Dit is een nagerecht dat ik al maak zolang ik me kan herinneren. Je hebt er bijna niets voor nodig en je hoeft er bijna niets voor te doen. Als je gebarbecued hebt leg je de bananen gewoon in de hete as. De enige voorwaarde is dat je goede ingrediënten hebt. Lekkere bananen, goede rum en echte vanillesuiker. Dan kan er eigenlijk niets meer mis gaan.
Bananen met rum en vanillesuiker
Ingrediënten
- 2 bananen
- scheutje bruine rum
- 1 zakje vanillesuiker
Leg de bananen op de barbecue. Zodra de ene kant goed verkleurd is draai je ze om. Als de andere kant ook verkleurd is zijn ze klaar. Het gaat erom dat ze zacht en warm worden. Snij ze open, maar er in de lengte met een mes een snee in en giet er een scheut rum in. Strooi er daarna een half zakje vanillesuiker per banaan overheen en lepel hem op.
Maaike
Dit maken wij ook altijd bij de barbecue! We gebruiken alleen amaretto en bruine suiker, misschien deze versie maar eens proberen 🙂
Dat klinkt ook heerlijk! Het is vast ook heel lekker met kokosmelk en kokos. Krijg ineens allemaal ideeën door jouw tip ha ha ha.