• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Aardappeltortilla

18 maart 2012 By Martine Reageer

Een tortilla is een Spaanse aardappelomelet waarmee je alle kanten uit kunt. Ideaal voor restverwerking, als lunch, onderdeel van een buffet of als hapje bij de borrel. Er kunnen allerlei vullingen in en je kunt tortilla zowel warm als koud eten. Ik gebruikte de helft van de ingrediënten en een kleine koekenpan en dat was voor 2 personen meer dan genoeg.

Aardappeltortilla

 

Ingrediënten

  • 1 deciliter olijfolie
  • 1 kg kruimige aardappels, geschild en in dunne plakjes
  • 1 grote ui, gepeld en in dunne ringen
  • 6 gote eieren
  • zout en versgemalen peper naar smaak
  • eventueel nog vulling als groenten, kruiden, chorizo, zalm, geitenkaas enz

Verhit de olie in een koekenpan (liefst met dikke bodem). Doe de aardappelschijfjes en de uiringen in de pan, bestrooi met peper en zout en schep ze goed om zodat alles bedekt wordt met een laagje olie. Zet het vuur lager en bak de aardappels ongeveer 20 minuten. Af en toe even omscheppen om aanbakken te voorkomen.
Klop de eieren in een kom.
Zodra de aardappels en ui zacht zijn giet je het teveel aan olie in een kommetje (gebruik je later). Als het mengsel iets is afgekoeld schep je het door de losgeklopte eieren en laat je het even rusten.
Verhit wat van de afgegoten olie in een koekenpan (maat 25-26 cm) en schep het aardappel-eimengsel in de pan. Strijk de omelet glad en laat op laag vuur stollen. Als de onderkant lekker bruin is geworden, is het tijd de tortilla om te draaien. Hiervoor laat je hem op een bord glijden, zet er een ander bord op en draai je hem om. Dan laat je de omelet weer vanaf het bord in de pan glijden en kan de andere kant ook bruinen.
Laat hem op een bord glijden en verdeel in punten. Kan zowel koud als warm gegeten worden.

Categorie: hoofdgerecht Tags: aardappels

Vorig bericht: « Zalmforel uit de oven
Volgend bericht: Indonesische gehaktballetjes »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in