• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Appeltaart met kruimels

12 augustus 2015 By Martine Reageer

Volgens mij moet ik maar een apart appeltaartlijstje gaan maken in de receptenindex, want als ik Maarten vraag wat ik zal bakken roept hij altijd gelijk appeltaart. Hij krijgt niet altijd zijn zin, maar in verhouding worden er hier in huis vrij veel appeltaarten gebakken. Dit is een van de klassiekers die ik al jaren maak. Hij was alleen nog niet op mijn blog beland omdat ik er nooit een foto van maakte. Meestal maak ik de bodem iets dunner, maar ik had deze keer een kleinere vorm gebruikt en had dus wat veel deeg voor de grootte van de vorm.

Appeltaart met kruimels

Ingrediënten


Bodem
  • 300 gram bakmeel
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 175 gram koude boter
  • 1 snufje zout
  • 1 klein ei

Vulling
  • 4 appels appels (bijv. elstar/goudreinet)
  • citroensap
  • fijngehakte paranoten
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • theelepel kaneel
  • scheut bruine rum
  • 3 eetlepels custardpoeder

Kruimellaag

  • 75 gram bloem
  • 75 gram rietsuiker
  • 50  gram boter

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Zeef het bakmeel met de suiker boven de boter, het zout en het losgeklopte ei. Snijd met 2 messen tot een kruimelig geheel en kneed het met koele handen tot een samenhangend geheel.kneden. Laat het deeg een half uur in de koelkast rusten. Intussen maak je de vulling klaar. Schil de appels en snijd ze kleine blokjes. Meng de appelstukjes met de overige ingrediënten voor de vulling: citroensap, scheut rum, gehakte paranoten, suiker, custardpoeder en kaneel. Roer goed door en laat het even intrekken. Maak dan de kruimeltjesmassa door de kopjes bloem en suiker met de boter te versnijden tot een lekker korrelig geheel (wat kaneel erdoor is nog lekkerder).

Vet een springvorm in. Verdeel het deeg over de bodem en zijkanten. Doe het appelmengsel erin en strooi de deegkruimels erover.
Bak de taart in een voorverwarmde oven in ongeveer 1 uur gaar en mooi goudbruin.

Categorie: taart, koek en zoet Tags: appeltaart, fruit, taart

Vorig bericht: « Walnoten met whiskey
Volgend bericht: Kersen-yoghurtijs »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in