• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Appeltaart met gekarameliseerde appels

29 oktober 2021 By Martine Reageer

Foodblogswap!!! Deze keer was ik eens niet op het laatste nippertje en had ik een week voor de publicatie mijn recept al gemaakt.

Zoals de naam al zegt vind je bij De Zoetekauw vooral zoete recepten. Hoewel er veel originelere recepten dan appeltaart te vinden zijn op De Zoetekauw koos ik toch voor deze taart met gekarameliseerde appels. Sinds ik een paar jaar geleden appeltaartvulling in een pot was tegengekomen had ik in mijn hoofd om ook eens zo’n vulling te maken. Ik maakte een variant op deze gekarameliseerde appels en gebruikte die als vulling.

Doordat ik het ei vergat (lekker slim) bleef het deeg wat kruimelig. Ik heb het deeg toen over de appelvulling verkruimeld in plaats van uit te rollen en dat pakte goed uit. Wij vonden de taart erg lekker en ik ga hem zeker nog eens zo maken. De custard zorgt ervoor dat de vulling niet te nat is en zo blijft het deeg lekker krokant. De vulling is wat compacter dan bij een taart met rauwe stukjes appel, maar dat vond ik eigenlijk wel lekker.

appeltaart met gekarameliseerde appels

Appeltaart met gekarameliseerde appels

Ingrediënten

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram boter (voor het deeg)
  • snuf zout
  • 1 ei + 1 ei voor het bestrijken
  • 5 grote goudrenetten
  • 80 gram kristalsuiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • 40 gram boter (voor de vulling)
  • 6 eetlepels custardpoeder
  • klein klontje boter voor het invetten

Schil de appels, haal de klokhuizen eruit en snijd de appel in stukjes ter grootte van een dobbelsteen. Smelt de boter in een koekenpan en doe er de appels, de kaneel en de suiker bij. Roer door op middelhoog vuur tot de appels een beetje zacht zijn. Meng de appelstukjes met de helft van het custardpoeder en laat afkoelen in een kom of op een bord.

Doe het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, de boter, het zout en het ei in een kom en kneed het tot een soepel deeg. Leg het afgedekt een half uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet een vorm van 24 cm in met de boter. Rol 1/3 deel van het deeg uit en bekleed de bodem een een gedeelte van de zijkant van de vorm. Strooi de rest van het custardpoeder over de de bodem. Verdeel de appelvulling over het deeg. Rol de rest van het deeg uit en beleg de taart ermee. Prik er wat gaatjes in of steek met een deegstekertje wat vormpjes uit het deeg. Kluts het ei met een vork los en bestrijk de bovenkant van het deeg met ei.

Bak de taart onderin de oven in 30-40 minuten goudbruin en gaar.

Categorie: taart, koek en zoet Tags: appels, appeltaart, bakken, fruit

Vorig bericht: « 10 bezienswaardigheden in Barcelona
Volgend bericht: Tosti met gegrilde paprika en Jalapeño »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Mu Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Muiderslot waren wat activiteiten georganiseerd en dat was een mooie aanleiding dit kasteel weer eens te bezoeken. De drukte viel mee en het kasteel is niet zo groot dus na krap 1,5 uur hadden we het wel gezien. Wij deden de riddertour die 45 minuten duurde met een audiogids. 
#muiderslot #kasteel #dagvanhetkasteel #Muiden #uitje #Nederland
Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed geze Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed gezelschap en lekker eten. Donderdag vertrokken we voor een paar dagen kamperen met vrienden. Dat doen we elk jaar net hemelvaart en is altijd superleuk. We koken het hele weekend op houtvuur en het sfeertje is relaxed. De eerste dag aten we bouillabaise en soto ajam met kroepoek. De tweede dag spareribs met gepofte aardappel en coleslaw. 
Zaterdag reden we via de Nationale sleepbootdagen in Vianen weer naar huis.
Vandaag trekken we bij, ruimen we de kampeerzooi op en genieten we na. 

#kamperen #vrienden #bos #scoutingterrein #kampvuur #sotoajam #kroepoek #kokenophoutvuur #nationalesleepbootdagen #parlevinker #opduwertjes #buiten #buitenleven #spareribs #gepofte aardappel #koolsla #coleslaw #camping #nature #austerlitz

met @sjaak_c @robingrid.bakker @cornelis_femke @_klaas @estheerr1995
De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu on De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu online!

Afgelopen maand zag ik veel safaridieren (kan ik vast wennen voor onze reis naar Namibie) en ging ik er lekker een paar dagen in mijn eentje op uit. Met mijn moeder, zus en Maarten struinde ik een dagje door de Beekse Bergen en at daarna bij Humphreys in Breda waarna we deze foto maakten. 

#maandoverzicht #wildlands #Beeksebergen #drenthe #familie #family #reizen #nederland
Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Drenthe. Er lag nl een doos met de nieuwste flip-its op me te wachten. Het zijn luchtige linzenchips met vegan kaas-smaak. Ik lust ze wel 😋. 
#snacks #zoutjes #vegan #linzenchips #linzenzoutjes #vegankaas #biteswelove #gekregen
Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog l Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog lees je nu meer over de kaasmakerij van @inpettokaas in de nieuwe rubriek De baan van...

#inpetto #kaas #fotoaangeleverddoorinpetto #kaasmakerij #debaanvan #nieuwerubriek #puurnatuur
Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste producten, sprak ik de leukste mensen en proefde ik weer de lekkerste hapjes en drankjes. 

#culiperslunch #Amsterdam #food #foodbloggers #culipers #foodybag #lowlander #cocktaillab #kaasfortamsterdam #mixblik
Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in