• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Hete kip ketjap op een broodje

2 februari 2017 By Martine 46 Reacties

Dit broodje met kip en ketjap is echt een topper! Ik had zelfs alleen maar een foto met mijn telefoon gemaakt omdat ik niet verwachtte dat ik dit broodje zou gaan bloggen. Het was meer even een in elkaar geflanste lunch die ik een kwartier van te voren verzon. En soms blijken dat dan juist de juweeltjes. Dus ik kan alleen maar zeggen: maak dit broodje hete kip ketjap!!
Als je borrelhapjes wilt maken met dezelfde smaak of een bijgerecht bij je rijsttafel kun je ook kleine kippenpootjes gebruiken ipv kippendij. Als ik ze op tafel zet zijn ze altijd binnen een mum van tijd verslonden.

Meer ideeën voor lekkere broodjes vind je hier.

Broodje hete kip ketjap

Ingrediënten voor 4 broodjes

  • 750 gram kippendij (zonder bot) in grove stukken
  • 65 ml ketjap manis
  • 150 ml water
  • 2 eetlepels honing
  • 4 grote gehakte knoflooktenen
  • 2 theelepels gehakte gember
  • 1/2 theelepel 5 kruidenpoeder
  • 2 gehakte spaanse pepers (of sambal naar smaak)
  • 100 gram Taugé
  • paar handen sla
  • stuk komkommer
  • scheutje olie om in te bakken
  • 4 broodjes


Meng de ketjap,de honing en het water in een kommetje en roer goed door. Verhit de de wok en doe er de olie in. Als de olie heet is voeg je de pepertjes, knoflook en gember toe om deze heel even te roerbakken. Voeg de kip toe en roerbak een minuut of 10. Voeg het ketjapmengsel en de 5 kruidenpoeder toe en draai het vuur laag.

Dek de wok af en laat de kip zo’n 20 minuten sudderen. Deksel van de wok nemen en het vuur hoog zetten. Onder voortdurend roeren de saus laten inkomen tot de kip geglaceerd is. Pas op dat het niet te hard gaat.

Doe de taugé in een vergiet en giet er kokend water over. Snijd de komkommer in blokjes.

Beleg de broodjes met de kip, de sla, de komkommer en de taugé.

 
Als je minder broodjes wilt maken of kip overhoudt kun je de overgebleven kip ook heel goed de volgende dag eten door wat nasi.

Categorie: lunch Tags: kip

Vorig bericht: « Wafels met kokosrijstmelk
Volgend bericht: Hartige taart met zalm en prei »

Lees Interacties

Reacties

  1. Carla

    22 juli 2017 om 17:34

    Wij vonden de smaak erg goed alleen de kip een beetje droog
    Misschien doe ik de volgende keer de kip er even uit en als het ingedikt is weer terug.

    Beantwoorden
  2. Martine (Duizenden1dag)

    24 juli 2017 om 12:09

    Leuk dat je dit recept gemaakt hebt, Carla! Het zou kunnen dat de kip wat te droog is geworden tijdens het bakken. Misschien volgende keer iets korter bakken?

    Beantwoorden
    • Jane

      28 november 2020 om 18:08

      Tip: niet de kip voor 10 mij. Bakken. Gewoon kip en de saus mengen, 20 min met de deksel op laten koken zachtjes, dan de kip uit de pan, laat de saus dik worden. Als de saus dik genoeg is, kip in de pan en omscheppen maar.. heerlijke malse kip!

      Beantwoorden
  3. Wendy Vos

    26 juli 2017 om 20:09

    Ik heb hem vandaag gemaakt…… en hij is heerlijk, ga hem zeker vaker maken…. bij mij geen droge kip, lekker malse stukjes kippendij. erg lekker ook de combinatie met de 5 kruiden! ??

    Beantwoorden
  4. Martine (Duizenden1dag)

    28 juli 2017 om 08:38

    Fijn om te horen dat je het recept lekker vond! Ik krijg er zelf ook weer trek in 🙂

    Beantwoorden
  5. Unknown

    4 augustus 2017 om 13:22

    Ik ken de 5 kruiden niet. Waar kan ik die kopen?

    Beantwoorden
  6. Martine

    4 augustus 2017 om 13:26

    5 spices Je kunt het kopen bij de toko/Turk en tegenwoordig ook vaak bij de supermarkt (alleen dan wel duurder).

