• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Review: Brits bakboek van Regula Ysewijn

12 juni 2019 By Martine 2 Reacties

De eerste keer dat ik in Groot-Brittannië kwam was met de Scouting. We hadden een partnergroep in Bournemouth en daar hebben we een paar dagen in een gastgezin gelogeerd. Ik was een jaar of 14 en vond het een enorm avontuur. Het was ook het moment dat ik een beetje verliefd werd op Engeland, de lieve mensen en zelfs toen al het eten. Weliswaar waren de avondmaaltijden niet om over naar huis te schrijven, maar de gekke soorten chips en de lekkere hapjes bij de thee maakten toch dat ik geïnteresseerd raakte in de Britse keuken. Later ben ik nog veel vaker in Groot-Brittannië geweest en in de loop der jaren werd het eten steeds beter. Ook in de pubs kun je tegenwoordig op veel plaatsen goede maaltijden krijgen.

Nergens at ik een lekkerdere sticky toffee cake dan in Keswick in een kleine gezellige tearoom. En de overheerlijke scones op dat terrasje in de Cotswolds…. Ik heb via allerlei omwegen inmiddels bijna alle afleveringen gezien van The Great British Bake off en bakken kunnen ze, die Britten.

Ik werd dan ook enorm enthousiast toen ik hoorde dat Regula Ysewijn (Miss Foodwise) een Brits bakboek aan het maken was. Regula is onder andere culinair schrijver, fotograaf en jurylid van Bake off Vlaanderen. Haar 2 vorige boeken zijn Pride and Pudding en Belgian Café Culture. Jaren geleden heb ik haar eens ontmoet bij een fotografieworkshop, maar toen wist ik nog niet wie ze was.

Omslag Brits bakboek van Regula Ysewijn

Brits bakboek

Mijn eerste indruk toen ik het boek doorbladerde was dat het volledig aan mijn verwachtingen voldeed. Prachtige foto’s, heel veel recepten en instant zin om een tijdje in Engeland door te brengen.

Eerst wilde ik het liefst alles tegelijk maken, toen kalmeerde ik weer en daarna ben ik gewoon lekker in het boek gaan lezen.

Het boek begint met wat achtergrondinformatie over de liefde van Regula voor Groot-Brittannië, over de ingrediënten die je met bakken gebruikt en over het bakken zelf.

Dan volgen hoofdstukken met cakes, taarten, gemberkoekjes en biscuits. Van een luxe carrotcake tot de 18e eeuwse kruidkoeken van Eliza; ik wil het allemaal wel maken. Dat geldt ook voor de recepten in de hoofdstukken over broden en broodjes. Scones heb ik natuurlijk wel eens gemaakt, maar de Welsh cakes die ik jarenlang als achtergrond gebruikte voor mijn blog nog nooit.

Welsh cakes

De saffraanbroodjes uit Cornwall, de witte broodjes uit Kent die volgens de legende kuiltjes hebben doordat een boze bakkersvrouw haar vinger in het deeg prikte, de plakkerige Chelsea buns of de hot cross buns die met Pasen gegeten worden. Het klinkt allemaal even lekker.

Maarten wordt erg blij van pie en ook hij wordt op zijn wenken bediend. Een heel hoofdstuk vol met hartige pies als de bekende beef pies uit de pie & mash shops, steak and ale pie en de bekende varkenspasteitjes. Ook de Cornish pasty ontbreekt niet in dit hoofdstuk.

Heb ik dan helemaal niets aan te merken op dit boek? Nee, eigenlijk niet. Of het zou moeten zijn dat niet van alle recepten een foto in het boek is opgenomen. Ik vind het altijd lekker om te weten hoe een baksel er uit komt te zien. Maar dat is pietepeuterig gemier, want het Brits bakboek is gewoon een boek wat je in keuken wil hebben liggen. Liefst op de oude keukentafel in zo’n mooie grote ouderwetse keuken van een Engels landhuis. Tot die tijd ligt het in ons Haarlemse appartement op het aanrecht ook prima.

