• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Bosbessen-yoghurtijs

2 september 2014 By Martine 6 Reacties

Het wordt deze week nog een paar dagen lekker warm Reden genoeg om dit heerlijke frisse yoghurtijs met bosbessen te maken. Ik gebruikte mijn ijsmachine, maar het schijnt zonder ook prima te gaan. Roer het dan een paar keer goed door als het in de vriezer staat.
Maarten is enorm fan van yoghurtijs en ik beloof al tijden dat ik het eens zou maken. Op dit moment zit hij met het bakje ijs van de foto op de bank en hoor ik af en toe ineens “mmmm”. Hij vindt het het lekkerste ijs dat ik ooit gemaakt heb (samen met het whiskey-ijs) en roept nu vanuit de huiskamer dat hij dit in een ijszaak zeker zou bestellen. En het is snel en gemakkelijk te maken.

Bosbessen-yoghurtijs

 

Ingrediënten

  • 250 gram bosbessen (ik gebruikte een pakje bevroren bessen)
  • 450 gram Griekse yoghurt
  • 50 gram rietsuiker
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels water
Breng bosbessen, suiker, honing, citroensap en water in een steelpan op laag vuur langzaam aan de kook. Even zachtjes laten pruttelen tot de suiker gesmolten is. Zet het vuur uit en mix het mengsel met de staafmixer (of in een blender, keukenmachine) fijn. Laten afkoelen, mengen met de yoghurt en in de ijsmachine doen.

Je zou voor dit ijs ook ander fruit kunnen gebruiken. Denk dan aan mango, bramen, frambozen enz. Ik heb Maarten laten proeven of het mengsel zoet genoeg was voordat ik het in de ijsmachine deed. Zo kun je het nog een beetje aanpassen als het niet goed is naar je smaak. Minder suiker of minder suiker en meer honing kan ook.

Categorie: dessert Tags: fruit, ijs

Vorig bericht: « Review: India kookboek – Pushpesh pant
Volgend bericht: Mallorca 1: dompers op eetgebied »

Lees Interacties

Reacties

  1. Imre

    2 september 2014 om 16:42

    Zou dit ook kunnen met Turkse yoghurt? Die heb ik nog staan en moet op.
    En hoelang moet het dan in de ijsmachine draaien. Ik heb er onlangs eentje gekregen van iemand die er niets mee deed…. Dus nu een mooi recept om te proberen zie ik hoer.
    Binnen bak staat al in de vriezer
    Gr. Imre

    Beantwoorden
  2. Martine (Duizenden1dag)

    2 september 2014 om 16:50

    Turkse yoghurt kan ook prima. Bij mij moet het ongeveer 40 minuten. Het ijs is dan dikke vla en wordt in de vriezer verder hard. Maar het is dan al zo goed geroerd en gekoeld dat er geen ijskristallen meer ontstaan. Dit zal wel per ijsmachine verschillen denk ik. Veel succes en ik hoor graag of het gelukt is.

    Beantwoorden
  3. Martine (Duizenden1dag)

    3 september 2014 om 17:10

    Wat fijn dat het gelukt is. Leuk dat het ook even liet weten! Groetjes, Martine

    Beantwoorden
  4. Imre

    3 september 2014 om 16:41

    Gelukt….. Toch maar met Griekse yoghurt. Mijn jongste zoon vond het niet zo lekker en mijn oudste heerlijk. Ik had vanochtend al even mogen proeven. Daarna is het de vriezer in gegaan. En vanavond in de koelkast gezet voor na het eten. Mmmmmmmmm heerlijk.
    Gauw op,zoek naar andere ijs recepten, de boys willen het vaker en ook zelf proberen.
    Bedankt. Gr. Imre

    Beantwoorden
  5. Silvia

    29 mei 2022 om 18:06

    Het ijs was heerlijk. Ik heb hiervoor de ijsmachine van kitchenaid gebruikt.
    Alleen probeer de bak na gebruik direct te legen en schoon te maken..Ik laat de ijsbaak altijd langzaam ontdooien…..Dit ging nu helemaal mis…..de ijsbak was nu helemaal rood uitgeslagen van de rode bessen..

    Beantwoorden
    • Martine

      29 mei 2022 om 18:23

      Fijn dat het ijs heerlijk was. En gelijk een goede tip over het schoonmaken van de kitchenaid machine! Ik heb zelf een andere ijsmachine waar dat niet bij kan gebeuren.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Mu Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Muiderslot waren wat activiteiten georganiseerd en dat was een mooie aanleiding dit kasteel weer eens te bezoeken. De drukte viel mee en het kasteel is niet zo groot dus na krap 1,5 uur hadden we het wel gezien. Wij deden de riddertour die 45 minuten duurde met een audiogids. 
#muiderslot #kasteel #dagvanhetkasteel #Muiden #uitje #Nederland
Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed geze Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed gezelschap en lekker eten. Donderdag vertrokken we voor een paar dagen kamperen met vrienden. Dat doen we elk jaar net hemelvaart en is altijd superleuk. We koken het hele weekend op houtvuur en het sfeertje is relaxed. De eerste dag aten we bouillabaise en soto ajam met kroepoek. De tweede dag spareribs met gepofte aardappel en coleslaw. 
Zaterdag reden we via de Nationale sleepbootdagen in Vianen weer naar huis.
Vandaag trekken we bij, ruimen we de kampeerzooi op en genieten we na. 

#kamperen #vrienden #bos #scoutingterrein #kampvuur #sotoajam #kroepoek #kokenophoutvuur #nationalesleepbootdagen #parlevinker #opduwertjes #buiten #buitenleven #spareribs #gepofte aardappel #koolsla #coleslaw #camping #nature #austerlitz

met @sjaak_c @robingrid.bakker @cornelis_femke @_klaas @estheerr1995
De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu on De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu online!

Afgelopen maand zag ik veel safaridieren (kan ik vast wennen voor onze reis naar Namibie) en ging ik er lekker een paar dagen in mijn eentje op uit. Met mijn moeder, zus en Maarten struinde ik een dagje door de Beekse Bergen en at daarna bij Humphreys in Breda waarna we deze foto maakten. 

#maandoverzicht #wildlands #Beeksebergen #drenthe #familie #family #reizen #nederland
Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Drenthe. Er lag nl een doos met de nieuwste flip-its op me te wachten. Het zijn luchtige linzenchips met vegan kaas-smaak. Ik lust ze wel 😋. 
#snacks #zoutjes #vegan #linzenchips #linzenzoutjes #vegankaas #biteswelove #gekregen
Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog l Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog lees je nu meer over de kaasmakerij van @inpettokaas in de nieuwe rubriek De baan van...

#inpetto #kaas #fotoaangeleverddoorinpetto #kaasmakerij #debaanvan #nieuwerubriek #puurnatuur
Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste producten, sprak ik de leukste mensen en proefde ik weer de lekkerste hapjes en drankjes. 

#culiperslunch #Amsterdam #food #foodbloggers #culipers #foodybag #lowlander #cocktaillab #kaasfortamsterdam #mixblik
Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in