• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Aardappeltortilla met makreel en geroosterde paprika

25 januari 2014 By Martine 1 Reactie

Op 9 januari 2014 organiseerde PR buro De kroon op het werk een nieuwjaarsbijeenkomst voor foodblogers. Er waren lezingen, hapjes en drankjes en vooral ook de kans om kennis te maken met collega-foodbloggers. Het was druk, gezellig en leerzaam en als kers op de taart kregen we ook nog een enorme goodiebox mee naar huis. Loodzwaar en vol met producten om uit te proberen.

Een aantal producten hebben we inmiddels getest. De toastjes met tomatentapenade vond Maarten geweldig en ik heb de worst zo ongeveer achter elkaar opgegeten.

Er zaten ook een gerookte makreel en en een zakje geschilde aardappels in de doos. Die makreel bleek fantastisch. Lekker vet en zeer smaakvol. De aardappels waren ook lekker en had ik met hetzelfde gemak zelf even geschild. Maar als je om wat voor reden dan ook geen aardappels kan schillen komt zo’n zakje waarschijnlijk goed van pas. Ik gebruikte ook de peperolie uit de box in dit recept. Het bleek een prima toevoeging, maar pas op, de olie is erg heet. Ik deed er echt maar een klein scheutje in en de tortilla was (voor ons) op het randje van te pittig.

Aardappeltortilla met makreel en geroosterde paprika

Ingrediënten

  • 500 gram geschilde aardappels
  • 1/2 gerookte makreel in plukjes
  • 2 geroosterde paprika’s (in dit geval uit pot)
  • 1 ui
  • 3 eieren
  • 75 ml olijfolie (+ klein scheutje peperolie)
  • peper, zout, gerookt paprikapoeder
Snijd de aardappels in dunne plakjes en de ui in ringen. Verhit de olie in een kleine koekenpan en bak daarin de aardappels en ui zo’n 20 minuten zachtjes gaar. Zorg dat ze alleen garen, niet bruin worden. Na 20 minuten schep je de aardappels en ui uit de pan en doe je ze in een kom.
Kluts 3 eieren en doe er peper, zout en een snufje gerookt paprikapoeder bij. Giet dit mengsel bij de aardappels en ui en roer even door. Terwijl de eieren een beetje in de aardappels trekken, snij je de paprika’s in stukjes. Meng ze samen met de makreel losjes door het eimengsel.
Verhit de overgebleven olie in de pan en doe het mengsel er bij. Druk met een spatel even aan, want je wilt een dikke koek krijgen en geen losse stukjes. Leg een deksel op de pan en laat het ei rustig stollen. Als het ei gestold is draai je de tortilla om. Dat doe je als volgt: laat de tortilla op een bord glijden; leg er een ander bord op; keer om en laat weer in de pan glijden. Als je handig bent (of geen afwasmachine hebt) kun je ook een bord op de pan leggen en hem zo omdraaien. Laat nog heel even bakken tot ook de onderkant goudbruin gebakken is.
Serveer hem warm of lauwwarm.
De volgende dag is deze tortilla bijna nog lekkerder. Ook prima mee te nemen voor een picknick of als buffet- of borrelhapje. Je hoeft hem niet op te warmen. Op kamertemperatuur is hij ook heerlijk.

Categorie: hartige taart Tags: aardappels, eenpansgerecht, oven, vis

Vorig bericht: « Flammkuchen en foodbloggers naar de Auchan
Volgend bericht: Bakewell taart met kersen »

Lees Interacties

Reacties

  1. Gerry

    25 januari 2014 om 13:22

    Hoi, wat een leuk recept. Extra leuk om te zien wat een ieder met dezelfde ingrediënten doet! Ik maakte een variant op huzarensalade. Ook erg lekker!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in