Sinds ik die paar dagen Drenthe waar ik iedere dag ging zwemmen heb ik de smaak weer helemaal te pakken. Ik heb een bloedhekel aan sporten, maar ben wel graag in beweging, dus dat zwemmen hou ik er in. Ik scoorde direct een abonnement bij het zwembad om de hoek en sleurde Maarten ook al een keer mee. Na het zwemmen hadden we flinke trek (het was ook al ruim na lunchtijd) en deze bol ging er dan ook best in. Avocado vind ik altijd lekker en de combinatie met het wat dikker gebakken ei, de knapperige noten en het zoute spek is echt superlekker.
Vormen om een ei mee te pocheren
Van Joseph Joseph had ik in de goodybag van de Culiperslunch 2 siliconen vormen gekregen waarmee je eieren kunt pocheren. Die kon ik mooi gelijk uitproberen. De vormen vet je een klein beetje in met olie en dan leg je ze in een anti-aanbakpan. Dan breek je een ei dat je door het gat in de bovenkant laat glijden. In het waterreservoir doe je af en toe een eetlepel water en zo heb je in een mum van tijd een gepocheerd ei. Dat bleek toch even anders te werken bij mij in de pan.
Het begon er al mee dat een gedeelte van 1 ei onder de vorm uitliep. Toen ik het water in het reservoir deed liep al het water direct onder de vorm uit. Ook de keren daarna gebeurde dat. Uiteindelijk lagen de eieren dus in een plasje water. Wat mij betreft dus geen succes. Ik heb het de dag erna nog eens geprobeerd, want het zou natuurlijk kunnen dat de pan die ik gebruikte niet helemaal egaal meer was. Toen bleef het ei wel goed in de vorm, maar liep het water wel weer onder de vorm uit.
Het ei was overigens wel erg lekker zonder te hard gebakken randjes. En een rond en wat dikker ei presenteert natuurlijk erg leuk op een broodje. Maar daarvoor zou je ook prima een ingevette kookring kunnen gebruiken waarin je je ei op niet te hoog vuur bakt.
Terug naar de bol. De combinatie van het ei met avocado met de geroosterde walnoten en het zoute spek is werkelijk verrukkelijk.
Broodje met avocado, ei en noten
Ingrediënten voor 2 broodjes
- 2 broodjes
- 1 avocado
- klein handje walnoten
- 4 plakjes spek
- 2 eieren
- klein scheutje limoen- of citroensap
- evt een klein scheutje sriracha saus (of een beetje sambal of wat gehakte peper)
- peper en zout
- beetje olie
Haal de schil van de avocado en haal de pit eruit. Doe het vruchtvlees met het sap, de sriracha en peper en zout in een kom (of in een hakmolen van de staafmixer ofzo). Prak of maal het zo fijn als je lekker vindt. Verdeel over de broodjes.
Rooster de walnoten een paar minuten in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Kijk uit dat ze niet verbranden, want dat gaat vrij snel. Haal ze uit de pan en veeg de pan schoon met een keukenpapiertje. Leg dan de plakjes spek in de pan en bak ze tot ze knapperig worden. Verdeel het spek over de broodjes. Bak de eieren in de koekenpan of pocheer ze. Bestrooi ze met peper en zout en leg ze op de broodjes. Verdeel de walnoten over de broodjes.
Eva
Ahhhh, dat ziet er lekker uit. Het water loopt me in de mond #nomnomnom
Martine
Dankjewel Eva. Het is ook een erg lekker broodje! Al zeg ik het zelf…
Fijn dat het is gelukt, moooooi!!! Doegie, t zusje
Waaaah! Een reactie van ’t zusje! Dat vind ik nog eens leuk. Ja, goed dat het is gelukt he 🙂
Wat is de site mooi geworden!
Dankjewel Christien!
Mooi geworden Martine! 😊👍
Dankjewel Antoinette!
Wat een lekker recepten voor de lunchen, 😋
Dankjewel Maria!
Mmmmmmmm, dat ziet er heerlijk uit zeg! En snel gemaakt! Dat ga ik uitproberen!xx
Zou ik zeker doen Wil, want dit is echt heel lekker.
Goed bezig, Martine!
Dankjewel Marijke!