Uiteraard weer op het laatste nippertje maakte ik deze heerlijke baba ganoush. Het recept is van Stéphanie van Great little kitchen waaraan ik deze keer gekoppeld was voor de foodblogswap. Zij heeft naast de lekkere recepten ook leuke DIY ideeën en tours langs de keukens van andere foodbloggers die ik erg leuk om te lezen vind. Mijn eigen keuken staat er ook tussen 😀.
Maarten kwam een tijd geleden thuis met de mededeling dat hij de baba ganoush van een bepaald merk zo lekker vond. Dat heb ik toen gekocht, maar ik vond het zelf helemaal niet lekker. Ik dacht dat dat lag aan mijn aubergine antipathie en heb er verder niet meer over nagedacht. Tot ik het recept bij Great little kitchen zag en vond dat ik het nog maar eens moest proberen. En zoals zo vaak won zelfgemaakt het van de kant en klare versie uit de winkel. Deze vind ik wel heel lekker. Ik deed er als extra nog wat komijn en peterselie door. Gegarandeerd een hit bij de borrel of lunch.
Baba ganoush
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 2 teentjes knoflook
- sap van een kleine citroen
- 5 eetlepels tahin
- paar takjes platte peterselie
- 0,5 theelepel gerookt paprikapoeder
- 0,5 theelepel djinten (gemalen komijnzaad)
- snufje zout
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Prik de aubergines rondom in met een sateprikker en leg ze op een stuk aluminiumfolie op het rooster onder de grill. Draai de aubergines na 10 minuten om en laat ze nog 10 minuten onder de grill liggen. Vouw de folie dan rondom de aubergines dicht, doe de grill uit en laat ze in een half uurtje in een oven van 180 graden zacht worden. Als ze zacht zijn haal je ze uit de folie en laat je ze afkoelen.
Doe intussen de andere ingrediënten in een keukenmachine. Snijd de aubergines in de lengte door en haal er met een lepel het vruchtvlees uit. Doe dit ook in de keukenmachine. Laat draaien tot eeen homogene massa. Sereer met een toastje of beleg een broodje met de baba ganoush en leg er lekker wat gegrilde groenten op.
Geef een reactie