• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Bakewell taart met kersen

28 januari 2014 By Martine Reageer

Afgelopen september hebben Maarten en ik 3 weken gekampeerd in Engeland.
In september?
Was dat niet koud dan?
Ja, dat was koud!!
’s Avonds zaten we gezellig met een fleecedekentje om ons heen te kleumen tot we besloten dat we in bed beter af waren. Maar goed; ik dwaal af. Ik moest er aan denken omdat de camping waar we de eerste paar dagen stonden in de buurt van Bakewell ligt. Daar komt de Bakewell taart vandaan die ik weer tegenkwam op het blog van Door van Dooreten. Dat kwam mooi uit, want ik mocht deze maand iets van haar blog maken voor de foodblogswap.
Door heeft een vrolijk, enthousiast en lekker gek blog met heerlijke recepten. Haar schrijfstijl is niet die van een doorsnee blog en dat maakt die van haar nou precies zo leuk. Samen met al die lekkere recepten dus. Ik kon niet zo goed kiezen tussen de Bakewell taart en de soto ajam. De soto ajam heb ik uiteindelijk ook gemaakt, maar die bleek ik al eerder voor een foodblogswap gemaakt te hebben, dus die viel af. Dat kwam mooi uit, want nu kon ik de Bakewell taart maken. Niet met frambozen, want die vind ik niet lekker. Ik gebruikte een blikje kersenvlaaivulling dat ik nog in de kast had staan en dat pakte goed uit. De taart was erg lekker en gaat hier vast in verschillende varianten terugkomen.Ik kan me voorstellen dat deze taart met appel of peer ook heerlijk is.

Bakewell taart met kersen

 

Ingrediënten

Bodem
240 gr bloem
100 gr witte of lichtbruine basterdsuiker
220 gr zachte boter
snuf zout
de schil van 1 citroen of limoen of 1/2 sinaasappel

Vulling
1 blikje kersenvlaaivulling (340 gram)
100 gr boter
3 eieren
125 gr suiker
150 gr amandelen of amandelmeel
sap van 1/2 citroen of limoen of 1/4 sinaasappel
geschaafde amandelen om te bestrooien

springvorm van 22 cm

Verhit de oven voor op 180 graden.Vet de bakvorm in met boter en klem een stuk bakpapier tussen de bodem en de rand zodat de taart er straks makkelijk uit komt. Alleen de bodem is dus bedekt. De uitsteeksels kun je afknippen.

Meng voor de bodem de bloem met de citroenrasp, suiker, zout en de boter en kneed alles tot een soepel maar plakkerig deeg. Druk het deeg op de bodem van de vorm tot een platte koek. Bak de bodem 20-25 goudbruin en laat afkoelen.

Smelt, terwijl de bodem in de oven bakt, de boter in een steelpannetje en laat iets afkoelen. Doe de amandelen in een keukenmachine en maal ze tot een fijn meel. Doe de suiker, eieren en citroensap erbij en mix het tot een luchtige massa. Giet de boter erbij en meng het nog even goed door. Dit mengsel heet frangipane.

Bedek de taartbodem met de vlaaivulling. Schep de frangipane over de kersenvulling en strijk het voorzichtig glad.
Bestrooi met de geschaafde amandelen en bak de taart in 30-40 minuten goudbruin. Laat de taart afkoelen op een rooster en serveer hem lauw of op kamertemperatuur met de eerder genoemde room.


Categorie: taart, koek en zoet Tags: foodblogswap, fruit, taart

Vorig bericht: « Aardappeltortilla met makreel en geroosterde paprika
Volgend bericht: Erwtensoep »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in