Appeltaart met kruimels
Ingrediënten
Bodem
- 300 gram bakmeel
- 150 gram witte basterdsuiker
- 175 gram koude boter
- 1 snufje zout
- 1 klein ei
Vulling
- 4 appels appels (bijv. elstar/goudreinet)
- citroensap
- fijngehakte paranoten
- 2 eetlepels rietsuiker
- theelepel kaneel
- scheut bruine rum
- 3 eetlepels custardpoeder
Kruimellaag
- 75 gram bloem
- 75 gram rietsuiker
- 50 gram boter
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Zeef het bakmeel met de suiker boven de boter, het zout en het losgeklopte ei. Snijd met 2 messen tot een kruimelig geheel en kneed het met koele handen tot een samenhangend geheel.kneden. Laat het deeg een half uur in de koelkast rusten. Intussen maak je de vulling klaar. Schil de appels en snijd ze kleine blokjes. Meng de appelstukjes met de overige ingrediënten voor de vulling: citroensap, scheut rum, gehakte paranoten, suiker, custardpoeder en kaneel. Roer goed door en laat het even intrekken. Maak dan de kruimeltjesmassa door de kopjes bloem en suiker met de boter te versnijden tot een lekker korrelig geheel (wat kaneel erdoor is nog lekkerder).
Vet een springvorm in. Verdeel het deeg over de bodem en zijkanten. Doe het appelmengsel erin en strooi de deegkruimels erover.
Bak de taart in een voorverwarmde oven in ongeveer 1 uur gaar en mooi goudbruin.
Geef een reactie