• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Aardappelschotel met prei en mettenworst

4 februari 2016 By Martine Reageer

In Duitsland kocht ik mettenworst. Ik verheugde me enorm op een ontbijt met een broodje metworst, maar mettenworst bleek toch iets anders. Die moet je nl eerst garen, voordat je het eet. Dompertje, maar niet getreurd; de worst ging gewoon mee naar huis.
Eenmaal thuis kwam ik de mettenworst weer tegen toen ik een maaltijd wilde maken met restjes uit de koelkast. Ik wist niet goed hoe ik de worst moest klaarmaken en uiteindelijk heb ik hem maar als een rookworst behandeld. Dat werkte prima. Ik heb de worst 20 minuten geweld in bijna kokend water en vervolgens in stukjes gesneden door de ovenschotel gedaan. Je kan de mettenworst vervangen door rookworst of chorizo, maar stukjes salami of braadworst zijn er ook lekker in.

Aardappelschotel met prei en mettenworst

Ingrediënten

  • 4 grote aardappels
  • 2 preien
  • 2 mettenworstjes
  • 5 eieren
  • 4 eetlepels Turkse yoghurt
  • 4 eetelepels Philadelphia light (of iets dergelijks)
  • 50 gram geraspte kaas
  • peper en zout
  • scheutje olie
Wel de worst 20 minuten in water dat net niet kookt. Verwarm de oven voor op 175 graden.

Kook de  aardappels 10 minuten voor en rasp ze grof. Snijd de prei in ringen en bak ze even in de olie. Snijd de worst klein en bak de stukjes even mee met de prei. Bestrooi het mengsel met peper. Vet een ovenschaal in met een beetje olie.
Doe de helft van de geraspte aardappel in de ovenschaal; bestrooi met peper en zout en verdeel de prei en de worst erover. Bestrooi met de geraspte kaas. Verdeel de rest van de aardappel erover en bestrooi met peper en zout.
Kluts de eieren met de yoghurt en de roomkaas. Giet het over de ovenschotel en beweeg de ovenschaal een beetje heen en weer zodat het eimengsel zich goed verdeelt.
Zet de ovenschotel ongeveer 45 minuten in de oven.

Categorie: hoofdgerecht Tags: eenpansgerecht, oven

Vorig bericht: « Spelt-appelcake
Volgend bericht: Review: streetfood & snacks van Stevan Paul en Daniela Haug »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in