Bij de Swiepswoepswap wordt je gekoppeld aan een ander blog. Daar kies je een recept van; je geeft er een eigen draai aan geeft en plaatst het vervolgens op instagram en eventueel op je blog.
Ik werd gekoppeld aan Elisabethsmagazine en vond daar deze bladerdeeg rolletjes met beenham. Ik maakte ze iets anders door geraspte kaas en salami te gebruiken. Het zijn gevaarlijke dooreters en we hadden ze dan ook binnen een mum van tijd verslonden.
Bladerdeeg rolletjes met kaas en salami
Ingredienten voor 24 stuks
- 6 plakjes bladerdeeg
- 25 gram boter
- 25 gram bloem
- 150 ml bouillon
- 75 gram geraspte kaas
- peper en zout
- mosterd naar smaak
- 9 plakjes salami
- 1/2 geklutst ei
- 1 eetlepel gedroogde oregano
Laat de bladerdeegplakjes ontdooien (liefst in de koelkast, dan blijven ze wat steviger).
Smelt de boter in een steelpannetje en voeg dan in 1 keer de bloem toe. Roer goed en laat het even zachtjes bakken. Doe er daarna in scheutjes de bouillon bij waarbij je steeds roert tot de bouillon is opgenomen. Dan roer je de geraspte kaas erdoor en breng je het mengsel op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Besmeer de plakjes bladerdeeg met de mosterd en daarna met de kaassaus. Leg op ieder plakje bladerdeeg 1,5 plakje salami zodat bijna het hele plakje bladerdeeg met salami bedekt is.
Rol de plakjes bladerdeeg op en snijd ze in 4 rolletjes. Leg de rolletjes op hun (platte) kant op een bakplaat en druk ze een beetje plat. Bestrijk ze met het geklutste ei en strooi er wat oregano over.
Bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
Elisabeth
Zo die zien er lekker uit. Wat een smaakvolle draai.