• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Bolognesesaus

17 maart 2017 By Martine 4 Reacties

Deze bolognesesaus is erg handig om in porties in de vriezer te hebben. Je hoeft dan alleen nog maar wat pasta te koken en de saus op te warmen zodat je in een paar minuten aan tafel kunt. Ik maak deze saus dan ook alleen maar in grote hoeveelheden.
Je kunt de saus heel goed in de braadpan maken, maar als je de deur uit wil of de saus ’s nachts wil laten pruttelen is de slowcooker handiger. Qua smaak vond ik het niets uitmaken.
De saus is ook perfect voor in deze lasagne.



Bolognesesaus

 

Ingrediënten voor 10 personen

  • 200 gram spekjes
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 wortels
  • 4 tenen knoflook
  • 1 grote ui
  • 2 blikken tomatenstukjes (of hele tomaat) van 400 gram
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 250 ml rode wijn (150 voor slowcooker)
  • 1 eetlepel Italiaanse tuinkruiden
  • 1 blaadje laurier
  • peper en zout
Doe de spekjes in een braadpan en laat ze op zacht vuur bakken. Snipper intussen de ui en doe die bij het spek in de pan. Laat zachtjes een minuut of 7 meebakken.
Snijd de wortel in kleine stukjes en snijd de knoflook fijn. Doe ze bij de ui en het spek in de pan. Dit mag op wat hoger vuur. Bak het gehakt mee terwijl je in de pan roert zodat het gehakt uit elkaar valt. Doe de tomatenpuree erbij en roer goed door. Doe de rode wijn erbij en laat even een minuutje op hoog vuur pruttelen. Voeg dan de inhoud van de blikken tomaat toe. Als je hele tomaten hebt genomen kun je ze even plat duwen met een pollepel. Doe de kruiden erbij en bestrooi met peper en zout. Laat de saus dan op laag vuur zonder deksel lekker een uur of 2 pruttelen.
Als je de saus in de slowcooker maakt zet je hem een uur of 6 op stand low. Je kunt evt het laatste uur het deksel van de slowcooker eraf halen en op hem op high zetten zodat de saus een beetje inkookt.

Categorie: Pasta en pizza, saus, slowcooker Tags: gehakt

Vorig bericht: « Plaattaart met broccoli, brie en paprika
Volgend bericht: Franse frietjes (French fries) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Linda

    15 mei 2019 om 16:03

    Ziet er heerlijk uit maar is er een vervanger voor de rode wijn, ik geloof niet dat de alcohol in de slowcooker verdampt namelijk…. zou dit recept graag kindvriendelijk willen hebben….

    Beantwoorden
    • Martine

      16 mei 2019 om 09:48

      Je zou de wijn kunnen vervangen door runderbouillon.

      Beantwoorden
  2. Diepje

    10 maart 2020 om 13:14

    Jammmmie, klinkt heerlijk!
    Als je dit in de slowcooker doet, bak je dan eerst de spekjes/ui/gehakt of doe je alles meteen bij elkaar in de slowcooker?
    Hoor het graag!

    Beantwoorden
    • Martine

      10 maart 2020 om 20:37

      Dit is inderdaad een heel lekkere saus 😀. Ik zou inderdaad eerst de spekjes/ui/gehakt in de braadpan maken en het dan afmaken in de slowcooker. Zelf heb ik een multicooker, dus ik gebruik eerst de braadfunctie en dan pas de slowcookfunctie.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in