• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Aardappeltortilla met makreel en geroosterde paprika

25 januari 2014 By Martine 1 Reactie

Op 9 januari 2014 organiseerde PR buro De kroon op het werk een nieuwjaarsbijeenkomst voor foodblogers. Er waren lezingen, hapjes en drankjes en vooral ook de kans om kennis te maken met collega-foodbloggers. Het was druk, gezellig en leerzaam en als kers op de taart kregen we ook nog een enorme goodiebox mee naar huis. Loodzwaar en vol met producten om uit te proberen.

Een aantal producten hebben we inmiddels getest. De toastjes met tomatentapenade vond Maarten geweldig en ik heb de worst zo ongeveer achter elkaar opgegeten.

Er zaten ook een gerookte makreel en en een zakje geschilde aardappels in de doos. Die makreel bleek fantastisch. Lekker vet en zeer smaakvol. De aardappels waren ook lekker en had ik met hetzelfde gemak zelf even geschild. Maar als je om wat voor reden dan ook geen aardappels kan schillen komt zo’n zakje waarschijnlijk goed van pas. Ik gebruikte ook de peperolie uit de box in dit recept. Het bleek een prima toevoeging, maar pas op, de olie is erg heet. Ik deed er echt maar een klein scheutje in en de tortilla was (voor ons) op het randje van te pittig.

Aardappeltortilla met makreel en geroosterde paprika

Ingrediënten

  • 500 gram geschilde aardappels
  • 1/2 gerookte makreel in plukjes
  • 2 geroosterde paprika’s (in dit geval uit pot)
  • 1 ui
  • 3 eieren
  • 75 ml olijfolie (+ klein scheutje peperolie)
  • peper, zout, gerookt paprikapoeder
Snijd de aardappels in dunne plakjes en de ui in ringen. Verhit de olie in een kleine koekenpan en bak daarin de aardappels en ui zo’n 20 minuten zachtjes gaar. Zorg dat ze alleen garen, niet bruin worden. Na 20 minuten schep je de aardappels en ui uit de pan en doe je ze in een kom.
Kluts 3 eieren en doe er peper, zout en een snufje gerookt paprikapoeder bij. Giet dit mengsel bij de aardappels en ui en roer even door. Terwijl de eieren een beetje in de aardappels trekken, snij je de paprika’s in stukjes. Meng ze samen met de makreel losjes door het eimengsel.
Verhit de overgebleven olie in de pan en doe het mengsel er bij. Druk met een spatel even aan, want je wilt een dikke koek krijgen en geen losse stukjes. Leg een deksel op de pan en laat het ei rustig stollen. Als het ei gestold is draai je de tortilla om. Dat doe je als volgt: laat de tortilla op een bord glijden; leg er een ander bord op; keer om en laat weer in de pan glijden. Als je handig bent (of geen afwasmachine hebt) kun je ook een bord op de pan leggen en hem zo omdraaien. Laat nog heel even bakken tot ook de onderkant goudbruin gebakken is.
Serveer hem warm of lauwwarm.
De volgende dag is deze tortilla bijna nog lekkerder. Ook prima mee te nemen voor een picknick of als buffet- of borrelhapje. Je hoeft hem niet op te warmen. Op kamertemperatuur is hij ook heerlijk.

Categorie: hartige taart Tags: aardappels, eenpansgerecht, oven, vis

Vorig bericht: « Flammkuchen en foodbloggers naar de Auchan
Volgend bericht: Bakewell taart met kersen »

Lees Interacties

Reacties

  1. Gerry

    25 januari 2014 om 13:22

    Hoi, wat een leuk recept. Extra leuk om te zien wat een ieder met dezelfde ingrediënten doet! Ik maakte een variant op huzarensalade. Ook erg lekker!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Mu Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Muiderslot waren wat activiteiten georganiseerd en dat was een mooie aanleiding dit kasteel weer eens te bezoeken. De drukte viel mee en het kasteel is niet zo groot dus na krap 1,5 uur hadden we het wel gezien. Wij deden de riddertour die 45 minuten duurde met een audiogids. 
#muiderslot #kasteel #dagvanhetkasteel #Muiden #uitje #Nederland
Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed geze Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed gezelschap en lekker eten. Donderdag vertrokken we voor een paar dagen kamperen met vrienden. Dat doen we elk jaar net hemelvaart en is altijd superleuk. We koken het hele weekend op houtvuur en het sfeertje is relaxed. De eerste dag aten we bouillabaise en soto ajam met kroepoek. De tweede dag spareribs met gepofte aardappel en coleslaw. 
Zaterdag reden we via de Nationale sleepbootdagen in Vianen weer naar huis.
Vandaag trekken we bij, ruimen we de kampeerzooi op en genieten we na. 

#kamperen #vrienden #bos #scoutingterrein #kampvuur #sotoajam #kroepoek #kokenophoutvuur #nationalesleepbootdagen #parlevinker #opduwertjes #buiten #buitenleven #spareribs #gepofte aardappel #koolsla #coleslaw #camping #nature #austerlitz

met @sjaak_c @robingrid.bakker @cornelis_femke @_klaas @estheerr1995
De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu on De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu online!

Afgelopen maand zag ik veel safaridieren (kan ik vast wennen voor onze reis naar Namibie) en ging ik er lekker een paar dagen in mijn eentje op uit. Met mijn moeder, zus en Maarten struinde ik een dagje door de Beekse Bergen en at daarna bij Humphreys in Breda waarna we deze foto maakten. 

#maandoverzicht #wildlands #Beeksebergen #drenthe #familie #family #reizen #nederland
Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Drenthe. Er lag nl een doos met de nieuwste flip-its op me te wachten. Het zijn luchtige linzenchips met vegan kaas-smaak. Ik lust ze wel 😋. 
#snacks #zoutjes #vegan #linzenchips #linzenzoutjes #vegankaas #biteswelove #gekregen
Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog l Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog lees je nu meer over de kaasmakerij van @inpettokaas in de nieuwe rubriek De baan van...

#inpetto #kaas #fotoaangeleverddoorinpetto #kaasmakerij #debaanvan #nieuwerubriek #puurnatuur
Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste producten, sprak ik de leukste mensen en proefde ik weer de lekkerste hapjes en drankjes. 

#culiperslunch #Amsterdam #food #foodbloggers #culipers #foodybag #lowlander #cocktaillab #kaasfortamsterdam #mixblik
Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in