Jaren geleden kocht ik ze regelmatig, maar tegenwoordig eet ik ze bijna nooit meer. Lekker zijn ze wel: kaasbroodjes!
Aangezien oudejaarsavond vaak samengaat met het eten van borrelhapjes besloot ik ze maar eens op mijn blog te zetten. Wel in een snackvariant, want er wordt op zo’n avond al genoeg gegeten. Ze zijn heel makkelijk te maken en je kunt ze prima al een dag van te voren maken en met oudejaarsavond in de oven opwarmen. De vulling heeft even tijd nodig om op te stijven, maar veel werk heb je er niet aan. Dit recept is voor 10 grote of 40 mini kaasbroodjes.
De kant van het bladerdeeg waar het plastic op zit is de plakkerige kant. Die plakt het best dus leg daar de vulling op. Let erop dat je het bladerdeeg niet te lang laat liggen. Het wordt dan zacht en vrij onhandelbaar. Net ontdooid is het best om mee te werken.
Je kunt de gebakken kaasbroodjes invriezen als je ze later wilt gebruiken.
Als je grote kaasbroodjes wilt maken gebruik je gewoon een heel plakje bladerdeeg per broodje.
Bij de snackversie houd je waarschijnlijk vulling over. Geen probleem. Als je de vulling opwarmt en een beetje verdunt met wat bouillon of melk heb je een heerlijk groentensausje. Ik maak ook regelmatig een tosti met wat overgebleven vulling en een handje geraspte kaas. Een absolute aanrader.
Kaasbroodjes
Ingrediënten (voor 10 grote of 40 mini)
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- 300 ml bouillon
- 100 gram geraspte kaas ( ik nam 30 gram Parmezaanse en 70 gram extra belegen Beemster)
- wat extra geraspte kaas om te bestrooien
- 1 losgeklopt ei
- pakje bladerdeeg (10 velletjes)
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Bestrijk de kaasbroodjes met het losgeklopt ei en strooi de kaas erover.
Bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin.
Rutger
Deze heb je ons laatst ook gegeven. Ze zijn erg lekker en als ik het zo lees ook makkelijk te maken, zelfs voor een gemiddelde kok… 😉
Eef | Eef Kookt Zo!
Lekker! Zeker een leuk hapje om mee te nemen of op tafel te zetten voor oud & nieuw – je kunt bijna niet missen met borrelhapjes met kaas. Erg leuk!
Ze waren lekker Martine! Ik heb de restant vulling ingevroren voor nog wat meer van deze kaasbroodjes….
Leuk dat je ze gemaakt hebt Christien!