    Beantwoorden
  7. Anoniem

    9 september 2017 om 16:21

    Heb het gerecht gemaakt maar begrijp de term:" hete kip" niet zo goed….het smaakt vooral erg zoet! Geen herhaling waard ondanks de smakelijk ogende foto bij het gerecht.

    Beantwoorden
  8. Martine

    9 september 2017 om 18:31

    Wat jammer dat de kip niet in de smaak viel. Wat meer pepers en wat minder honing hadden het gerecht misschien meer naar je smaak gemaakt. De soort honing of ketjap kan de smaak ook nog beïnvloeden.

    Beantwoorden
  9. Anoniem

    21 oktober 2017 om 11:34

    Is ook gewoon bij de Jumbo te koop! Ik moet nog 10 minuten wachten, dan is mijn kip klaar. Ik ben benieuwd.

    Beantwoorden
  10. Anoniem

    14 december 2017 om 16:29

    Hedrlijk 2 rode pepers en halve mafam.jeanette rood helemaal goed voor herhaling vatbaar bedankt voor het recept��

    Beantwoorden
  11. Martine

    14 december 2017 om 19:04

    Fijn dat het lekker was en wat leuk dat je me dat laat weten!

    Beantwoorden
  12. Anneke

    28 december 2017 om 18:21

    Ik heb het vanavond gemaakt en het was erg lekker. Ik heb het alleen met kipfilet gedaan. Toppie dank je wel voor het delen van het recept.

    Beantwoorden
  13. Martine

    28 december 2017 om 19:06

    Leuk dat het goed gelukt is. Met kipfilet kan inderdaad ook prima. Superleuk dat je een reactie plaatste!

    Beantwoorden
  14. Anoniem

    12 januari 2018 om 10:51

    super lekker alleen wat extra siracha saus erdoor heengedaan.

    Beantwoorden
  15. Anoniem

    13 februari 2018 om 17:35

    wauw wauw wauw wat was dit lekker!
    gaan we vaker eten!

    Beantwoorden
  16. Martine

    15 februari 2018 om 07:59

    Goed idee! Geeft toch weer een ander soort pit.

    Beantwoorden
  17. Martine

    15 februari 2018 om 08:00

    Wat ontzettend leuk om te horen! Dankjewel voor je reactie!

    Beantwoorden
  18. Anoniem

    25 maart 2018 om 08:11

    Het was héérlijk!
    Ik heb grote Italiaanse bollen gebruikt. En het kan mij niet pittig genoeg zijn, dus de zaadlijsten niet verwijderd van de pepers.
    Ook een halve centimeter wasabi erin gedaan.
    Voor het frisse heb ik Indische zoetzuur komkommers gemaakt.
    Voor herhaling vatbaar

    Beantwoorden
  19. Martine

    26 maart 2018 om 17:49

    Fijn dat het lekker was. En die aanvulling met wasabi en komkommer klinkt ook goed!

    Beantwoorden
  20. Anoniem

    18 mei 2018 om 21:29

    Hoi! Anouk hier uit Nijmegen.
    Hoi hoi.
    Ik heb het broodje gisteren gemaakt en MOET van mijn man je bedanken : dus bij deze. Om te beginnen: het rook al heerlijk in de keuken. Manlief eet regelmatig een broodje kip bij de Vietnamese kraam op de markt hier in Nijmegen. En al jaaaaaaaaaaaaaren vragen we ons af wat er allemaal in zit ; welke kruiden / specerijen. Dit broodje smaakte exact hetzelfde zo niet nog lekkerder. We hebben eindelijk de code gekraakt. Na al die jaren! Dus: ook namens Daan : heel erg bedankt! Groetjes Anouk en Daan
    Wij gaan de speklappen in marineren in de saus; dat lijkt ons ook heerlijk.

    Beantwoorden
  21. Martine

    24 mei 2018 om 20:27

    Hoi Anouk, wat superleuk om je reactie te lezen! Met speklappen is het vast ook heel lekker ja. Groetjes aan Daan.

    Beantwoorden
  22. Unknown

    10 juli 2018 om 18:30

    Vandaag voor het eerst dit broodje gemaakt. Heb er paprika en champignons aan toegevoegd. Geserveerd met friet en koolsalade. Het was heerlijk de pan was helemaal leeg ?

    Beantwoorden
  23. Unknown

    16 augustus 2018 om 17:51

    Bedankt voor dit heerlijke recept! Heb genoten!

