• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Açma; Turkse zachte broodjes (met en zonder kaas)

1 juni 2020 By Martine Reageer

Deze açma (Turkse zachte broodjes) maakte ik voor de foodblogswap van mei. Zoals iedere maand was ik van plan ruim op tijd te beginnen, zodat ik niet in de laatste dagen nog hoefde te heksen om het voor de deadline af te krijgen. En zoals bijna iedere maand zit ik nu een dag voor de deadline de post uit te werken. Deze week veranderde mijn werkschema steeds zodanig dat ik het bakken van deze broodjes toch telkens weer een dag doorschoof. Gelukkig lukten ze in één keer.

De deadline maakte ook dat ik deze keer geen eigen draai aan het recept gaf. Ik had spinazie door de açma willen doen, maar die vergat ik mee te nemen uit de moestuin. Ook had ik een zoete versie met walnoten willen maken, maar ook dat idee sneuvelde door tijdgebrek. Wie weet komt het er nog eens van of gebruik ik mijn ideeën nog eens in een ander recept.

Wij vonden deze broodjes erg lekker. Je kunt ze goed invriezen en als je ze een dag bewaart zijn ze prima op te piepen in de oven of gehalveerd in de broodrooster. Hoewel je dat laatste dan weer beter niet kunt doen met de broodjes met kaas 😉.

Het recept voor de açma komt van Simone van FoodQuotes. Zij heeft een blog waarop je voornamelijk gezonde (maar wel erg lekkere) recepten vindt. Ook als je koolhydraatarm eet heb je ruime keus in lekkere maaltijden. Daarnaast is Simone een specialist op pinterest gebied. Ze schreef er een aantal blogposts over en ontwikkelde een pinterestcursus.

Açma; Turkse zachte broodjes

Ingrediënten voor 17 broodjes

  • 220 milliliter melk
  • 220 milliliter water
  • 220 milliliter zonnebloem olie
  • 8 gram instant gist
  • 3 eieren 
  • 1 eetlepel zout
  • 2 eetlepels suiker
  • 980 gram bloem
  • 4 eetlepels zwarte sesamzaadjes
  • 1 eetlepel olijfolie

Extra nodig voor kaasbroodjes

  • 250 gram feta (of kaas uit blik van de Turkse winkel)

Scheid de eieren. Meng in een grote kom melk, water, olie en eiwit met een garde goed door elkaar. Meng in een andere kom bloem, zout, suiker en instant gist.

Doe de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en kneed in 10 minuten tot een lekker zacht deeg dat niet plakt. Kneed net zo lang tot je een vliesje kunt trekken. Ik doe dat met de Kitchenaid, maar het kan prima met de hand.

Vet een kom in met een beetje olie of bakspray en leg het deeg erin. Dek de kom af met plastic of een natte theedoek. Laat het deeg rijzen tot het in volume verdubbeld is.

Kneed het deeg dan even door en verdeel het in 17 gelijke delen (100 gram per broodje). Leg stukken deeg afgedekt met een natte theedoek op een plank tot je er verder mee gaat. Dit voorkomt dat het deeg uitdroogt.

Zonder kaas

Pak een stuk deeg, verdeel het in tweeën en rol allebei de stukjes deeg uit tot een lange sliert van ongeveer 35 centimeter.

Knijp de uiteindes van 1 kant aan elkaar en rol ze dan om elkaar heen. Plak de uiteindes aan elkaar zodat je een ronde vorm hebt.

Leg de broodjes op een bakplaat, dek af en laat 15 minuten staan.

Met kaas

Doe de feta in een kom en prak deze fijn met een vork.

Neem een bolletje deeg en rol deze uit tot een rechthoekige plak van ongeveer 0,5 centimeter dikte. Leg op de onderkant een deel feta en snijd de bovenkant verticaal een paar keer in met een mesje. Hier zie je hoe je dat doet.

Klap de onderkant van het lapje deeg over de feta en druk iets aan.

Rol het lapje deeg vervolgens op en breng de zijkanten iets naar elkaar toe als bij een croissant.

Herhaal met het resterende deeg. Leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier en dek ze af met een vochtige theedoek. Laat ze 30 minuten rijzen.

Bakken

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Zet een bakplaat met bakpapier klaar.

Doe de sesamzaadjes in een kommetje. Klop in een ander kommetje eigeel en 1 eetlepel olijfolie door elkaar.

Bestrijk de broodjes met het eigeelmengsel en bestrooi met de sesamzaadjes.

Bak de broodjes in 20 minuten goudbruin en gaar in het midden van de voorverwarmde oven.

Açma; Turkse zachte broodjes

Categorie: brood Tags: broodjes

Vorig bericht: « Decadente palingragoutbroodjes
Volgend bericht: De maand van Duizend en 1 dag: mei »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in