door de ovenschotel gedaan. Je kan de mettenworst vervangen door rookworst of chorizo, maar stukjes salami of braadworst zijn er ook lekker in.

Aardappelschotel met prei en mettenworst

Ingrediënten

  • 4 grote aardappels
  • 2 preien
  • 2 mettenworstjes
  • 5 eieren
  • 4 eetlepels Turkse yoghurt
  • 4 eetelepels Philadelphia light (of iets dergelijks)
  • 50 gram geraspte kaas
  • peper en zout
  • scheutje olie
Wel de worst 20 minuten in water dat net niet kookt. Verwarm de oven voor op 175 graden.

Kook de  aardappels 10 minuten voor en rasp ze grof. Snijd de prei in ringen en bak ze even in de olie. Snijd de worst klein en bak de stukjes even mee met de prei. Bestrooi het mengsel met peper. Vet een ovenschaal in met een beetje olie.
Doe de helft van de geraspte aardappel in de ovenschaal; bestrooi met peper en zout en verdeel de prei en de worst erover. Bestrooi met de geraspte kaas. Verdeel de rest van de aardappel erover en bestrooi met peper en zout.
Kluts de eieren met de yoghurt en de roomkaas. Giet het over de ovenschotel en beweeg de ovenschaal een beetje heen en weer zodat het eimengsel zich goed verdeelt.
Zet de ovenschotel ongeveer 45 minuten in de oven.

Categorie: hoofdgerecht Tags: eenpansgerecht, oven

Vorig bericht: « Spelt-appelcake
Volgend bericht: Review: streetfood & snacks van Stevan Paul en Daniela Haug »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in