Het blijft maar lekker weer en dus geef ik jullie vandaag nog een gerechtje voor op de barbecue. Tijdens ons kampeerweekendje maakten we deze spiesjes met kippenlever en ontbijtspek. De bovenste kolen zijn nog zwart, maar de bak was nog goed warm van het vuurtje dat we daarvoor gestookt hadden.
Kippenlever met ontbijtspek
Ingrediënten
- kippenlevers
- ontbijtspek (repen werkt makkelijker dan de ovale plakjes)
- sateprikkers
Week de sateprikkers eventueel in koud water om ervoor te zorgen dat ze niet verbranden. Ik deed het niet en dat ging ook prima. Snijd de kippenlevers indien nodig doormidden en omwikkel ze met een plakje ontbijtspek. Prik de sateprikker erin en rooster ze tot ze gaar zijn. Zorg ervoor dat ze nog een heel klein beetje rosé zijn, anders worden ze snel te droog. Heerlijk op een stokbroodje met wat groene salade of als snack bij een borreltje.
Geef een reactie