Deze dadelcake is lekker klef en heerlijk in combinatie met zoete lobbig geklopte slagroom. Als je kleine puntjes serveert is het ook een lekker dessert waarbij een bolletje vanille-ijs niet zou misstaan.
Appel-dadelcake
Ingrediënten voor een vorm van 20 cm
- 75 gram dadels
- 1 grote appel of 2 kleine appels
- 175 ml kokend water
- 110 gram zachte boter
- 100 gram basterdsuiker
- 1 ei
- 230 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 eetlepel crèmehoning (+ wat extra honing of maple syrup om te bestrijken)
- 1 theelepel koekkruiden
- 1 theelepel vanille-extract
- snufje zout
- evt 2 eetleepels hennepzaad (gepeld)
Doe het hete water bij de in stukken gesneden dadels en de honing; roer even door en laat staan tot het water afgekoeld is.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm van 20 cm in.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm van 20 cm in.
Klop de boter en suiker samen romig en voeg dan het ei toe. Daarna klop je de dadels met het vocht erdoor. Snijd de appel in stukjes en roer ze met het hennepzaad door het beslag. Zeef beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel met de koekkruiden en het zout boven het beslag en vouw het er voorzichtig doorheen. Doe het in vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cake in ruim een uur gaar (een satéprikker moet er droog uitkomen) en bestrijk de cake met honing of met wat maple syrup. Af laten koelen.
Geef een reactie