• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Bounty bonbons

24 april 2013 By Martine 1 Reactie

Deze maand kreeg ik het blog van Klein stukje dan toegewezen voor de foodblogswap. Klein stukje dan is een mooie blog met heerlijke bakrecepten. Omdat ik gek ben op kokos en best nog eens iets wilde doen met mijn bonbonvormen, heb ik de zelfgemaakte bounty uitgekozen.

Ik heb ze 2 keer gemaakt, want de eerste keer waren ze al op voordat ik foto’s gemaakt had. De eerste keer maakte ik ze grotendeels volgens het recept van Klein stukje dan. Ik vond ze erg lekker, maar ze mochten van mij wel iets minder zoet. De tweede keer heb ik de poedersuiker weggelaten en een deel van de gecondenseerde melk vervangen door slagroom. Dit verzon ik pas halverwege en ik heb dus steeds een beetje kokos, gecondenseerde melk en slagroom gemengd tot ik vond dat het de goede consistentie had. De vanille-essence verving ik in beide gevallen door vanille-extract.
Voor mooie glanzende bonbons die niet zo snel in je hand smelten moet je de chocolade tempereren. Ik heb dit heel simpel gedaan door wat stukjes chocolade door de gesmolten chocolade te roeren, maar voor gegarandeerd goed resultaat (na wat oefenen) gebruik je een thermometer. Op internet vindt je talloze instructies hoe je dat moet doen.

Bounty bonbons

 

Ingrediënten

  • 50 gram kokos 
  • 110 ml gecondenseerde melk 
  • 150 gram pure chocolade
  • ½ tl vanille-essence
  • Poedersuiker (8x schudden)
  • 2x Bonbonvorm siliconen 

Smelt de chocolade au bain marie of voorzichtig in de magnetron. Houd in beide gevallen wat chocola achter om door de gesmolten chocola te roeren. Dit zorgt ervoor dat de chocola mooi blijft glanzen.
Smeer de bonbonvormpjes in met chocolade. Dit kan met een lepeltje of kwastje Zet dit in de koelkast totdat het hard is (ca 30 minuten).
Meng de kokos met de gecondenseerde melk en het vanille-extract.
Voeg een beetje poedersuiker toe om het mengsel iets minder nat te maken. Het mag echter wel plakkerig blijven, anders is het kokosmengsel straks droog.
Vul de vormpjes tot bijna aan de rand met de kokos. Druk goed aan en schraap met een mesje de bovenkant zo glad/recht mogelijk. Bedek dan de kokos met gesmolten chocolade.
Laat even hard worden in de koelkast. Daarna kun je ze uit de vormpjes drukken.

Categorie: taart, koek en zoet Tags: bonbons, foodblogswap

Vorig bericht: « Pasta maken
Volgend bericht: Pannenkoeken met banaan »

Lees Interacties

Reacties

  1. Nell Nijssen

    6 mei 2013 om 17:21

    Bountybonbons: prima tip om ook een keer te proberen.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in