• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Bami goreng met pindasaus

6 september 2018 By Martine Reageer

Door het aantal ingrediënten lijkt het misschien of deze bami goreng ingewikkeld te maken is. Niets is minder waar. Als je voor nog gemakkelijker wilt gaan kun je een groentepakket en/of bamikruiden gebruiken. Ik gebruikte nu dikke bami, maar het gaat ook prima met eiermie of noodles.
Ik maak altijd lekker veel bami goreng zodat ik kan porties kan invriezen. Ook de pindasaus vries ik in kleine porties in. Zo heb je een lekker snelle maaltijd als je een keer geen zin hebt of weinig tijd hebt.
Je kunt voor deze pindasaus de allergoedkoopste pindakaas gebruiken, want die werkt het best in dit geval. Temperatuur is heel belangrijk bij het maken van pindasaus, want als je de ingrediënten te snel verwarmt gaat de saus schiften. Voorzichtig dus. Laat dit je niet tegenhouden, want er is weinig ingewikkelds aan dit recept. Deze saus is heerlijk bij nasi of bami, maar je kunt hem ook prima als satésaus of bij frites serveren.

Bami goreng

Ingrediënten voor 6-8 personen

  • 1 theelepel gember
  • 1/2 theelepel piment
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel sereh
  • 1/2 theelepel 5 spices
  • 750 gram kippendij
  • 450 gram groenten (bijv. witte kool, tauge, wortel, paprika, prei)
  • 250 gram champignons
  • 125 gram spekjes
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 4 bosuitjes
  • 1 rode peper
  • 1 knoflookteen
  • 500 gram mie nestjes (of eiermie)
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 theelepel witte peper

Verhit de olie in een wok en bak de spekjes een beetje uit. Snipper de knoflook en bak even met het spek mee. Snijd de kippendij in stukjes en doe ze bij het spek. Bak tot de kip gaar is en doe er dan de ketjap en de specerijen bij. Roer even goed door en doe er dan alle gesneden groenten bij. Kook intussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met het kipmengsel. Serveer met pindasaus en een gebakken eitje.

Pindasaus

Ingrediënten

 
  • 600 ml water
  • 1 pot pindakaas (600 gram)
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel sambal
  • 1 teen gehakte knoflook
  • 1 gesnipperd sjalotje
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel suiker
  • 1/4 theelepel laos
  • 1/4 theelepel gember
  • 1/4 theelepel witte peper
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak daarin het sjalotje op middelmatig vuur. Voeg na een paar minuten de knoflook toe en laat even zacht meebakken. Voeg sambal en ketjap toe. Doe er dan de pindakaas bij en laat op laag vuur al roerend dunner worden. Voeg dan al roerend beetje bij beetje het water toe tot de saus de gewenste dikte heeft. Te dik is meer water, te dun wat langer op het vuur laten staan. Zorg dat de saus niet gaat koken, want dan gaat hij schiften. De olie loopt er dan als het ware uit. Met goed roeren en nog een scheutje water kun je het nog wel eens redden en ook geschift smaakt de saus nog prima, maar dan weet je in elk geval hoe je het kunt voorkomen. Op de foto kun je zien dat de saus net wat te warm geworden is met opwarmen.

Categorie: noedels Tags: kip, saus

Vorig bericht: « De maand van Duizend en 1 dag: augustus
Volgend bericht: Landhuizen in het midden van Engeland »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Topmiddag gehad in Framework knitters museum in no Topmiddag gehad in Framework knitters museum in nottinghamshire. Er staan daar breimachines van rond 1900 en ouder en het was verbazingwekkend interessant om uitgelegd te krijgen en te zien hoe ze werken.  De vrijwilligers waren allemaal even enthousiast en alles zag er nog uit alsof het in gebruik was. De foto ziet er niet zo uit, maar de sunday roast die we onderweg in een pub aten was heerlijk. #england #frameworkknitters #knitting #museum #nottinghamshire #uk #england #engeland #roadtrip #camping #sundayroast #travel #food
Door naar de volgende camping, dus lekker een ontb Door naar de volgende camping, dus lekker een ontbijtje onderweg. #keswick #lakedistrict #breakfast #ontbijt #travel #engeland #uk
Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in