• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Broodje hummus met avocado

11 oktober 2013 By Martine Reageer

Vorige week at ik bij Anne & Max in Alkmaar een heerlijk broodje met hummus en avocado. De combinatie at ik nog niet eerder, maar het broodje viel erg in de smaak. Ik heb het dus dezelfde week thuis ook gemaakt.

Je kunt natuurlijk ook broodjes gebruiken ipv Turks brood. De zaden en pitten worden nog lekkerder als je ze even roostert in een droge koekenpan. Sesamzaadjes zijn er ook erg lekker door.
Het broodje van Anne & Max

Broodje hummus met avocado

Ingrediënten voor 4 broodjes

  • 4 stukken Turks brood
  • 1 avocado
  • hummus (zie onderstaand recept)
  • gemengde pitten en zaden (ik nam lijnzaad en zonnepitten)
  • evt wat sla/komkommer
Snijd het brood open en toast het licht in de broodrooster, op een grillplaat of in de oven. Smeer ruim hummus op het brood. Pel de avocado, haal de pit eruit en snijd in plakjes. Beleg het brood met de avocado en evt met de sla/komkommer. Strooi de zaden en pitten over de avocado.

Ingrediënten voor de hummus

 
  • 240 gram kikkererwten uit blik
  • 2 eetlepels tahin (sesampasta, te koop bij Turk of toko)
  • 2 teentjes knoflook
  • sap van 0,5 limoen
  • scheut olijfolie
  • evt wat vocht uit blik kikkererwten
  • 1 klein snufje gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • mespunt cayennepeper
  • snufje zout

Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op. Doe de kikkererwten in keukenmachine. Doe er de tahin, knoflook, limoensap en de olijfolie bij en laat de keukenmachine draaien tot de massa een smeuige puree is. Voeg evt nog wat olijfolie en/of vocht van de kikkererwten toe en breng op smaak met de paprikapoeder, komijn, cayennepeper en zout. 
 
Je kunt de hummus een paar dagen bewaren in de koelkast.

Categorie: lunch Tags: vegetarisch

Vorig bericht: « Vakantie Engeland: eten van een keten
Volgend bericht: Surinaamse roti »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in