Vorige week at ik bij Anne & Max in Alkmaar een heerlijk broodje met hummus en avocado. De combinatie at ik nog niet eerder, maar het broodje viel erg in de smaak. Ik heb het dus dezelfde week thuis ook gemaakt.
Je kunt natuurlijk ook broodjes gebruiken ipv Turks brood. De zaden en pitten worden nog lekkerder als je ze even roostert in een droge koekenpan. Sesamzaadjes zijn er ook erg lekker door.
Het broodje van Anne & Max |
Broodje hummus met avocado
Ingrediënten voor 4 broodjes
- 4 stukken Turks brood
- 1 avocado
- hummus (zie onderstaand recept)
- gemengde pitten en zaden (ik nam lijnzaad en zonnepitten)
- evt wat sla/komkommer
Snijd het brood open en toast het licht in de broodrooster, op een grillplaat of in de oven. Smeer ruim hummus op het brood. Pel de avocado, haal de pit eruit en snijd in plakjes. Beleg het brood met de avocado en evt met de sla/komkommer. Strooi de zaden en pitten over de avocado.
Ingrediënten voor de hummus
- 240 gram kikkererwten uit blik
- 2 eetlepels tahin (sesampasta, te koop bij Turk of toko)
- 2 teentjes knoflook
- sap van 0,5 limoen
- scheut olijfolie
- evt wat vocht uit blik kikkererwten
- 1 klein snufje gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- mespunt cayennepeper
- snufje zout
Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op. Doe de kikkererwten in keukenmachine. Doe er de tahin, knoflook, limoensap en de olijfolie bij en laat de keukenmachine draaien tot de massa een smeuige puree is. Voeg evt nog wat olijfolie en/of vocht van de kikkererwten toe en breng op smaak met de paprikapoeder, komijn, cayennepeper en zout.
Je kunt de hummus een paar dagen bewaren in de koelkast.
Geef een reactie