• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Bakewell taart met kersen

28 januari 2014 By Martine Reageer

Afgelopen september hebben Maarten en ik 3 weken gekampeerd in Engeland.
In september?
Was dat niet koud dan?
Ja, dat was koud!!
’s Avonds zaten we gezellig met een fleecedekentje om ons heen te kleumen tot we besloten dat we in bed beter af waren. Maar goed; ik dwaal af. Ik moest er aan denken omdat de camping waar we de eerste paar dagen stonden in de buurt van Bakewell ligt. Daar komt de Bakewell taart vandaan die ik weer tegenkwam op het blog van Door van Dooreten. Dat kwam mooi uit, want ik mocht deze maand iets van haar blog maken voor de foodblogswap.
Door heeft een vrolijk, enthousiast en lekker gek blog met heerlijke recepten. Haar schrijfstijl is niet die van een doorsnee blog en dat maakt die van haar nou precies zo leuk. Samen met al die lekkere recepten dus. Ik kon niet zo goed kiezen tussen de Bakewell taart en de soto ajam. De soto ajam heb ik uiteindelijk ook gemaakt, maar die bleek ik al eerder voor een foodblogswap gemaakt te hebben, dus die viel af. Dat kwam mooi uit, want nu kon ik de Bakewell taart maken. Niet met frambozen, want die vind ik niet lekker. Ik gebruikte een blikje kersenvlaaivulling dat ik nog in de kast had staan en dat pakte goed uit. De taart was erg lekker en gaat hier vast in verschillende varianten terugkomen.Ik kan me voorstellen dat deze taart met appel of peer ook heerlijk is.

Bakewell taart met kersen

 

Ingrediënten

Bodem
240 gr bloem
100 gr witte of lichtbruine basterdsuiker
220 gr zachte boter
snuf zout
de schil van 1 citroen of limoen of 1/2 sinaasappel

Vulling
1 blikje kersenvlaaivulling (340 gram)
100 gr boter
3 eieren
125 gr suiker
150 gr amandelen of amandelmeel
sap van 1/2 citroen of limoen of 1/4 sinaasappel
geschaafde amandelen om te bestrooien

springvorm van 22 cm

Verhit de oven voor op 180 graden.Vet de bakvorm in met boter en klem een stuk bakpapier tussen de bodem en de rand zodat de taart er straks makkelijk uit komt. Alleen de bodem is dus bedekt. De uitsteeksels kun je afknippen.

Meng voor de bodem de bloem met de citroenrasp, suiker, zout en de boter en kneed alles tot een soepel maar plakkerig deeg. Druk het deeg op de bodem van de vorm tot een platte koek. Bak de bodem 20-25 goudbruin en laat afkoelen.

Smelt, terwijl de bodem in de oven bakt, de boter in een steelpannetje en laat iets afkoelen. Doe de amandelen in een keukenmachine en maal ze tot een fijn meel. Doe de suiker, eieren en citroensap erbij en mix het tot een luchtige massa. Giet de boter erbij en meng het nog even goed door. Dit mengsel heet frangipane.

Bedek de taartbodem met de vlaaivulling. Schep de frangipane over de kersenvulling en strijk het voorzichtig glad.
Bestrooi met de geschaafde amandelen en bak de taart in 30-40 minuten goudbruin. Laat de taart afkoelen op een rooster en serveer hem lauw of op kamertemperatuur met de eerder genoemde room.


Categorie: taart, koek en zoet Tags: foodblogswap, fruit, taart

Vorig bericht: « Aardappeltortilla met makreel en geroosterde paprika
Volgend bericht: Erwtensoep »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep kamperen. Gelukkig is het stookverbod voorbij en kunnen we lekker bij een vuurtje. Op en top genieten!  #scoutingterrein #austerlitz #kokenophoutvuur #kamperen #food #eten #camping #friends #eengrootfeestje
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in