• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Bami goreng met pindasaus

6 september 2018 By Martine Reageer

Door het aantal ingrediënten lijkt het misschien of deze bami goreng ingewikkeld te maken is. Niets is minder waar. Als je voor nog gemakkelijker wilt gaan kun je een groentepakket en/of bamikruiden gebruiken. Ik gebruikte nu dikke bami, maar het gaat ook prima met eiermie of noodles.
Ik maak altijd lekker veel bami goreng zodat ik kan porties kan invriezen. Ook de pindasaus vries ik in kleine porties in. Zo heb je een lekker snelle maaltijd als je een keer geen zin hebt of weinig tijd hebt.
Je kunt voor deze pindasaus de allergoedkoopste pindakaas gebruiken, want die werkt het best in dit geval. Temperatuur is heel belangrijk bij het maken van pindasaus, want als je de ingrediënten te snel verwarmt gaat de saus schiften. Voorzichtig dus. Laat dit je niet tegenhouden, want er is weinig ingewikkelds aan dit recept. Deze saus is heerlijk bij nasi of bami, maar je kunt hem ook prima als satésaus of bij frites serveren.

Bami goreng

Ingrediënten voor 6-8 personen

  • 1 theelepel gember
  • 1/2 theelepel piment
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel sereh
  • 1/2 theelepel 5 spices
  • 750 gram kippendij
  • 450 gram groenten (bijv. witte kool, tauge, wortel, paprika, prei)
  • 250 gram champignons
  • 125 gram spekjes
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 4 bosuitjes
  • 1 rode peper
  • 1 knoflookteen
  • 500 gram mie nestjes (of eiermie)
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 theelepel witte peper

Verhit de olie in een wok en bak de spekjes een beetje uit. Snipper de knoflook en bak even met het spek mee. Snijd de kippendij in stukjes en doe ze bij het spek. Bak tot de kip gaar is en doe er dan de ketjap en de specerijen bij. Roer even goed door en doe er dan alle gesneden groenten bij. Kook intussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met het kipmengsel. Serveer met pindasaus en een gebakken eitje.

Pindasaus

Ingrediënten

 
  • 600 ml water
  • 1 pot pindakaas (600 gram)
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel sambal
  • 1 teen gehakte knoflook
  • 1 gesnipperd sjalotje
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel suiker
  • 1/4 theelepel laos
  • 1/4 theelepel gember
  • 1/4 theelepel witte peper
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak daarin het sjalotje op middelmatig vuur. Voeg na een paar minuten de knoflook toe en laat even zacht meebakken. Voeg sambal en ketjap toe. Doe er dan de pindakaas bij en laat op laag vuur al roerend dunner worden. Voeg dan al roerend beetje bij beetje het water toe tot de saus de gewenste dikte heeft. Te dik is meer water, te dun wat langer op het vuur laten staan. Zorg dat de saus niet gaat koken, want dan gaat hij schiften. De olie loopt er dan als het ware uit. Met goed roeren en nog een scheutje water kun je het nog wel eens redden en ook geschift smaakt de saus nog prima, maar dan weet je in elk geval hoe je het kunt voorkomen. Op de foto kun je zien dat de saus net wat te warm geworden is met opwarmen.

Categorie: noedels Tags: kip, saus

Vorig bericht: « De maand van Duizend en 1 dag: augustus
Volgend bericht: Landhuizen in het midden van Engeland »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in