• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mailadres
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Borrelhapje voor oud en nieuw: kaasbroodjes

28 december 2014 By Martine 4 Reacties

Jaren geleden kocht ik ze regelmatig, maar tegenwoordig eet ik ze bijna nooit meer. Lekker zijn ze wel: kaasbroodjes!
Aangezien oudejaarsavond vaak samengaat met het eten van borrelhapjes besloot ik ze maar eens op mijn blog te zetten. Wel in een snackvariant, want er wordt op zo’n avond al genoeg gegeten.  Ze zijn heel makkelijk te maken en je kunt ze prima al een dag van te voren maken en met oudejaarsavond in de oven opwarmen. De vulling heeft even tijd nodig om op te stijven, maar veel werk heb je er niet aan. Dit recept is voor 10 grote of 40 mini kaasbroodjes.

De kant van het bladerdeeg waar het plastic op zit is de plakkerige kant. Die plakt het best dus leg daar de vulling op. Let erop dat je het bladerdeeg niet te lang laat liggen. Het wordt dan zacht en vrij onhandelbaar. Net ontdooid is het best om mee te werken.

Je kunt de gebakken kaasbroodjes invriezen als je ze later wilt gebruiken.
Als je grote kaasbroodjes wilt maken gebruik je gewoon een heel plakje bladerdeeg per broodje.

Bij de snackversie houd je waarschijnlijk vulling over. Geen probleem. Als je de vulling opwarmt en een beetje verdunt met wat bouillon of melk heb je een heerlijk groentensausje. Ik maak ook regelmatig een tosti met wat overgebleven vulling en een handje geraspte kaas. Een absolute aanrader.

Kaasbroodjes

 

Ingrediënten (voor 10 grote of 40 mini)

  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 300 ml bouillon
  • 100 gram geraspte kaas ( ik nam 30 gram Parmezaanse en 70 gram extra belegen Beemster)
  • wat extra geraspte kaas om te bestrooien
  • 1 losgeklopt ei
  • pakje bladerdeeg (10 velletjes)
Smelt de boter in een steelpan (liefst met dikke bodem). Voeg de bloem toe en roer even goed door. Laat de bloem op heel laag vuur een paar minuten garen. Roer af en toe door om te voorkomen dat het aanbakt. Doe er dan beetje bij beetje de bouillon bij. Roer steeds goed door tot de bouillon is opgenomen en doe er dan weer een scheutje bij. Als je een mooie gladde saus hebt meng je de kaas erdoor en kan het vuur uit. Giet de saus in een ovenschaal of bakblik en laat het opstijven. Dit kan in de koelkast, maar op kamertemperatuur gaat het ook goed. Dek het wel af zodat er geen vel opkomt.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Snijd steeds een plakje in vieren en leg er een stukje kaasvulling op. Vouw het vierkantje dubbel en druk de randjes stevig vast met een vork. Als het niet goed plakt kun je de randjes een beetje nat maken met wat water.
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Bestrijk de kaasbroodjes met het losgeklopt ei en strooi de kaas erover.
Bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin.

 

Categorie: borrelhapje Tags: kaas, vegetarisch

Vorig bericht: « Pasteitjes met pompoen, kip en feta
Volgend bericht: Salade met veldsla, gerookte zalm, courgette en Blue Stilton »

Lees Interacties

Reacties

  1. Rutger

    28 december 2014 om 13:01

    Deze heb je ons laatst ook gegeven. Ze zijn erg lekker en als ik het zo lees ook makkelijk te maken, zelfs voor een gemiddelde kok… 😉

    Beantwoorden
  2. Eef | Eef Kookt Zo!

    28 december 2014 om 13:51

    Lekker! Zeker een leuk hapje om mee te nemen of op tafel te zetten voor oud & nieuw – je kunt bijna niet missen met borrelhapjes met kaas. Erg leuk!

    Beantwoorden
  3. Christien

    21 december 2017 om 20:30

    Ze waren lekker Martine! Ik heb de restant vulling ingevroren voor nog wat meer van deze kaasbroodjes….

    Beantwoorden
  4. Martine

    21 december 2017 om 21:42

    Leuk dat je ze gemaakt hebt Christien!

