Ik ben er nooit echt aan toe dat de zomer overgaat in de herfst. Dat hele gedoe met koud, nat en stormachtig mag van mij best overgeslagen worden. Om een beetje in de herfststemming te komen; je moet er toch wat van zien te maken; maakte ik deze heerlijk kruidige granola die naar appeltaart smaakt. Je kunt natuurlijk appelmoes uit de supermarkt gebruiken, maar wist je dat je dat heel simpel en snel zelf kunt maken.
Appeltaart granola
Ingrediënten
- 200 gram grove havervlokken
- 100 gram pecan-/walnoten
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 4 eetlepels (ongezoete) appelmoes
- 2 theelepels speculaaskruiden
- 2 eetlepels maple syrup
- 50 gram gewelde grote zwarte rozijnen
Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht op 155 graden).
Breek de pecan- en/of walnoten in stukjes en doe ze in een kom. Doe de havervlokken, speculaaskruiden en rozijnen erbij en roer even door. Meng de olie en maple syrup (dit gaat beter als je het mengsel een beetje verwarmt; bijv. in de magnetron) en roer samen met de appelmoes door de havervlokken in de kom.
Spreid de inhoud van de kom uit over een bakpapier op een bakplaat en bak de granola in het midden van de oven in zo’n 20 minuten droog en knapperig. Als het mengsel nog niet goed droog is, maar al wel goed bruin zet je de oven uit en laat je de granola in de oven langzaam afkoelen. Ook buiten de oven zal het tijdens het afkoelen nog iets knapperiger worden.
Geef een reactie