• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

APARTT in Rotterdam

3 december 2013 By Martine Reageer

Afgelopen donderdag was ik uitgenodigd door restaurant APARTT in Rotterdam om samen met collega bloggers het nieuwe concept van APARTT te komen proeven.
Het eerste dat opvalt is de prettige sfeer. Er branden kaarsjes op de tafels, er hangen zwart-wit foto’s aan de wanden en op een muur wordt heel groot een zwart-wit film vertoond. Ik vind tv schermen in een restaurant heel storend, maar deze beelden op de muur voegen iets toe aan de sfeer ipv dat ze er afbreuk aan doen. En bovenal werden we heel vriendelijk ontvangen.

We begonnen met een heerlijk voorgerecht dat bestond uit een proeverij van carpaccio, gerookte zalm, vitello tonato, zammouse, zalmtartaar, en eendenborstfilet. Daarbij werd een klein kopje uiensoep geserveerd. Ook werd er een plankje lekker brood met kruidenboter en olie op tafel gezet.
Helaas was het er vrij donker en ondanks dat het licht speciaal voor de foto’s even wat hoger werd gezet, zijn al mijn foto’s mislukt.

Na het voorgerecht vertelde de eigenaar van APARTT (Roy Wynia) dat hij ieder jaar met een clubje vrienden gaat golven in Portugal en dat ze daar dan zo lekker eten. Vooral de steaks in het lokale restaurant vinden gretig aftrek. Ze worden nl op een bijzondere manier gepresenteerd. Op een houten plank, waarin een gloeiend hete lavasteen ligt, kun je het  nog rauwe vlees zelf naar eigen smaak garen. Het is lekker mager doordat er geen olie of boter aan te pas komt. Er wordt alleen wat zout op de steen gestrooid. Dat concept heeft Roy naar Nederland gehaald en presenteerde hij donderdag aan ons. Ik vond het leuk om te zien hoe trots Roy op de kwaliteit van zijn vlees is. Hij zei bijv.niet dat hij hoopte dat het ons zou smaken, maar meldde dat we een fantastisch stuk vlees voor ons neus zouden krijgen. Het vlees zou de bijbehorende sausjes beslist niet nodig hebben. Hij ging er gewoon vanuit dat iedereen net zo enthousiast zou zijn als hij.

foto is van de website van APPART

En daar bleek hij helemaal gelijk in te hebben. We kregen een flink stuk Aberdeen Angus biefstuk (250 gram) op de steen gepresenteerd en het vlees was inderdaad fantastisch van smaak. Heerlijk mals en zo lekker van zichzelf dat een beetje peper (zout zat al op de steen) meer dan genoeg is. De bijbehorende sausjes, frites, gebakken aardappels en koolsalade waren ook uitstekend van smaak. Je moet wel oppassen tijdens het eten, want de steen is 400 graden en daar moet je je dus niet aan branden. Ook om mij heen was iedereen enthousiast over het eten. Opvallend vond ik ook dat iedereen het hele stuk vlees opgegeten heeft. En het was toch best veel. Daarnaast was het ook gewoon ontzettend gezellig om te kletsen met mensen die allemaal dezelfde hobby hebben: eten en bloggen (Marieke van Brouwertje, Jocelina van Pink Chocolate Break en Janinke van Chickslovefood)

Hier kun je het stonefood menu zien.

Het restaurant ligt naast station Blaak en is dus erg goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Ik heb het in het donker niet kunnen zien, maar in de zomer kun je op het terras aan het water zitten.

APARTT.
Eten & Drinken

Blaak 4
3011 TA Rotterdam
T. 010 845 05 19
info@apartt.nl

Categorie: uit eten Tags: Nederland, Rotterdam

Vorig bericht: « Broodwrap met guacamole en vegetarische preiballetjes
Volgend bericht: Tip: gemakkelijk tomaten ontvellen »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in