• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Baba ganoush

31 mei 2021 By Martine Reageer

Uiteraard weer op het laatste nippertje maakte ik deze heerlijke baba ganoush. Het recept is van Stéphanie van Great little kitchen waaraan ik deze keer gekoppeld was voor de foodblogswap. Zij heeft naast de lekkere recepten ook leuke DIY ideeën en tours langs de keukens van andere foodbloggers die ik erg leuk om te lezen vind. Mijn eigen keuken staat er ook tussen 😀.

Maarten kwam een tijd geleden thuis met de mededeling dat hij de baba ganoush van een bepaald merk zo lekker vond. Dat heb ik toen gekocht, maar ik vond het zelf helemaal niet lekker. Ik dacht dat dat lag aan mijn aubergine antipathie en heb er verder niet meer over nagedacht. Tot ik het recept bij Great little kitchen zag en vond dat ik het nog maar eens moest proberen. En zoals zo vaak won zelfgemaakt het van de kant en klare versie uit de winkel. Deze vind ik wel heel lekker. Ik deed er als extra nog wat komijn en peterselie door. Gegarandeerd een hit bij de borrel of lunch.

Baba ganoush

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 teentjes knoflook
  • sap van een kleine citroen
  • 5 eetlepels tahin
  • paar takjes platte peterselie
  • 0,5 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 0,5 theelepel djinten (gemalen komijnzaad)
  • snufje zout

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Prik de aubergines rondom in met een sateprikker en leg ze op een stuk aluminiumfolie op het rooster onder de grill. Draai de aubergines na 10 minuten om en laat ze nog 10 minuten onder de grill liggen. Vouw de folie dan rondom de aubergines dicht, doe de grill uit en laat ze in een half uurtje in een oven van 180 graden zacht worden. Als ze zacht zijn haal je ze uit de folie en laat je ze afkoelen.

Doe intussen de andere ingrediënten in een keukenmachine. Snijd de aubergines in de lengte door en haal er met een lepel het vruchtvlees uit. Doe dit ook in de keukenmachine. Laat draaien tot eeen homogene massa. Sereer met een toastje of beleg een broodje met de baba ganoush en leg er lekker wat gegrilde groenten op.

Categorie: borrelhapje Tags: aubergine, dip, groente, snack

Vorig bericht: « Flensjes met citroen
Volgend bericht: De maand van Duizend en 1 dag: mei »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in