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Instagram

Die broodjes van gisteren piepten we even op boven Die broodjes van gisteren piepten we even op boven de broodrooster en belegden we met een mengsel van Hollandse garnalen, avocado en een beetje knoflooksaus. Smullen!!! #broodjes #bakken #weekend #zelfgebakken #avocado #garnalen #hollandsegarnalen #belegdbroodje #lunch #instafood
Deze zachte witte broodjes naar recept van @levine Deze zachte witte broodjes naar recept van @levine1957 bakte ik net voor de lunch. En lekker dat ze zijn!!!! Dan ga ik nu maar eens aan de schoonmaak en wie weet daarna nog even een wandelingetje door de sneeuw. Dan moet het nog wel een tijdje sneeuwen, want er zijn nu alleen nog maar minivlokjes. Jullie nog plannen? #broodjes #bolletjes #broodbakken #broodjesbakken #food #foodblogger #instafood #weekend #lunch #zelfgebakken #bakken #baking
🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂Happy new year!🥂 🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂Wij  hadden een behoorlijk wat rustigere jaarwisseling dan normaal. In plaats van een avond met een grote groep vrienden brachten wij deze keer oudejaarsavond door bij mijn moeder. We reden ook voor het eerst sinds jaren vanuit Dordrecht rond 1 uur weer naar huis. Onderweg stuitten we op potdichte mist waardoor we ineens niet harder dan 20 km per uur reden op de A4. Maar rond half  3 lagen we dan toch veilig in bed. Oliebollen van een paar dagen oud zijn niet meer zo lekker dus maakten we vanmorgen geheel volgens de trend oliebollenwentelteefjes. En die vinden wij eigenlijk lekkerder dan een gewone oliebol 😀. Het is heel simpel: 
Snijd de oliebollen in plakjes en week die in een mengsel van losgeklopt ei en een flinke scheut melk. Smelt wat boter in de koekenpan en bak de plakjes daarin goudbruin. Bestrooi ze evt nog met wat kaneel. Eet ze met wat poedersuiker.  Eet smakelijk 😀 #oliebollen #wentelteefjes #oliebollenwentelteefjes #jaarwisseling #ontbijt #breakfast #lunchkanook #zoet #recept #instafood #weekend #food #foodblog #foodlover #foodblogger
Oliebollen met rum uit de oven. Voor de foodblogs Oliebollen met rum uit de oven.  Voor de foodblogswap van december maakte ik deze oliebollen. Net iets minder vet dan uit de frituur en toch heel lekker. Door de rum ook nog net een beetje anders dan normaal🙂. Bakken jullie zelf oliebollen met oud en nieuw? #oliebol #oliebollen #rum #foodybox #ronabuelo #kroonophetwerk #fbs #foodblogswap #pienskeuken #oudennieuw #jaarwisseling #oudejaarsavond
Dit lekkere bierpakket van @scheldebrouwerij won i Dit lekkere bierpakket van @scheldebrouwerij won ik vorige week bij @myhappykitchennl Het werd precies op tijd voor kerst bezorgd dus ik vermoed dat @mwemelsfelder in de komende dagen wel een biertje opentrekt.  Dank dus namens hem. #bier #bierpakket #weekend #gewonnen #scheldebrouwerij #zeezuiper #ginnegapper @misspublicitynl #bierbrouwerij
Deze meringues met chocolade en pepermunt zijn zo Deze meringues met chocolade en pepermunt zijn zo lekker dat je ze beter op het allerlaatste nippertje kunt maken. Behalve als je heel veel discipline hebt. Dan maak ze juist wel van te voren, want ze zijn luchtdicht heel lang te bewaren. #meeingue #meringues #fransemeringue #schuim #schuimpjes #foodybox #wilhelminapepermunt #pepermunt #mint #munt #zoet #sweet #kerst #kerstmis #bijdekoffie #bijdethee #kroonophetwerk
Deze week ontving ik de bomvolle foodybox kerst. H Deze week ontving ik de bomvolle foodybox kerst. Het is zo leuk om steeds nieuwe producten te ontdekken. Ik denk dat we vandaag lunchen met een plantaardige burger. #foodybox #foodyboxkroonophetwerk #gekregen #Berrybrothers #iloveyouberrymuch #Rodebessen #wilhelmina #snoep #ElkeMelk #melk #koe #stegeman #vegetarisch #burgers #vaneigenbodem  #seizoensgroente #bonnemaman #meerfruitmindersuiker #ministryofspicybusiness #bajeskoffie #zuiverekoffie #socialimpact #lostaqueros #lindt #ronabuelo #abuelo12 #barefootwine #servero #natuurlijkdelekkerste
Deze blondies met speculoos en kruidnoten gingen e Deze blondies met speculoos en kruidnoten gingen erin als koek! Heerlijk comfortfood op een koude dag met een grote kom hete thee. Dat hadden we dan even niet bij de hand op het moment dat ik ze op een winderige parkeerplaats aan mijn collega’s voorschotelde, maar ze waren wel heel erg lekker.  Ik maakte ze naar aanleiding van de #swiepswoepswap van @mandyandmore. Ik kreeg @slowfoody toegewezen om iets van te maken. Daar werd ik enthousiast van wat Hilde heeft meer dan genoeg heerlijke recepten op haar blog staan. Het recept voor deze Sinterklazige blondies staat nu online. #blondies #speculoos #kruidnoten #zoet #sint #sinterklaas #pepernotenzijngeenkruidnoten #december #jaikweetdathetnunognovemberis #bakken #weekend
Zaterdag is het Halloween. Niet dat ik daar iets a Zaterdag is het Halloween. Niet dat ik daar iets aan doe, maar ik vind hapjes in thema altijd wel erg leuk. Wegens tijdgebrek (ok en geen zin) werden het er wat minder dan gepland, maar deze sprookjes vielen toch wel erg in de smaak. Gaan jullie iets doen aan Halloween? #halloween #spookjes #bloggen #blogger #snack #snacken #instafood #pretzels #spooky #schattig
Volgen op Instagram
KokenKoken

Archief

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in