• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Broodje met gegrilde halloumi en avocado (foodblogswap)

1 maart 2014 By Martine 2 Reacties

Deze maand deed ik voor de twaalfde keer met met de foodblogswap. We zijn dus al een heel jaar bezig en in dat jaar heb ik door de foodblogswap heel veel nieuwe en leuke blogs ontdekt. Deze maand kreeg ik Yellow lemon tree van Maura toegewezen. Een blog met een mooie lay-out, heerlijke recepten en prachtige foto’s. Ga er zeker eens een kijkje nemen als je Yellow lemon tree nog niet kent.

Ik besloot het deze keer iets anders dan normaal aan te pakken en heb aan mijn vriend gevraagd of hij iets wilde uitzoeken op de blog van Yellow lemon tree.. De keus viel op de gegrilde halloumiburger met avocado en daar kon ik mij geheel in vinden. Ik ben gek op avocado en had nog nooit halloumi gegeten. Halloumi stond al wel een tijd op mijn lijstje om eens te proberen, dus dat kwam goed uit. Bovendien dacht ik een potje gecarameliseerde uien met bacon in de kast te hebben staan die ik afgelopen vakantie in Engeland gekocht had. In dat potje bleek uiteindelijk baconjam te zitten,  maar dat paste er uitstekend bij.

Broodje met gegrilde halloumi en avocado

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 gram halloumi kaas (te koop bij Turkse winkels, natuurvoedingswinkels en sommige supermarkten)
  • 2 broodjes
  • 1 rijpe avocado
  • 1 eetlepel crème fraiche (of kwark)
  • 2 eetlepels bacon jam (of gekarameliseerde ui)
  • handje rucola
  • handje alfafa
  • een paar plakjes komkommer
Snijd de halloumi in twee dikke plakken. Verhit een grillpan of grill. Grill de halloumi samen met het brood tot er mooie grillstrepen op staan.
Lepel de avocado uit de schil. Pureer de avocado samen met een lepel kwark of crème fraiche. Breng de avocadopuree op smaak met peper en zout.
Verdeel de avocadopuree over de broodjes. Leg hier de rucola en de komkommer op. De gegrilde halloumi leg je daar weer op. Smeer de baconjam op de kaas of verdeel de uien over de kaas. Je kan ook zelf uien karameliseren door een flinke ui in halve ringen te snijden, even aan te bakken op hoog vuur en vervolgens met een schepje suiker of scheutje ahornsiroop en wat water in te laten koken.
Bestrooi de burger met de alfafa en evt nog wat extra rucola. 
 
Deze baconjam heb ik dus in Engeland gekocht. Ik ontdekte thuis dat het gemaakt wordt door Eat 17, een eetcafe in Londen. De jam was zo succesvol op de burgers die ze serveerden, dat ze het in potjes zijn gaan verkopen. En het moet gezegd, lekker is het zeker! 
 

Categorie: lunch Tags: foodblogswap, kaas, vegetarisch

Vorig bericht: « IJs met whiskey (maar whisky kan ook)
Volgend bericht: Broodje linzenburger met peterselieyoghurt »

Lees Interacties

Reacties

  1. Maura - YLT

    1 maart 2014 om 10:30

    Oooooh heerlijk! Halloumi is zo lekker. Ik houd echt van dat "rubberige" gevoel haha, heel gek misschien. Lekker met die baconjam, kan me voorstellen dat dat perfect samengaat. Leuk ook dat je vriend dit gerecht uitkoos 🙂

    Bedankt voor je verhaal.

    Beantwoorden
  2. Martine

    1 maart 2014 om 10:39

    🙂

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in