• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Appeltaart

31 december 2013 By Martine Reageer

Wat een leuk blogjaar was 2013! Ik heb dit jaar veel medebloggers ontmoet, mijn eerste persevents gehad, heerlijk gegeten, een spiegelreflexcamera gekocht, groeiende bezoekersaantallen gezien en super genoten van het bloggen. Op de valreep dan nog maar even een appeltaart om dit te vieren. Op naar 2014! Ik wens iedereen een gezellige jaarwisseling en een fantastisch 2014!

Appeltaart


Ingrediënten

  • 6 grote goudreinetten
  • 2 eetlepels fijne tafelsuiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • scheutje citroensap
  • 250 gram bloem
  • 30 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram koude boter
  • 2 eetlepels fijne tafelsuiker
  • 90 dl ijswater
  • 3 eetlepels custardpoeder
  • 2 eetlepels jam/marmelade (ik gebruikte mango/abrikoos)
  • 1/2 losgeklopt ei
  • 1 eetlepel fijne tafelsuiker
Vet een lage taartvorm van 25 cm doorsnede in met wat boter.
Schil de appels, haal de klokhuizen eruit en snij ze in plakjes. Doe ze in een pan met dikke bodem samen met de suiker, het citroensap, de kaneel en 2 eetlepels water. Breng aan de kook met het deksel op de pan en schud de pan af en toe even om.Kook de appelschijfjes in ongeveer 8 minuten net zacht. Laat de appels afkoelen.
Doe de suiker in een kom en zeef bloem en bakpoeder boven dezelfde kom. Wrijf er daarna met je vingers de in stukjes gesneden boter door. Als het kruimelig is maak je een kuiltje in het midden en giet je er 80 ml van het ijswater in.Kneed het snel tot een deeg. Voeg nog wat ijswater toe als het deeg te droog is. Laat het deeg afgedekt met plastic 20 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de deegbal in een groter gedeelte voor de bodem en een wat kleiner gedeelte om af te dekken. Rol de grootste deegbal uit tot een ronde lap die groot genoeg is om de bodem en de zijkant van de vorm te bedekken. Dit gaat het best tussen 2 vellen bakpapier. Als je dan het bovenste vel weghaalt kun je de deeglap over de vorm heen leggen en daarna voorzichtig het andere bakpapier verwijderen. Snijd het deeg dat over de rand hangt met een scherp mes recht af. Bestrijk de bodem van de taart met de jam/marmelade.
Meng de custard door de afgekoelde appels en schep goed om. Verdeel de vulling over de bodem van de taart.
Rol het andere stuk deeg uit om een deksel mee te maken, bestrijk de randen van de taart met een beetje water en leg de deksel op de taart. Van de overgebleven deegstukjes kun je nog wat figuurtjes maken voor op de taart. Prik wat gaatjes in de bovenkant zodat de stoom kan ontsnappen tijdens het bakken en bestrijk de taart met het losgeklopte ei. Strooi er de suiker over.
Bak de taart 20 minuten op 200 graden en daarna nog 20 minuten op 180 graden tot hij goudbruin is.

Categorie: taart, koek en zoet Tags: appeltaart, fruit, taart

Vorig bericht: « Dadel-walnotenkoek
Volgend bericht: Pasta met geflambeerde Parmezaanse kaas »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in