• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Appeltaart met gekarameliseerde appels

29 oktober 2021 By Martine Reageer

Foodblogswap!!! Deze keer was ik eens niet op het laatste nippertje en had ik een week voor de publicatie mijn recept al gemaakt.

Zoals de naam al zegt vind je bij De Zoetekauw vooral zoete recepten. Hoewel er veel originelere recepten dan appeltaart te vinden zijn op De Zoetekauw koos ik toch voor deze taart met gekarameliseerde appels. Sinds ik een paar jaar geleden appeltaartvulling in een pot was tegengekomen had ik in mijn hoofd om ook eens zo’n vulling te maken. Ik maakte een variant op deze gekarameliseerde appels en gebruikte die als vulling.

Doordat ik het ei vergat (lekker slim) bleef het deeg wat kruimelig. Ik heb het deeg toen over de appelvulling verkruimeld in plaats van uit te rollen en dat pakte goed uit. Wij vonden de taart erg lekker en ik ga hem zeker nog eens zo maken. De custard zorgt ervoor dat de vulling niet te nat is en zo blijft het deeg lekker krokant. De vulling is wat compacter dan bij een taart met rauwe stukjes appel, maar dat vond ik eigenlijk wel lekker.

appeltaart met gekarameliseerde appels

Appeltaart met gekarameliseerde appels

Ingrediënten

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram boter (voor het deeg)
  • snuf zout
  • 1 ei + 1 ei voor het bestrijken
  • 5 grote goudrenetten
  • 80 gram kristalsuiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • 40 gram boter (voor de vulling)
  • 6 eetlepels custardpoeder
  • klein klontje boter voor het invetten

Schil de appels, haal de klokhuizen eruit en snijd de appel in stukjes ter grootte van een dobbelsteen. Smelt de boter in een koekenpan en doe er de appels, de kaneel en de suiker bij. Roer door op middelhoog vuur tot de appels een beetje zacht zijn. Meng de appelstukjes met de helft van het custardpoeder en laat afkoelen in een kom of op een bord.

Doe het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, de boter, het zout en het ei in een kom en kneed het tot een soepel deeg. Leg het afgedekt een half uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet een vorm van 24 cm in met de boter. Rol 1/3 deel van het deeg uit en bekleed de bodem een een gedeelte van de zijkant van de vorm. Strooi de rest van het custardpoeder over de de bodem. Verdeel de appelvulling over het deeg. Rol de rest van het deeg uit en beleg de taart ermee. Prik er wat gaatjes in of steek met een deegstekertje wat vormpjes uit het deeg. Kluts het ei met een vork los en bestrijk de bovenkant van het deeg met ei.

Bak de taart onderin de oven in 30-40 minuten goudbruin en gaar.

Categorie: taart, koek en zoet Tags: appels, appeltaart, bakken, fruit

Vorig bericht: « 10 bezienswaardigheden in Barcelona
Volgend bericht: Tosti met gegrilde paprika en Jalapeño »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in