• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Broodje met avocado, ei en noten

16 april 2019 By Martine 14 Reacties

Sinds ik die paar dagen Drenthe waar ik iedere dag ging zwemmen heb ik de smaak weer helemaal te pakken. Ik heb een bloedhekel aan sporten, maar ben wel graag in beweging, dus dat zwemmen hou ik er in. Ik scoorde direct een abonnement bij het zwembad om de hoek en sleurde Maarten ook al een keer mee. Na het zwemmen hadden we flinke trek (het was ook al ruim na lunchtijd) en deze bol ging er dan ook best in. Avocado vind ik altijd lekker en de combinatie met het wat dikker gebakken ei, de knapperige noten en het zoute spek is echt superlekker.

broodje met avocado, gepocheerd ei, uitgebakken spek en geroosterde walnoten

Vormen om een ei mee te pocheren

Van Joseph Joseph had ik in de goodybag van de Culiperslunch 2 siliconen vormen gekregen waarmee je eieren kunt pocheren. Die kon ik mooi gelijk uitproberen. De vormen vet je een klein beetje in met olie en dan leg je ze in een anti-aanbakpan. Dan breek je een ei dat je door het gat in de bovenkant laat glijden. In het waterreservoir doe je af en toe een eetlepel water en zo heb je in een mum van tijd een gepocheerd ei. Dat bleek toch even anders te werken bij mij in de pan.

Het begon er al mee dat een gedeelte van 1 ei onder de vorm uitliep. Toen ik het water in het reservoir deed liep al het water direct onder de vorm uit. Ook de keren daarna gebeurde dat. Uiteindelijk lagen de eieren dus in een plasje water. Wat mij betreft dus geen succes. Ik heb het de dag erna nog eens geprobeerd, want het zou natuurlijk kunnen dat de pan die ik gebruikte niet helemaal egaal meer was. Toen bleef het ei wel goed in de vorm, maar liep het water wel weer onder de vorm uit.

vormen van Joseph Joseph om eieren te pocheren in de koekenpan
Bij de demo op de Culiperslunch bleef het water wel in de vorm

Het ei was overigens wel erg lekker zonder te hard gebakken randjes. En een rond en wat dikker ei presenteert natuurlijk erg leuk op een broodje. Maar daarvoor zou je ook prima een ingevette kookring kunnen gebruiken waarin je je ei op niet te hoog vuur bakt.

Terug naar de bol. De combinatie van het ei met avocado met de geroosterde walnoten en het zoute spek is werkelijk verrukkelijk.

Broodje met avocado, ei en noten


Ingrediënten voor 2 broodjes

  • 2 broodjes
  • 1 avocado
  • klein handje walnoten
  • 4 plakjes spek
  • 2 eieren
  • klein scheutje limoen- of citroensap
  • evt een klein scheutje sriracha saus (of een beetje sambal of wat gehakte peper)
  • peper en zout
  • beetje olie

Haal de schil van de avocado en haal de pit eruit. Doe het vruchtvlees met het sap, de sriracha en peper en zout in een kom (of in een hakmolen van de staafmixer ofzo). Prak of maal het zo fijn als je lekker vindt. Verdeel over de broodjes.
Rooster de walnoten een paar minuten in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Kijk uit dat ze niet verbranden, want dat gaat vrij snel. Haal ze uit de pan en veeg de pan schoon met een keukenpapiertje. Leg dan de plakjes spek in de pan en bak ze tot ze knapperig worden. Verdeel het spek over de broodjes. Bak de eieren in de koekenpan of pocheer ze. Bestrooi ze met peper en zout en leg ze op de broodjes. Verdeel de walnoten over de broodjes.

Categorie: lunch

Vorig bericht: « Online!!!
Volgend bericht: Roerei met tomaten, avocado en spinazie »

Lees Interacties

Reacties

  1. Eva

    16 april 2019 om 08:21

    Ahhhh, dat ziet er lekker uit. Het water loopt me in de mond #nomnomnom

    Beantwoorden
    • Martine

      17 april 2019 om 17:29

      Dankjewel Eva. Het is ook een erg lekker broodje! Al zeg ik het zelf…

      Beantwoorden
  2. judith

    16 april 2019 om 09:25

    Fijn dat het is gelukt, moooooi!!! Doegie, t zusje

    Beantwoorden
    • Martine

      16 april 2019 om 09:30

      Waaaah! Een reactie van ’t zusje! Dat vind ik nog eens leuk. Ja, goed dat het is gelukt he 🙂

      Beantwoorden
  3. Christien

    16 april 2019 om 09:31

    Wat is de site mooi geworden!

    Beantwoorden
    • Martine

      16 april 2019 om 09:33

      Dankjewel Christien!

      Beantwoorden
  4. Antoinette

    16 april 2019 om 12:50

    Mooi geworden Martine! 😊👍

    Beantwoorden
    • Martine

      16 april 2019 om 13:16

      Dankjewel Antoinette!

      Beantwoorden
  5. Maria Francisca

    17 april 2019 om 10:25

    Wat een lekker recepten voor de lunchen, 😋

    Beantwoorden
    • Martine

      17 april 2019 om 13:32

      Dankjewel Maria!

      Beantwoorden
  6. Willie

    17 april 2019 om 13:11

    Mmmmmmmm, dat ziet er heerlijk uit zeg! En snel gemaakt! Dat ga ik uitproberen!xx

    Beantwoorden
    • Martine

      17 april 2019 om 13:27

      Zou ik zeker doen Wil, want dit is echt heel lekker.

      Beantwoorden
  7. Marijkr

    17 april 2019 om 16:16

    Goed bezig, Martine!

    Beantwoorden
    • Martine

      17 april 2019 om 17:28

      Dankjewel Marijke!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Topmiddag gehad in Framework knitters museum in no Topmiddag gehad in Framework knitters museum in nottinghamshire. Er staan daar breimachines van rond 1900 en ouder en het was verbazingwekkend interessant om uitgelegd te krijgen en te zien hoe ze werken.  De vrijwilligers waren allemaal even enthousiast en alles zag er nog uit alsof het in gebruik was. De foto ziet er niet zo uit, maar de sunday roast die we onderweg in een pub aten was heerlijk. #england #frameworkknitters #knitting #museum #nottinghamshire #uk #england #engeland #roadtrip #camping #sundayroast #travel #food
Door naar de volgende camping, dus lekker een ontb Door naar de volgende camping, dus lekker een ontbijtje onderweg. #keswick #lakedistrict #breakfast #ontbijt #travel #engeland #uk
Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in