• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mailadres
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Blondies met speculoos en kruidnoten

28 november 2020 By Martine Reageer

De zeldzame keren dat ik mijn collega’s op het moment in real life zie zijn natuurlijk mooie gelegenheden om iets te bakken. De verwelkoming van een nieuwe collega was zo’n gelegenheid. We verzamelden op een winderige parkeerplaats, hingen slingers tussen onze auto’s en maakten er klappertandend het beste van. Nou ja, dat klinkt dramatischer dan het was. Het was heel gezellig en de sfeer is altijd warm. Bovendien is het al een feestje om elkaar weer even te zien. En de blondies van Slowfoody gingen moeiteloos naar binnen bij mijn altijd trek in iets lekkers hebbende collega’s. Dat is ook niet zo gek, want deze blondies vallen in de categorie uitermate lekker: stevig aan de randen, een klein beetje klef van binnen en overal de hemelse zoete smaak van speculoos met kaneel, kruidnoten en chocola. De snelle foto op de parkeerplaats pakte niet helemaal zo uit als gepland, dus ik zal ze nog een keertje moeten maken. Gelukkig vind ik dat dan weer helemaal niet erg.

blondies met kruidnoten en speculoos

Ik maakte de blondies van Slowfoody omdat ik meedeed aan de Swiepswoepswap van Mandyandmore. Dit is een soort instagramreceptenruil waarbij je een ander instagramaccount/blog toegewezen krijgt van wie je dan een recept maakt. Ik maakte al eerder iets van Hilde van Slowfoody, namelijk dit lekkere bounty ijstaartje en ik was dan ook blij dat ik weer iets bij haar mocht uitzoeken. Ga vooral even kijken op haar blog want het staat bomvol lekkere recepten waarvan ik er nog een heleboel wil uitproberen.

Je kunt prima variëren met de vulling door in plaats van pure chocolade witte chocolade te gebruiken of de chocolade door noten te vervangen. En voor de kruidnoten kun je ook heel goed speculaasjes nemen. Als je een iets lichtere variant wil kun je ook deze Sinterklaasblondies bakken. Daar zit wat minder boter en suiker in.

Blondies met speculoos en kruidnoten (20 stuks)

ingrediënten

  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 240 gram witte basterdsuiker
  • 0,5 theelepel zout
  • 225 gram ongezouten roomboter 
  • 130 gram Speculoos
  • 2 eieren 
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 315 gram bloem
  • 5 gram bakpoeder
  • 100 gram kruidnoten (grof gehakt)
  • 75 gram pure chocolade (grof gehakt)
  • handje hele kruidnoten voor de finishing touch

Verwarm de oven voor op 180 graden (160 graden hetelucht). Vet een browniebakvorm van 28 x 18 cm licht in en bekleed deze met bakpapier. Laat het bakpapier over de randen hangen, zodat je de blondies straks makkelijker uit de vorm kunt halen.

Doe de speculoos en de boter in een kleine pan en verwarm op laag vuur het gesmolten is. Doe de basterdsuiker, het zout en het gesmolten boter-speculoos mengsel in een kom en roer het een garde of mixer goed door. Voeg dan de eieren en het vanille-extract toe en meng goed.

Doe de bloem en het bakpoeder erbij en spatel zo kort mogelijk, maar wel tot de bloem helemaal opgenomen is. Spatel de chocolade en de gehakte kruidnoten door het beslag en schep het beslag in de vorm. Verdeel de hele kruidnoten over het beslag en druk ze een beetje aan.

Bak de blondies in het midden van de oven in 25 tot 30 minuten goudbruin en gaar. Je kunt dit checken door een sateprikker in de blondies te prikken. De blondies zijn klaar als de prikker er schoon uitkomt. Haal het bakblik uit de oven en laat de blondies in de vorm afkoelen.

Til de blondies met behulp van het bakpapier uit de vorm en snijd ze in stukken.

Categorie: taart, koek en zoet Tags: sinterklaas

Vorig bericht: « Spookjes van pretzels met witte chocolade voor Halloween
Volgend bericht: Geroosterde bloemkool-pastinaak soep met en ras el hanout »