    Beantwoorden
  24. Anoniem

    24 augustus 2018 om 15:37

    heb hem ook zojuist gemaakt, het is een topper!

    Beantwoorden
  25. martin

    10 oktober 2018 om 16:51

    mmmmmis lekker

    Beantwoorden
  26. Mila

    28 oktober 2018 om 15:48

    Super lekker!! Heb echt genoten super bedankt!!

    Beantwoorden
  27. Tanja

    26 juli 2019 om 14:53

    Net gegeten…. Heerlijk en zeker met dit weer 😋😋

    Beantwoorden
    • Martine

      26 juli 2019 om 21:56

      Fijn om te horen!

      Beantwoorden
  28. Ronald

    6 april 2020 om 18:45

    Net gemaakt was heerlijk!!

    Beantwoorden
    • Martine

      6 april 2020 om 23:23

      Wat fijn om te horen Ronald!

      Beantwoorden
  29. Mieke

    21 april 2020 om 17:20

    Hij dikt niet in…
    Hoe kan dat?
    Hoe lang zou dat moeten duren?

    Beantwoorden
    • Martine

      21 april 2020 om 18:03

      Staat het vuur hoog genoeg? Het moet echt flink koken, maar niet zo hard dat het verbrandt. Het kan best 10 a 15 minuten duren voor het indikt.

      Beantwoorden
  30. Carola

    10 juni 2020 om 13:46

    Hallo Martine,

    bedankt voor dit recept! We hebben heerlijk zitten smullen.
    Dit broodje zal vaker gemaakt worden :-).

    Beantwoorden
    • Martine

      11 juni 2020 om 19:57

      Wat leuk om te horen! Dankjewel voor je reactie.

      Beantwoorden
  31. Lorena

    16 oktober 2020 om 14:38

    Broodje hete kip met ketjap had ik eerder gemaakt n.a.v. dit artikel. Morgen krijgen wij visite en maak ik het nog eens voor onze gezamenlijke lunch!! Het maakt de lunch toch wat specialer dan ‘alleen maar’ een broodje kaas!

    Beantwoorden
    • Martine

      17 oktober 2020 om 21:07

      Wat leuk om te horen! Veel plezier en eet smakelijk.

      Beantwoorden
  32. Miran

    13 november 2020 om 17:38

    Omdat ik niet van het sudderen ben, heb ik het mengsel zonder water gemaakt. Daar de kip in gemarineerd, gebakken en klaar 🙂
    Eventueel kun je dan later de boel met ietsjes water verdunnen, even laten inkoken en opdienen.
    Was heerlijk btw, we eten dit regelmatig. Ik gebruik wat Chilivlokken IPV pepers.

    Beantwoorden
    • Martine

      13 november 2020 om 23:16

      Dat kan natuurlijk ook! Fijn dat het in de smaak viel.

      Beantwoorden
  33. Paul Buiteman

    3 april 2021 om 18:57

    Hallo Martine, wij hebben zojuist ook dit recept gemaakt, erg goed en heerlijk gerecht! Zeker voor herhaling vatbaar! Inderdaad was ook bij ons de kip een beetje droog maar dat lossen we volgende keer wel op. Alle benodigde ingrediënten zijn bij de supermarkt verkrijgbaar. Dank voor het delen van het recept! Paul & Jenny uit Vlissingen.

    Beantwoorden
  34. John

    19 mei 2021 om 22:03

    Een van de beste recepten voor een broodje kip.
    De komkommer en taugé passen er ook perfect bij.
    Ik zou er niks aan veranderen.

    Beantwoorden
    • Martine

      19 mei 2021 om 22:42

      Dankjewel John!

      Beantwoorden
  35. Michael

    31 mei 2021 om 19:06

    Lekker zeg ,..
    Ik heb de kip niet teveel laten indikken .we hadden van afgelopen weekend een stokbrood over , dat stokbrood was niet echt vers meer , dus de niet ingedikte saus lekker gebruikt om het stokbrood in de dippen , en de kip er bij gegeten . Bedankt voor dit heerlijke recept 💋

    Beantwoorden
    • Martine

      31 mei 2021 om 20:54

      Dat klinkt goed! Leuk dat je het me laat weten.

      Beantwoorden
  36. Irma

    11 december 2021 om 18:28

    Ik heb hem.nu heel vaak gemaakt en het blijft onze favoriet op zaterdag!

    Beantwoorden
    • Martine

      12 december 2021 om 18:44

      Wat ontzettend leuk om te horen!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in