Een recept kun je het bijna niet noemen. Zo makkelijk is het. Toch kopen veel mensen hun appelmoes in een pot. Best handig op zijn tijd, maar ik vind die appelmoes meestal te zoet. Er zit bijna altijd toegevoegde suiker in die wat mij betreft niet nodig is.Ik maak het eigenlijk vooral als ik appels heb liggen die niet meer helemaal krakend vers zijn. In de appelmoes smaken ze dan nog prima.
Wist je dat je appelmoes ook heel goed kunt gebruiken in baksels in plaats van eieren? Je vervangt 1 ei door 3 eetlepels appelmoes. Handig als je geen eieren mag of in huis hebt.
Appelmoes
Ingrediënten
- appels
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes. Doe een beetje water in een pan (ik bedek net de bodem) en voeg de appel toe. Laat de appel nu op laag vuur zacht worden, terwijl je af en toe roert tot ze helemaal zacht zijn. Je kunt het zo eten, maar ook door een zeef roeren of met de staafmixer glad maken. Ik houd niet van stukjes in mijn appelmoes, dus ik gebruik de staafmixer. Als je de appelmoes te zuur vind kun je een beetje suiker toevoegen. Een klein snufje kaneel is ook lekker.
Geef een reactie