• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Review: Brits bakboek van Regula Ysewijn

12 juni 2019 By Martine 2 Reacties

De eerste keer dat ik in Groot-Brittannië kwam was met de Scouting. We hadden een partnergroep in Bournemouth en daar hebben we een paar dagen in een gastgezin gelogeerd. Ik was een jaar of 14 en vond het een enorm avontuur. Het was ook het moment dat ik een beetje verliefd werd op Engeland, de lieve mensen en zelfs toen al het eten. Weliswaar waren de avondmaaltijden niet om over naar huis te schrijven, maar de gekke soorten chips en de lekkere hapjes bij de thee maakten toch dat ik geïnteresseerd raakte in de Britse keuken. Later ben ik nog veel vaker in Groot-Brittannië geweest en in de loop der jaren werd het eten steeds beter. Ook in de pubs kun je tegenwoordig op veel plaatsen goede maaltijden krijgen.

Nergens at ik een lekkerdere sticky toffee cake dan in Keswick in een kleine gezellige tearoom. En de overheerlijke scones op dat terrasje in de Cotswolds…. Ik heb via allerlei omwegen inmiddels bijna alle afleveringen gezien van The Great British Bake off en bakken kunnen ze, die Britten.

Ik werd dan ook enorm enthousiast toen ik hoorde dat Regula Ysewijn (Miss Foodwise) een Brits bakboek aan het maken was. Regula is onder andere culinair schrijver, fotograaf en jurylid van Bake off Vlaanderen. Haar 2 vorige boeken zijn Pride and Pudding en Belgian Café Culture. Jaren geleden heb ik haar eens ontmoet bij een fotografieworkshop, maar toen wist ik nog niet wie ze was.

Omslag Brits bakboek van Regula Ysewijn

Brits bakboek

Mijn eerste indruk toen ik het boek doorbladerde was dat het volledig aan mijn verwachtingen voldeed. Prachtige foto’s, heel veel recepten en instant zin om een tijdje in Engeland door te brengen.

Eerst wilde ik het liefst alles tegelijk maken, toen kalmeerde ik weer en daarna ben ik gewoon lekker in het boek gaan lezen.

Het boek begint met wat achtergrondinformatie over de liefde van Regula voor Groot-Brittannië, over de ingrediënten die je met bakken gebruikt en over het bakken zelf.

Dan volgen hoofdstukken met cakes, taarten, gemberkoekjes en biscuits. Van een luxe carrotcake tot de 18e eeuwse kruidkoeken van Eliza; ik wil het allemaal wel maken. Dat geldt ook voor de recepten in de hoofdstukken over broden en broodjes. Scones heb ik natuurlijk wel eens gemaakt, maar de Welsh cakes die ik jarenlang als achtergrond gebruikte voor mijn blog nog nooit.

Welsh cakes

De saffraanbroodjes uit Cornwall, de witte broodjes uit Kent die volgens de legende kuiltjes hebben doordat een boze bakkersvrouw haar vinger in het deeg prikte, de plakkerige Chelsea buns of de hot cross buns die met Pasen gegeten worden. Het klinkt allemaal even lekker.

Maarten wordt erg blij van pie en ook hij wordt op zijn wenken bediend. Een heel hoofdstuk vol met hartige pies als de bekende beef pies uit de pie & mash shops, steak and ale pie en de bekende varkenspasteitjes. Ook de Cornish pasty ontbreekt niet in dit hoofdstuk.

Heb ik dan helemaal niets aan te merken op dit boek? Nee, eigenlijk niet. Of het zou moeten zijn dat niet van alle recepten een foto in het boek is opgenomen. Ik vind het altijd lekker om te weten hoe een baksel er uit komt te zien. Maar dat is pietepeuterig gemier, want het Brits bakboek is gewoon een boek wat je in keuken wil hebben liggen. Liefst op de oude keukentafel in zo’n mooie grote ouderwetse keuken van een Engels landhuis. Tot die tijd ligt het in ons Haarlemse appartement op het aanrecht ook prima.

Dit recensie-exemplaar is me toegestuurd door de uitgeverij. De mening over over het boek is geheel van mijzelf.

Categorie: kookboeken

Vorig bericht: « De maand van Duizend en 1 dag: mei
Volgend bericht: Straciatella ijs van geitenmelk »

Lees Interacties

Reacties

  1. Nicolet

    15 juni 2019 om 17:50

    Goh, wat een leuk verhaal! Ik was 12 toen ik met een uitwisselingsprogramma van mijn zwemclub in Engeland (Maidstone, Kent) kwam en ook ik werd toen verliefd op Groot-Brittannië! Ook vanwege onder andere het andere eten dat ze hadden; bijvoorbeeld DRIE soorten ontbijt ‘cereals’! Ik werd zo verliefd dat ik er van mijn 18e tot mijn 26e in Londen ben gaan wonen, werken en studeren. Nu nog kom ik graag in Engeland en boeit de Engelse keuken mij ook nog steeds! Cheerio! Nicolet

    Beantwoorden
    • Martine

      27 juni 2019 om 09:01

      Leuk Nicolet. Grappig hoe zo’n liefde voor een land kan ontstaan.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in