• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Bounty bonbons

24 april 2013 By Martine 1 Reactie

Deze maand kreeg ik het blog van Klein stukje dan toegewezen voor de foodblogswap. Klein stukje dan is een mooie blog met heerlijke bakrecepten. Omdat ik gek ben op kokos en best nog eens iets wilde doen met mijn bonbonvormen, heb ik de zelfgemaakte bounty uitgekozen.

Ik heb ze 2 keer gemaakt, want de eerste keer waren ze al op voordat ik foto’s gemaakt had. De eerste keer maakte ik ze grotendeels volgens het recept van Klein stukje dan. Ik vond ze erg lekker, maar ze mochten van mij wel iets minder zoet. De tweede keer heb ik de poedersuiker weggelaten en een deel van de gecondenseerde melk vervangen door slagroom. Dit verzon ik pas halverwege en ik heb dus steeds een beetje kokos, gecondenseerde melk en slagroom gemengd tot ik vond dat het de goede consistentie had. De vanille-essence verving ik in beide gevallen door vanille-extract.
Voor mooie glanzende bonbons die niet zo snel in je hand smelten moet je de chocolade tempereren. Ik heb dit heel simpel gedaan door wat stukjes chocolade door de gesmolten chocolade te roeren, maar voor gegarandeerd goed resultaat (na wat oefenen) gebruik je een thermometer. Op internet vindt je talloze instructies hoe je dat moet doen.

Bounty bonbons

 

Ingrediënten

  • 50 gram kokos 
  • 110 ml gecondenseerde melk 
  • 150 gram pure chocolade
  • ½ tl vanille-essence
  • Poedersuiker (8x schudden)
  • 2x Bonbonvorm siliconen 

Smelt de chocolade au bain marie of voorzichtig in de magnetron. Houd in beide gevallen wat chocola achter om door de gesmolten chocola te roeren. Dit zorgt ervoor dat de chocola mooi blijft glanzen.
Smeer de bonbonvormpjes in met chocolade. Dit kan met een lepeltje of kwastje Zet dit in de koelkast totdat het hard is (ca 30 minuten).
Meng de kokos met de gecondenseerde melk en het vanille-extract.
Voeg een beetje poedersuiker toe om het mengsel iets minder nat te maken. Het mag echter wel plakkerig blijven, anders is het kokosmengsel straks droog.
Vul de vormpjes tot bijna aan de rand met de kokos. Druk goed aan en schraap met een mesje de bovenkant zo glad/recht mogelijk. Bedek dan de kokos met gesmolten chocolade.
Laat even hard worden in de koelkast. Daarna kun je ze uit de vormpjes drukken.

Categorie: taart, koek en zoet Tags: bonbons, foodblogswap

Vorig bericht: « Pasta maken
Volgend bericht: Pannenkoeken met banaan »

Lees Interacties

Reacties

  1. Nell Nijssen

    6 mei 2013 om 17:21

    Bountybonbons: prima tip om ook een keer te proberen.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in