• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Bosbessen-yoghurtijs

2 september 2014 By Martine 6 Reacties

Het wordt deze week nog een paar dagen lekker warm Reden genoeg om dit heerlijke frisse yoghurtijs met bosbessen te maken. Ik gebruikte mijn ijsmachine, maar het schijnt zonder ook prima te gaan. Roer het dan een paar keer goed door als het in de vriezer staat.
Maarten is enorm fan van yoghurtijs en ik beloof al tijden dat ik het eens zou maken. Op dit moment zit hij met het bakje ijs van de foto op de bank en hoor ik af en toe ineens “mmmm”. Hij vindt het het lekkerste ijs dat ik ooit gemaakt heb (samen met het whiskey-ijs) en roept nu vanuit de huiskamer dat hij dit in een ijszaak zeker zou bestellen. En het is snel en gemakkelijk te maken.

Bosbessen-yoghurtijs

 

Ingrediënten

  • 250 gram bosbessen (ik gebruikte een pakje bevroren bessen)
  • 450 gram Griekse yoghurt
  • 50 gram rietsuiker
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels water
Breng bosbessen, suiker, honing, citroensap en water in een steelpan op laag vuur langzaam aan de kook. Even zachtjes laten pruttelen tot de suiker gesmolten is. Zet het vuur uit en mix het mengsel met de staafmixer (of in een blender, keukenmachine) fijn. Laten afkoelen, mengen met de yoghurt en in de ijsmachine doen.

Je zou voor dit ijs ook ander fruit kunnen gebruiken. Denk dan aan mango, bramen, frambozen enz. Ik heb Maarten laten proeven of het mengsel zoet genoeg was voordat ik het in de ijsmachine deed. Zo kun je het nog een beetje aanpassen als het niet goed is naar je smaak. Minder suiker of minder suiker en meer honing kan ook.

Categorie: dessert Tags: fruit, ijs

Vorig bericht: « Review: India kookboek – Pushpesh pant
Volgend bericht: Mallorca 1: dompers op eetgebied »

Lees Interacties

Reacties

  1. Imre

    2 september 2014 om 16:42

    Zou dit ook kunnen met Turkse yoghurt? Die heb ik nog staan en moet op.
    En hoelang moet het dan in de ijsmachine draaien. Ik heb er onlangs eentje gekregen van iemand die er niets mee deed…. Dus nu een mooi recept om te proberen zie ik hoer.
    Binnen bak staat al in de vriezer
    Gr. Imre

    Beantwoorden
  2. Martine (Duizenden1dag)

    2 september 2014 om 16:50

    Turkse yoghurt kan ook prima. Bij mij moet het ongeveer 40 minuten. Het ijs is dan dikke vla en wordt in de vriezer verder hard. Maar het is dan al zo goed geroerd en gekoeld dat er geen ijskristallen meer ontstaan. Dit zal wel per ijsmachine verschillen denk ik. Veel succes en ik hoor graag of het gelukt is.

    Beantwoorden
  3. Martine (Duizenden1dag)

    3 september 2014 om 17:10

    Wat fijn dat het gelukt is. Leuk dat het ook even liet weten! Groetjes, Martine

    Beantwoorden
  4. Imre

    3 september 2014 om 16:41

    Gelukt….. Toch maar met Griekse yoghurt. Mijn jongste zoon vond het niet zo lekker en mijn oudste heerlijk. Ik had vanochtend al even mogen proeven. Daarna is het de vriezer in gegaan. En vanavond in de koelkast gezet voor na het eten. Mmmmmmmmm heerlijk.
    Gauw op,zoek naar andere ijs recepten, de boys willen het vaker en ook zelf proberen.
    Bedankt. Gr. Imre

    Beantwoorden
  5. Silvia

    29 mei 2022 om 18:06

    Het ijs was heerlijk. Ik heb hiervoor de ijsmachine van kitchenaid gebruikt.
    Alleen probeer de bak na gebruik direct te legen en schoon te maken..Ik laat de ijsbaak altijd langzaam ontdooien…..Dit ging nu helemaal mis…..de ijsbak was nu helemaal rood uitgeslagen van de rode bessen..

    Beantwoorden
    • Martine

      29 mei 2022 om 18:23

      Fijn dat het ijs heerlijk was. En gelijk een goede tip over het schoonmaken van de kitchenaid machine! Ik heb zelf een andere ijsmachine waar dat niet bij kan gebeuren.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in