Deze vegetarische linzenburgers komen uit Smart cooking compleet van Julius Jaspers. Ik heb het recept een klein beetje aangepast. Er zit wat minder citroen in dan in het originele recept en de korianderyoghurt werd bij mij peterselieyoghurt omdat ik per ongeluk een bosje platte peterselie meenam ipv de koriander die ernaast stond. En dat terwijl ik nog uitgebreid aan de koriander had staan snuffelen omdat ik het zo lekker vind ruiken. Ook deed ik nog een teentje knoflook door het yoghurtsausje.
De hamburgerbroodjes zijn naar recept van Levine. Ik maakte ze al eerder en ze zijn absoluut de moeite van het maken waard. Ik maakte 4 broodjes linzenburger en gebruikte het restant van het linzenmengsel voor een lekkere hartige taart uit de koekenpan. Het recept van die linzentaart kun je hier vinden.
Broodje linzenburger met peterselieyoghurt
Ingrediënten voor 6 burgers
- 1 gesnipperde ui
- 3 tenen fijngesneden knoflook + evt 1 teentje knoflook voor de saus
- 25 ml zonnebloemolie
- 2 eetlepels Thaise groene currypasta (als je niet van pittig houdt is 1 eetlepel genoeg)
- 125 gram ongekookte rijst
- 300 ml groentebouillon
- 100 gram amandelmeel
- 400 gram gekookte linzen (vers of uit blik)
- 15 ml citroensap
- 1/2 bos peterselie
- 175 ml Griekse yoghurt
- 6 hamburgerbroodjes
- zout en peper
Geef een reactie