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Instagram

Die broodjes van gisteren piepten we even op boven Die broodjes van gisteren piepten we even op boven de broodrooster en belegden we met een mengsel van Hollandse garnalen, avocado en een beetje knoflooksaus. Smullen!!! #broodjes #bakken #weekend #zelfgebakken #avocado #garnalen #hollandsegarnalen #belegdbroodje #lunch #instafood
Deze zachte witte broodjes naar recept van @levine Deze zachte witte broodjes naar recept van @levine1957 bakte ik net voor de lunch. En lekker dat ze zijn!!!! Dan ga ik nu maar eens aan de schoonmaak en wie weet daarna nog even een wandelingetje door de sneeuw. Dan moet het nog wel een tijdje sneeuwen, want er zijn nu alleen nog maar minivlokjes. Jullie nog plannen? #broodjes #bolletjes #broodbakken #broodjesbakken #food #foodblogger #instafood #weekend #lunch #zelfgebakken #bakken #baking
🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂Happy new year!🥂 🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂Wij  hadden een behoorlijk wat rustigere jaarwisseling dan normaal. In plaats van een avond met een grote groep vrienden brachten wij deze keer oudejaarsavond door bij mijn moeder. We reden ook voor het eerst sinds jaren vanuit Dordrecht rond 1 uur weer naar huis. Onderweg stuitten we op potdichte mist waardoor we ineens niet harder dan 20 km per uur reden op de A4. Maar rond half  3 lagen we dan toch veilig in bed. Oliebollen van een paar dagen oud zijn niet meer zo lekker dus maakten we vanmorgen geheel volgens de trend oliebollenwentelteefjes. En die vinden wij eigenlijk lekkerder dan een gewone oliebol 😀. Het is heel simpel: 
Snijd de oliebollen in plakjes en week die in een mengsel van losgeklopt ei en een flinke scheut melk. Smelt wat boter in de koekenpan en bak de plakjes daarin goudbruin. Bestrooi ze evt nog met wat kaneel. Eet ze met wat poedersuiker.  Eet smakelijk 😀 #oliebollen #wentelteefjes #oliebollenwentelteefjes #jaarwisseling #ontbijt #breakfast #lunchkanook #zoet #recept #instafood #weekend #food #foodblog #foodlover #foodblogger
Oliebollen met rum uit de oven. Voor de foodblogs Oliebollen met rum uit de oven.  Voor de foodblogswap van december maakte ik deze oliebollen. Net iets minder vet dan uit de frituur en toch heel lekker. Door de rum ook nog net een beetje anders dan normaal🙂. Bakken jullie zelf oliebollen met oud en nieuw? #oliebol #oliebollen #rum #foodybox #ronabuelo #kroonophetwerk #fbs #foodblogswap #pienskeuken #oudennieuw #jaarwisseling #oudejaarsavond
Dit lekkere bierpakket van @scheldebrouwerij won i Dit lekkere bierpakket van @scheldebrouwerij won ik vorige week bij @myhappykitchennl Het werd precies op tijd voor kerst bezorgd dus ik vermoed dat @mwemelsfelder in de komende dagen wel een biertje opentrekt.  Dank dus namens hem. #bier #bierpakket #weekend #gewonnen #scheldebrouwerij #zeezuiper #ginnegapper @misspublicitynl #bierbrouwerij
Deze meringues met chocolade en pepermunt zijn zo Deze meringues met chocolade en pepermunt zijn zo lekker dat je ze beter op het allerlaatste nippertje kunt maken. Behalve als je heel veel discipline hebt. Dan maak ze juist wel van te voren, want ze zijn luchtdicht heel lang te bewaren. #meeingue #meringues #fransemeringue #schuim #schuimpjes #foodybox #wilhelminapepermunt #pepermunt #mint #munt #zoet #sweet #kerst #kerstmis #bijdekoffie #bijdethee #kroonophetwerk
Deze week ontving ik de bomvolle foodybox kerst. H Deze week ontving ik de bomvolle foodybox kerst. Het is zo leuk om steeds nieuwe producten te ontdekken. Ik denk dat we vandaag lunchen met een plantaardige burger. #foodybox #foodyboxkroonophetwerk #gekregen #Berrybrothers #iloveyouberrymuch #Rodebessen #wilhelmina #snoep #ElkeMelk #melk #koe #stegeman #vegetarisch #burgers #vaneigenbodem  #seizoensgroente #bonnemaman #meerfruitmindersuiker #ministryofspicybusiness #bajeskoffie #zuiverekoffie #socialimpact #lostaqueros #lindt #ronabuelo #abuelo12 #barefootwine #servero #natuurlijkdelekkerste
Deze blondies met speculoos en kruidnoten gingen e Deze blondies met speculoos en kruidnoten gingen erin als koek! Heerlijk comfortfood op een koude dag met een grote kom hete thee. Dat hadden we dan even niet bij de hand op het moment dat ik ze op een winderige parkeerplaats aan mijn collega’s voorschotelde, maar ze waren wel heel erg lekker.  Ik maakte ze naar aanleiding van de #swiepswoepswap van @mandyandmore. Ik kreeg @slowfoody toegewezen om iets van te maken. Daar werd ik enthousiast van wat Hilde heeft meer dan genoeg heerlijke recepten op haar blog staan. Het recept voor deze Sinterklazige blondies staat nu online. #blondies #speculoos #kruidnoten #zoet #sint #sinterklaas #pepernotenzijngeenkruidnoten #december #jaikweetdathetnunognovemberis #bakken #weekend
Zaterdag is het Halloween. Niet dat ik daar iets a Zaterdag is het Halloween. Niet dat ik daar iets aan doe, maar ik vind hapjes in thema altijd wel erg leuk. Wegens tijdgebrek (ok en geen zin) werden het er wat minder dan gepland, maar deze sprookjes vielen toch wel erg in de smaak. Gaan jullie iets doen aan Halloween? #halloween #spookjes #bloggen #blogger #snack #snacken #instafood #pretzels #spooky #schattig
Volgen op Instagram
KokenKoken

Archief

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in