Deze heerlijke bananenpannekoekjes zijn lekker als ontbijt, lunch, dessert of gewoon wanneer je zin hebt in een zoet hapje. Ze hebben het formaat van een pancake.
Bananenpannenkoekjes
Ingrediënten voor 4 stuks
- 3 goed rijpe bananen
- 1 ei
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- snufje zout
- evt wat melk als het beslag te dik is
- boter om in te bakken (of olie)
- evt clotted dream, geraspte palmsuiker (gula djawa), stroop, poedersuiker
Prak de bananen fijn met een vork of doe ze in de keukenmachine en maal ze fijn. Doe de overige ingrediënten erbij en mix tot een glad beslag. Als het beslag te dik is kun je er wat melk bij doen.
Verhit de boter in een koekenpan en giet er beslag in voor 2 pannenkoekjes. Als de bovenkant droog is bak je de andere kant. Dien op met wat je lekker vindt. Wij vinden ze heerlijk met versgeraspte palmsuiker en een kloddertje clotted cream.
Geef een reactie