Met het mooie weer van afgelopen weekend hebben we snel de tent gepakt om nog even samen een nachtje te kamperen. We zaten op een scoutingterrein dat een kwartiertje rijden van huis ligt. Ideaal voor even een avondje bij een kampvuurtje zitten met heel veel ruimte en natuur om ons heen.
’s Avonds deden we onze mini-barbecue aan en aten we aardappel-spek spiezen en spiezen met kip, ui en paprika en spiezen met kip en champignons. Ze bleken allemaal het bloggen waard, dus vandaag krijgen jullie het eerste recept. Leuk detail is dat de krieltjes uit eigen (werk)tuin waren.
Aardappelspiezen met spek
Ingrediënten voor 2 personen
- krielaardappeltjes
- stukje gerookt ontbijtspek
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel (selderij)zout
- spiezen of satéprikkers
Kook de krieltjes in de schil tot ze net gaar zijn (ongeveer 12 minuten). Giet ze af en laat ze afkoelen.
Roer de olie met het (selderij)zout en de paprikapoeder goed door elkaar.
Snijd het ontbijtspek in stukjes en de krieltjes door de helft. Ik maakte ook 2 spiezen met hele krieltjes. maar tijdens het eten bleken de halve aardappeltjes de smaken van de olie en het spek beter opgenomen te hebben. Die vonden we nog net iets lekkerder. Rijg de aardappels en de stukjes spek om en om aan de spiezen of satéprikkers, Besmeer ze met de olie en rooster de spekaardappels tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Geef een reactie