• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

APARTT in Rotterdam

3 december 2013 By Martine Reageer

Afgelopen donderdag was ik uitgenodigd door restaurant APARTT in Rotterdam om samen met collega bloggers het nieuwe concept van APARTT te komen proeven.
Het eerste dat opvalt is de prettige sfeer. Er branden kaarsjes op de tafels, er hangen zwart-wit foto’s aan de wanden en op een muur wordt heel groot een zwart-wit film vertoond. Ik vind tv schermen in een restaurant heel storend, maar deze beelden op de muur voegen iets toe aan de sfeer ipv dat ze er afbreuk aan doen. En bovenal werden we heel vriendelijk ontvangen.

We begonnen met een heerlijk voorgerecht dat bestond uit een proeverij van carpaccio, gerookte zalm, vitello tonato, zammouse, zalmtartaar, en eendenborstfilet. Daarbij werd een klein kopje uiensoep geserveerd. Ook werd er een plankje lekker brood met kruidenboter en olie op tafel gezet.
Helaas was het er vrij donker en ondanks dat het licht speciaal voor de foto’s even wat hoger werd gezet, zijn al mijn foto’s mislukt.

Na het voorgerecht vertelde de eigenaar van APARTT (Roy Wynia) dat hij ieder jaar met een clubje vrienden gaat golven in Portugal en dat ze daar dan zo lekker eten. Vooral de steaks in het lokale restaurant vinden gretig aftrek. Ze worden nl op een bijzondere manier gepresenteerd. Op een houten plank, waarin een gloeiend hete lavasteen ligt, kun je het  nog rauwe vlees zelf naar eigen smaak garen. Het is lekker mager doordat er geen olie of boter aan te pas komt. Er wordt alleen wat zout op de steen gestrooid. Dat concept heeft Roy naar Nederland gehaald en presenteerde hij donderdag aan ons. Ik vond het leuk om te zien hoe trots Roy op de kwaliteit van zijn vlees is. Hij zei bijv.niet dat hij hoopte dat het ons zou smaken, maar meldde dat we een fantastisch stuk vlees voor ons neus zouden krijgen. Het vlees zou de bijbehorende sausjes beslist niet nodig hebben. Hij ging er gewoon vanuit dat iedereen net zo enthousiast zou zijn als hij.

foto is van de website van APPART

En daar bleek hij helemaal gelijk in te hebben. We kregen een flink stuk Aberdeen Angus biefstuk (250 gram) op de steen gepresenteerd en het vlees was inderdaad fantastisch van smaak. Heerlijk mals en zo lekker van zichzelf dat een beetje peper (zout zat al op de steen) meer dan genoeg is. De bijbehorende sausjes, frites, gebakken aardappels en koolsalade waren ook uitstekend van smaak. Je moet wel oppassen tijdens het eten, want de steen is 400 graden en daar moet je je dus niet aan branden. Ook om mij heen was iedereen enthousiast over het eten. Opvallend vond ik ook dat iedereen het hele stuk vlees opgegeten heeft. En het was toch best veel. Daarnaast was het ook gewoon ontzettend gezellig om te kletsen met mensen die allemaal dezelfde hobby hebben: eten en bloggen (Marieke van Brouwertje, Jocelina van Pink Chocolate Break en Janinke van Chickslovefood)

Hier kun je het stonefood menu zien.

Het restaurant ligt naast station Blaak en is dus erg goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Ik heb het in het donker niet kunnen zien, maar in de zomer kun je op het terras aan het water zitten.

APARTT.
Eten & Drinken

Blaak 4
3011 TA Rotterdam
T. 010 845 05 19
info@apartt.nl

Categorie: uit eten Tags: Nederland, Rotterdam

Vorig bericht: « Broodwrap met guacamole en vegetarische preiballetjes
Volgend bericht: Tip: gemakkelijk tomaten ontvellen »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in