Dit recensie-exemplaar is me toegestuurd door de uitgeverij. De mening over over het boek is geheel van mijzelf.

Categorie: kookboeken

Vorig bericht: « De maand van Duizend en 1 dag: mei
Volgend bericht: Straciatella ijs van geitenmelk »

Lees Interacties

Reacties

  1. Nicolet

    15 juni 2019 om 17:50

    Goh, wat een leuk verhaal! Ik was 12 toen ik met een uitwisselingsprogramma van mijn zwemclub in Engeland (Maidstone, Kent) kwam en ook ik werd toen verliefd op Groot-Brittannië! Ook vanwege onder andere het andere eten dat ze hadden; bijvoorbeeld DRIE soorten ontbijt ‘cereals’! Ik werd zo verliefd dat ik er van mijn 18e tot mijn 26e in Londen ben gaan wonen, werken en studeren. Nu nog kom ik graag in Engeland en boeit de Engelse keuken mij ook nog steeds! Cheerio! Nicolet

    Beantwoorden
    • Martine

      27 juni 2019 om 09:01

      Leuk Nicolet. Grappig hoe zo’n liefde voor een land kan ontstaan.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Mu Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Muiderslot waren wat activiteiten georganiseerd en dat was een mooie aanleiding dit kasteel weer eens te bezoeken. De drukte viel mee en het kasteel is niet zo groot dus na krap 1,5 uur hadden we het wel gezien. Wij deden de riddertour die 45 minuten duurde met een audiogids. 
#muiderslot #kasteel #dagvanhetkasteel #Muiden #uitje #Nederland
Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed geze Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed gezelschap en lekker eten. Donderdag vertrokken we voor een paar dagen kamperen met vrienden. Dat doen we elk jaar net hemelvaart en is altijd superleuk. We koken het hele weekend op houtvuur en het sfeertje is relaxed. De eerste dag aten we bouillabaise en soto ajam met kroepoek. De tweede dag spareribs met gepofte aardappel en coleslaw. 
Zaterdag reden we via de Nationale sleepbootdagen in Vianen weer naar huis.
Vandaag trekken we bij, ruimen we de kampeerzooi op en genieten we na. 

#kamperen #vrienden #bos #scoutingterrein #kampvuur #sotoajam #kroepoek #kokenophoutvuur #nationalesleepbootdagen #parlevinker #opduwertjes #buiten #buitenleven #spareribs #gepofte aardappel #koolsla #coleslaw #camping #nature #austerlitz

met @sjaak_c @robingrid.bakker @cornelis_femke @_klaas @estheerr1995
De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu on De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu online!

Afgelopen maand zag ik veel safaridieren (kan ik vast wennen voor onze reis naar Namibie) en ging ik er lekker een paar dagen in mijn eentje op uit. Met mijn moeder, zus en Maarten struinde ik een dagje door de Beekse Bergen en at daarna bij Humphreys in Breda waarna we deze foto maakten. 

#maandoverzicht #wildlands #Beeksebergen #drenthe #familie #family #reizen #nederland
Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Drenthe. Er lag nl een doos met de nieuwste flip-its op me te wachten. Het zijn luchtige linzenchips met vegan kaas-smaak. Ik lust ze wel 😋. 
#snacks #zoutjes #vegan #linzenchips #linzenzoutjes #vegankaas #biteswelove #gekregen
Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog l Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog lees je nu meer over de kaasmakerij van @inpettokaas in de nieuwe rubriek De baan van...

#inpetto #kaas #fotoaangeleverddoorinpetto #kaasmakerij #debaanvan #nieuwerubriek #puurnatuur
Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste producten, sprak ik de leukste mensen en proefde ik weer de lekkerste hapjes en drankjes. 

#culiperslunch #Amsterdam #food #foodbloggers #culipers #foodybag #lowlander #cocktaillab #kaasfortamsterdam #mixblik
Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in