• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Appeltaart

31 december 2013 By Martine Reageer

Wat een leuk blogjaar was 2013! Ik heb dit jaar veel medebloggers ontmoet, mijn eerste persevents gehad, heerlijk gegeten, een spiegelreflexcamera gekocht, groeiende bezoekersaantallen gezien en super genoten van het bloggen. Op de valreep dan nog maar even een appeltaart om dit te vieren. Op naar 2014! Ik wens iedereen een gezellige jaarwisseling en een fantastisch 2014!

Appeltaart


Ingrediënten

  • 6 grote goudreinetten
  • 2 eetlepels fijne tafelsuiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • scheutje citroensap
  • 250 gram bloem
  • 30 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram koude boter
  • 2 eetlepels fijne tafelsuiker
  • 90 dl ijswater
  • 3 eetlepels custardpoeder
  • 2 eetlepels jam/marmelade (ik gebruikte mango/abrikoos)
  • 1/2 losgeklopt ei
  • 1 eetlepel fijne tafelsuiker
Vet een lage taartvorm van 25 cm doorsnede in met wat boter.
Schil de appels, haal de klokhuizen eruit en snij ze in plakjes. Doe ze in een pan met dikke bodem samen met de suiker, het citroensap, de kaneel en 2 eetlepels water. Breng aan de kook met het deksel op de pan en schud de pan af en toe even om.Kook de appelschijfjes in ongeveer 8 minuten net zacht. Laat de appels afkoelen.
Doe de suiker in een kom en zeef bloem en bakpoeder boven dezelfde kom. Wrijf er daarna met je vingers de in stukjes gesneden boter door. Als het kruimelig is maak je een kuiltje in het midden en giet je er 80 ml van het ijswater in.Kneed het snel tot een deeg. Voeg nog wat ijswater toe als het deeg te droog is. Laat het deeg afgedekt met plastic 20 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de deegbal in een groter gedeelte voor de bodem en een wat kleiner gedeelte om af te dekken. Rol de grootste deegbal uit tot een ronde lap die groot genoeg is om de bodem en de zijkant van de vorm te bedekken. Dit gaat het best tussen 2 vellen bakpapier. Als je dan het bovenste vel weghaalt kun je de deeglap over de vorm heen leggen en daarna voorzichtig het andere bakpapier verwijderen. Snijd het deeg dat over de rand hangt met een scherp mes recht af. Bestrijk de bodem van de taart met de jam/marmelade.
Meng de custard door de afgekoelde appels en schep goed om. Verdeel de vulling over de bodem van de taart.
Rol het andere stuk deeg uit om een deksel mee te maken, bestrijk de randen van de taart met een beetje water en leg de deksel op de taart. Van de overgebleven deegstukjes kun je nog wat figuurtjes maken voor op de taart. Prik wat gaatjes in de bovenkant zodat de stoom kan ontsnappen tijdens het bakken en bestrijk de taart met het losgeklopte ei. Strooi er de suiker over.
Bak de taart 20 minuten op 200 graden en daarna nog 20 minuten op 180 graden tot hij goudbruin is.

Categorie: taart, koek en zoet Tags: appeltaart, fruit, taart

Vorig bericht: « Dadel-walnotenkoek
Volgend bericht: Pasta met geflambeerde Parmezaanse kaas »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in