Dit is typisch zo’n recept waarvan je de ingrediënten vaak al in huis hebt. Je kunt er mooi die bananen die toch net weer iets te lang zijn blijven liggen verwerken. Om de smaak te testen bakte ik een beetje beslag in de koekenpan. Dat ging prima, dus als je geen wafelijzer hebt kun je ook pannenkoekjes van het beslag maken.
De kaneel kun je ook vervangen door speculaaskruiden.
Banaan wafels met kaneel
Ingrediënten voor 6 wafels
- 2 rijpe bananen (liefst al een beetje bruin)
- 2 eieren
- snufje zout
- 200 gram speltbloem (of tarwebloem)
- 2 eetlepels maple syrup (of honing)
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel vanille-extract (of wat vanillesuiker)
- evt wat melk
- wafelijzer
Meng bananen, eieren, zout, maple syrup, kaneel en vanille-extract door elkaar in een keukenmachine of prak de bananen en meng de ingrediënten erdoor met een vork. Zeef er dan bloem en bakpoeder boven en meng goed. Het beslag moet de dikte hebben van dikke yoghurt. Meng er evt nog een beetje melk door als het te dik is. Bak de wafels in een wafelijzer op de heetste stand, anders worden ze niet knapperig.
Net gebakken en superlekker! Nog een beetje cashewnoten aan toegevoegd. Dank je voor dit te delen, Karine