• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Borrelhapje voor oud en nieuw: kaasbroodjes

28 december 2014 By Martine 4 Reacties

Jaren geleden kocht ik ze regelmatig, maar tegenwoordig eet ik ze bijna nooit meer. Lekker zijn ze wel: kaasbroodjes!
Aangezien oudejaarsavond vaak samengaat met het eten van borrelhapjes besloot ik ze maar eens op mijn blog te zetten. Wel in een snackvariant, want er wordt op zo’n avond al genoeg gegeten.  Ze zijn heel makkelijk te maken en je kunt ze prima al een dag van te voren maken en met oudejaarsavond in de oven opwarmen. De vulling heeft even tijd nodig om op te stijven, maar veel werk heb je er niet aan. Dit recept is voor 10 grote of 40 mini kaasbroodjes.

De kant van het bladerdeeg waar het plastic op zit is de plakkerige kant. Die plakt het best dus leg daar de vulling op. Let erop dat je het bladerdeeg niet te lang laat liggen. Het wordt dan zacht en vrij onhandelbaar. Net ontdooid is het best om mee te werken.

Je kunt de gebakken kaasbroodjes invriezen als je ze later wilt gebruiken.
Als je grote kaasbroodjes wilt maken gebruik je gewoon een heel plakje bladerdeeg per broodje.

Bij de snackversie houd je waarschijnlijk vulling over. Geen probleem. Als je de vulling opwarmt en een beetje verdunt met wat bouillon of melk heb je een heerlijk groentensausje. Ik maak ook regelmatig een tosti met wat overgebleven vulling en een handje geraspte kaas. Een absolute aanrader.

Kaasbroodjes

 

Ingrediënten (voor 10 grote of 40 mini)

  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 300 ml bouillon
  • 100 gram geraspte kaas ( ik nam 30 gram Parmezaanse en 70 gram extra belegen Beemster)
  • wat extra geraspte kaas om te bestrooien
  • 1 losgeklopt ei
  • pakje bladerdeeg (10 velletjes)
Smelt de boter in een steelpan (liefst met dikke bodem). Voeg de bloem toe en roer even goed door. Laat de bloem op heel laag vuur een paar minuten garen. Roer af en toe door om te voorkomen dat het aanbakt. Doe er dan beetje bij beetje de bouillon bij. Roer steeds goed door tot de bouillon is opgenomen en doe er dan weer een scheutje bij. Als je een mooie gladde saus hebt meng je de kaas erdoor en kan het vuur uit. Giet de saus in een ovenschaal of bakblik en laat het opstijven. Dit kan in de koelkast, maar op kamertemperatuur gaat het ook goed. Dek het wel af zodat er geen vel opkomt.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Snijd steeds een plakje in vieren en leg er een stukje kaasvulling op. Vouw het vierkantje dubbel en druk de randjes stevig vast met een vork. Als het niet goed plakt kun je de randjes een beetje nat maken met wat water.
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Bestrijk de kaasbroodjes met het losgeklopt ei en strooi de kaas erover.
Bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin.

 

Categorie: borrelhapje Tags: kaas, vegetarisch

Vorig bericht: « Pasteitjes met pompoen, kip en feta
Volgend bericht: Salade met veldsla, gerookte zalm, courgette en Blue Stilton »

Lees Interacties

Reacties

  1. Rutger

    28 december 2014 om 13:01

    Deze heb je ons laatst ook gegeven. Ze zijn erg lekker en als ik het zo lees ook makkelijk te maken, zelfs voor een gemiddelde kok… 😉

    Beantwoorden
  2. Eef | Eef Kookt Zo!

    28 december 2014 om 13:51

    Lekker! Zeker een leuk hapje om mee te nemen of op tafel te zetten voor oud & nieuw – je kunt bijna niet missen met borrelhapjes met kaas. Erg leuk!

    Beantwoorden
  3. Christien

    21 december 2017 om 20:30

    Ze waren lekker Martine! Ik heb de restant vulling ingevroren voor nog wat meer van deze kaasbroodjes….

    Beantwoorden
  4. Martine

    21 december 2017 om 21:42

    Leuk dat je ze gemaakt hebt Christien!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in