• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Bakewell taart met kersen

28 januari 2014 By Martine Reageer

Afgelopen september hebben Maarten en ik 3 weken gekampeerd in Engeland.
In september?
Was dat niet koud dan?
Ja, dat was koud!!
’s Avonds zaten we gezellig met een fleecedekentje om ons heen te kleumen tot we besloten dat we in bed beter af waren. Maar goed; ik dwaal af. Ik moest er aan denken omdat de camping waar we de eerste paar dagen stonden in de buurt van Bakewell ligt. Daar komt de Bakewell taart vandaan die ik weer tegenkwam op het blog van Door van Dooreten. Dat kwam mooi uit, want ik mocht deze maand iets van haar blog maken voor de foodblogswap.
Door heeft een vrolijk, enthousiast en lekker gek blog met heerlijke recepten. Haar schrijfstijl is niet die van een doorsnee blog en dat maakt die van haar nou precies zo leuk. Samen met al die lekkere recepten dus. Ik kon niet zo goed kiezen tussen de Bakewell taart en de soto ajam. De soto ajam heb ik uiteindelijk ook gemaakt, maar die bleek ik al eerder voor een foodblogswap gemaakt te hebben, dus die viel af. Dat kwam mooi uit, want nu kon ik de Bakewell taart maken. Niet met frambozen, want die vind ik niet lekker. Ik gebruikte een blikje kersenvlaaivulling dat ik nog in de kast had staan en dat pakte goed uit. De taart was erg lekker en gaat hier vast in verschillende varianten terugkomen.Ik kan me voorstellen dat deze taart met appel of peer ook heerlijk is.

Bakewell taart met kersen

 

Ingrediënten

Bodem
240 gr bloem
100 gr witte of lichtbruine basterdsuiker
220 gr zachte boter
snuf zout
de schil van 1 citroen of limoen of 1/2 sinaasappel

Vulling
1 blikje kersenvlaaivulling (340 gram)
100 gr boter
3 eieren
125 gr suiker
150 gr amandelen of amandelmeel
sap van 1/2 citroen of limoen of 1/4 sinaasappel
geschaafde amandelen om te bestrooien

springvorm van 22 cm

Verhit de oven voor op 180 graden.Vet de bakvorm in met boter en klem een stuk bakpapier tussen de bodem en de rand zodat de taart er straks makkelijk uit komt. Alleen de bodem is dus bedekt. De uitsteeksels kun je afknippen.

Meng voor de bodem de bloem met de citroenrasp, suiker, zout en de boter en kneed alles tot een soepel maar plakkerig deeg. Druk het deeg op de bodem van de vorm tot een platte koek. Bak de bodem 20-25 goudbruin en laat afkoelen.

Smelt, terwijl de bodem in de oven bakt, de boter in een steelpannetje en laat iets afkoelen. Doe de amandelen in een keukenmachine en maal ze tot een fijn meel. Doe de suiker, eieren en citroensap erbij en mix het tot een luchtige massa. Giet de boter erbij en meng het nog even goed door. Dit mengsel heet frangipane.

Bedek de taartbodem met de vlaaivulling. Schep de frangipane over de kersenvulling en strijk het voorzichtig glad.
Bestrooi met de geschaafde amandelen en bak de taart in 30-40 minuten goudbruin. Laat de taart afkoelen op een rooster en serveer hem lauw of op kamertemperatuur.


Categorie: taart, koek en zoet Tags: foodblogswap, fruit, taart

Vorig bericht: « Aardappeltortilla met makreel en geroosterde paprika
Volgend bericht: Erwtensoep »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in