• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Blondies met speculoos en kruidnoten

28 november 2020 By Martine Reageer

De zeldzame keren dat ik mijn collega’s op het moment in real life zie zijn natuurlijk mooie gelegenheden om iets te bakken. De verwelkoming van een nieuwe collega was zo’n gelegenheid. We verzamelden op een winderige parkeerplaats, hingen slingers tussen onze auto’s en maakten er klappertandend het beste van. Nou ja, dat klinkt dramatischer dan het was. Het was heel gezellig en de sfeer is altijd warm. Bovendien is het al een feestje om elkaar weer even te zien. En de blondies van Slowfoody gingen moeiteloos naar binnen bij mijn altijd trek in iets lekkers hebbende collega’s. Dat is ook niet zo gek, want deze blondies vallen in de categorie uitermate lekker: stevig aan de randen, een klein beetje klef van binnen en overal de hemelse zoete smaak van speculoos met kaneel, kruidnoten en chocola. De snelle foto op de parkeerplaats pakte niet helemaal zo uit als gepland, dus ik zal ze nog een keertje moeten maken. Gelukkig vind ik dat dan weer helemaal niet erg.

blondies met kruidnoten en speculoos

Ik maakte de blondies van Slowfoody omdat ik meedeed aan de Swiepswoepswap van Mandyandmore. Dit is een soort instagramreceptenruil waarbij je een ander instagramaccount/blog toegewezen krijgt van wie je dan een recept maakt. Ik maakte al eerder iets van Hilde van Slowfoody, namelijk dit lekkere bounty ijstaartje en ik was dan ook blij dat ik weer iets bij haar mocht uitzoeken. Ga vooral even kijken op haar blog want het staat bomvol lekkere recepten waarvan ik er nog een heleboel wil uitproberen.

Je kunt prima variëren met de vulling door in plaats van pure chocolade witte chocolade te gebruiken of de chocolade door noten te vervangen. En voor de kruidnoten kun je ook heel goed speculaasjes nemen. Als je een iets lichtere variant wil kun je ook deze Sinterklaasblondies bakken. Daar zit wat minder boter en suiker in.

Blondies met speculoos en kruidnoten (20 stuks)

ingrediënten

  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 240 gram witte basterdsuiker
  • 0,5 theelepel zout
  • 225 gram ongezouten roomboter 
  • 130 gram Speculoos
  • 2 eieren 
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 315 gram bloem
  • 5 gram bakpoeder
  • 100 gram kruidnoten (grof gehakt)
  • 75 gram pure chocolade (grof gehakt)
  • handje hele kruidnoten voor de finishing touch

Verwarm de oven voor op 180 graden (160 graden hetelucht). Vet een browniebakvorm van 28 x 18 cm licht in en bekleed deze met bakpapier. Laat het bakpapier over de randen hangen, zodat je de blondies straks makkelijker uit de vorm kunt halen.

Doe de speculoos en de boter in een kleine pan en verwarm op laag vuur het gesmolten is. Doe de basterdsuiker, het zout en het gesmolten boter-speculoos mengsel in een kom en roer het een garde of mixer goed door. Voeg dan de eieren en het vanille-extract toe en meng goed.

Doe de bloem en het bakpoeder erbij en spatel zo kort mogelijk, maar wel tot de bloem helemaal opgenomen is. Spatel de chocolade en de gehakte kruidnoten door het beslag en schep het beslag in de vorm. Verdeel de hele kruidnoten over het beslag en druk ze een beetje aan.

Bak de blondies in het midden van de oven in 25 tot 30 minuten goudbruin en gaar. Je kunt dit checken door een sateprikker in de blondies te prikken. De blondies zijn klaar als de prikker er schoon uitkomt. Haal het bakblik uit de oven en laat de blondies in de vorm afkoelen.

Til de blondies met behulp van het bakpapier uit de vorm en snijd ze in stukken.

Categorie: taart, koek en zoet Tags: sinterklaas

Vorig bericht: « Spookjes van pretzels met witte chocolade voor Halloween
Volgend bericht: Geroosterde bloemkool-pastinaak soep met en ras el hanout »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep kamperen. Gelukkig is het stookverbod voorbij en kunnen we lekker bij een vuurtje. Op en top genieten!  #scoutingterrein #austerlitz #kokenophoutvuur #kamperen #food #eten #camping #friends #eengrootfeestje
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in